Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΟΥ!



Οι Γενικές και οι Πανελλήνιες εξετάσεις άρχισαν αλλά και τελειώνουν νωρίτερα για καθαρά …μνημονιακούς λόγους.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο συρρίκνωσης της σχολικής χρονιάς, της επίσπευσης των εξετάσεων και συνεπώς λιγότερης παιδείας!
Ειδικά στις γενικές εξετάσεις της Β’, Α’ Λυκείου κ.λ.π. οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν καθημερινά μαθήματα ενώ το τραγικότερο είναι ότι πολλές φορές εξετάζονται και σε δύο μαθήματα την ίδια ημέρα!
Το να δίνουν «Αγγλικά» και «Μαθηματικά» την ίδια εξεταστική ημέρα, να βγαίνουν από το ένα μάθημα για να μπουν σε λίγη ώρα  στο άλλο, καταντά ψυχωτικά τα παιδιά! Είναι αδιανόητο να μπορούν να μελετούν τόσο ώστε να  ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε δύο εξεταζόμενα μαθήματα σε μία μέρα!
Και όμως. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να επισπευσθεί η όλη διαδικασία και το δημόσιο τελικά να…διώξει για διακοπές γρηγορότερα τους εκπαιδευτικούς και να μην τους καταβάλει υπερωρίες που θα προέρχονται από την παραμονή τους στο σχολείο μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου!
Με την αντίληψη του «ψεκάστε- σκουπίστε-τελειώσατε» το Υπουργείο Παιδείας αυτό που θα επιτύχει και του χρόνου, θα είναι το περαιτέρω…κούρεμα της σχολικής χρονιάς το οποίο βεβαίως και θα είναι σε βάρος της διδακτέας ύλης και συνολικά της παιδείας.
Μήπως ρε τσίφτηδες στο κούρεμα που σας επιβάλλει η τρόϊκα «πρέπει» να καταργήσετε και  τα σχολεία ώστε να μην πληρώνετε κανέναν εκπαιδευτικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου