Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!!! ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Τρικυμία στο καράβι της κυβέρνησης προκάλεσε η αποκάλυψη της μυστικής συνομιλίας μεταξύ του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση διώξεων μελών του κόμματός του.Το τσουνάμι «έπληξε» το Μέγαρο Μαξίμου με το οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε στο διαδίκτυο και δείχνει τον Τάκη Μπαλτάκο να κουβεντιάζει σε οικείο ύφος με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν στο γραφείο του όταν πληροφορήθηκε το γεγονός και συνομιλούσε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων και του δυσμενούς κλίματος που είχε διαμορφωθεί για εκείνον, άρχισε να συντάσσει την παραίτησή του. 

Άλλωστε τα νέα από τη Συγγρού έφτασαν γρήγορα στα αυτιά του κυρίου γενικού, τα οποία αφορούσαν στις προθέσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον του στενού του συμβούλου.

Το video που προκάλεσε πολιτικό τσουνάμι





Η επιστολή παραίτησης δεν άργησε. Το απομεσήμερο της Τετάρτης έφτασε στη Βουλή ο γιος τουπρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και με ένα ρεσιτάλ ύβρεων πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με χρυσαυγίτες βουλευτές. Για περίπου μία ώρα οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου θύμιζαν αρένα.

Ο λιμενικός, στο επάγγελμα, Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος τα έκανε γυαλιά-καρφιά χιμώντας πάνω σε βουλευτές της Χ.Α. Βρισιές, μπουνιές και αγοραίες εκφράσεις συνέθεσαν το σκηνικό της συμπλοκής.

Εν συνεχεία ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, έσπευσε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και να διατάξει ΕΔΕ για το συμβάν.


Ο Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος
Ο Δημήτρης-Γιώργος Μπαλτάκος

Μέσα στον κυκεώνα εξελίξεων, άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζήτησε βαθιά εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων που ενδεχομένως υπάρχουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά και σε ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό. 

Μάλιστα, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της «Ζούγκλας», ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του από καιρό είχε καταγγείλει πως ο Μπαλτάκος έκλεινε το μάτι στη Χρυσή Αυγή.

Οι «αποκαλύψεις» για τον Μπαλτάκο προκάλεσαν και την αντίδραση της Δικαιοσύνης. Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και πως οι λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους». Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η ίδια.

Η Εισαγγελέας ζήτησε το επίμαχο video ώστε να εξεταστεί ότι δεν αποτελεί προϊόν μοντάζ. Πλέον
εγείρονται σοβαρά ερωτήματα μετά τους ισχυρισμούς Μπαλτάκου σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Από το υλικό και τον διάλογο που διημείφθη (εάν δεν πρόκειται για υπερβολές του Μπαλτάκου) αποκαλύπτεται σαφέστατη συνταγματική εκτροπή, αφού αναδεικνύεται η πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και γίνεται φανερό ότι καταλύονται οι θεσμοί με αποφάσεις μελών της κυβέρνησης. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται παρακρατικοί μηχανισμοί που οδηγούν στη φυλακή όσους δεν συμπαθούμε πολιτικά; Στη δημοκρατία οι τραμπούκοι αντιμετωπίζονται με… δημοκρατία και όχι με παρακρατικούς μηχανισμούς.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος και τι συνδέει αυτούς τους δύο άντρες; Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού φέρεται να προβαίνει σε αποκαλύψεις που έχουν σχέση με επηρεασμό δικαστικών λειτουργών με αποτέλεσμα την προσωρινή κράτηση και στέρηση της ελευθερίας κατηγορουμένων. Κατά τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμφανίζεται να έχει καθοδηγηθεί από την πολιτική εξουσία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση εις βάρος του συγκεκριμένου κόμματος.
zougla.gr

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ , ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ .
    ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ .
    ΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ.
    Η ΧΩΡΙΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, "ΓΑΜΑΝΕ" ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΣΗ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΥΙΩΝ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΩΝ ΜΥΑΛΟΥ !

    ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ , ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ, ΟΠΑΔΟΣ, ΒΑΜΜΕΝΟΣ.

    ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ............!
    ΕΜ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕΣ ΞΥΛΟ Ή ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ..............

    ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ , ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή