Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ



Σε απρέπεια σε βάρος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ προέβη ο «Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού» διά του Προέδρου του Ιωάννη Παρίση, με επιστολή που απέστειλε προς την εφημερίδα μας, διαμαρτυρόμενος, με ειρωνικούς μάλιστα υπαινιγμούς και κατηγορώντας μας για παραπληροφόρηση, για το δημοσιευθέν  άρθρο της εφημερίδας μας που αφορούσε στον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την μακροσκελή επιστολή του Συνδέσμου μετά το τέλος της οποίας ακολουθεί απάντησή μας:

Αξιότιμε κύριε Βραχιολίδη,
Με ευχαρίστηση αλλά και έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμά σας περί του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο φύλλο Μαΐου 2011 (σελ. 10) της εφημερίδας σας «Παρατηρητής».  Η ευχαρίστηση οφείλεται στο γεγονός ότι υποστηρίζετε κι’ εσείς την πρωτοβουλία μας για τοποθέτηση του ανδριάντα και σας ικανοποίησε η αποδοχή από το Δημ. Συμβούλιο της πρότασης-προσφοράς μας. Από την άλλη, η έκπληξή μας οφείλεται στο ότι παρουσιάζετε το θέμα ως να είναι δική σας πρόταση που μάλιστα αποτελεί «χρόνιο αίτημα του Παρατηρητή το οποίο εκφράσθηκε με αγώνες…». Δεν παραλείπετε μάλιστα  να δώσετε τα «εύσημα» στον «άξιο συμπαραστάτη σας (…) στις συνεχείς μάχες για την πραγματοποίηση του ανδριάντα…»
Ως παλιός και έμπειρος εκδότης και δημοσιογράφος έχετε όλη την σχετική πληροφόρηση, που έχει δημοσιευθεί από μήνες, αλλά και αναφέρθηκε κατά το Δ.Σ. στο οποίο αναφέρεστε. Δεν βρήκατε ωστόσο να πείτε ούτε ένα λόγο για το ποιος ετοιμάζει τον ανδριάντα και ποιος τον πρόσφερε στον Δήμο. Τίποτε για τον Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, του οποίου την εισήγηση συζήτησαν και απεδέχθησαν το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου και το Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Τίποτε επίσης για τον μεγάλο δωρητή μας, τον ευπατρίδη συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο ο οποίος για μια ακόμη φορά δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ενός πανελληνίου αιτήματος.
Φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μας ρώτησαν αν τελικά είναι δικό μας έργο η τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο μας ή του «Παρατηρητή» του κ. Βραχιολίδη.  Τόση ήταν η παραπληροφόρηση. Ειλικρινά, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ενέργειά σας ήταν ηθελημένη. Θεωρούμε ότι οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση ή σε παραδρομή κάποιου συνεργάτη σας και ότι διέφυγε της δική σας προσοχής.
Δημοσιεύετε επίσης μια φωτογραφία κάποιου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άσχετη προς τον προετοιμαζόμενο από μας, η οποία επίσης προκάλεσε σύγχυση. Πολλοί μας ρώτησαν σχετικά, διότι γνωρίζουν από τις δημοσιεύσεις μας, ότι ο «δικός μας» Αλέξανδρος θα παρίσταται έφιππος σε φάση μάχης.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία επί του θέματος. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα μας http://synmakthra.wordpress.com όπου σύντομα θα δημοσιεύσουμε και φωτογραφίες του προπλάσματος του ανδριάντα, ολοκληρωμένου.
Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε που χαίρεστε μαζί μας για την υλοποίηση ενός ονείρου.
Με τιμή
Για το ΔΣ του Συνδέσμου
Ο Πρόεδρος   
Δρ. Ιωάννης Παρίσης            


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Παρίση,
Ασεβείτε εφ’ όλης της ύλης στην επιστολή σας. Και όταν μας υποδεικνύετε το πώς θα προβάλουμε μια είδηση και ειδικά όταν  με περισσή  αναίδεια, χαρακτηρίζετε «παραπληροφόρηση» -εκτός των άλλων- το γεγονός ότι αναφερθήκαμε στην υλοποίηση ενός «χρόνιου αιτήματος του Παρατηρητή το οποίο εκφράσθηκε με αγώνες»..
Αμφιβάλλετε ή αγνοείτε ότι η εφημερίδα μας έχει δώσει συνεχείς και από χρόνια αγώνες, προκαλώντας ακόμη και με συλλογή υπογραφών συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια Χολαργού,  για τη δημιουργία του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Οι ρηξικέλευθες προτάσεις μας επεκτείνονταν και στην μετονομασία της οδού από «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου»,  με την τοποθέτηση του επιβλητικού ανδριάντος στο τέρμα της οδού, επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, όπου και το τέρμα των λεωφορείων.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  έχει ιστορία 41 ετών στην περιοχή κύριε Παρίση και προϋπάρχει του νεοσύστατου συνδέσμου σας. Οφείλατε λοιπόν να σέβεστε και να μην αγνοείτε ή να ειρωνεύεστε τους αγώνες που έχει δώσει η εφημερίδα μας και στο θέμα αυτό. Και όταν είχατε την όψιμη πρωτοβουλία να θέσετε το ζήτημα του ανδριάντα στο τοπικό συμβούλιο Παπάγου,  είχατε χρέος να κάνετε –τουλάχιστον-  στοιχειώδη μνεία στις δικές μας πρωτοβουλίες. Και οφείλατε να αγωνιστείτε για την υλοποίηση της δικής μας πρότασης, η οποία αφορά στην τοποθέτηση του ανδριάντα στην κεντρική πλατεία του Χολαργού και στην μετονομασία της οδού «17 Νοέμβρη» σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Όχι να έρχεστε σήμερα και με θράσος να ζητάτε τα ρέστα γιατί, λέει, σας πήραμε τη… δόξα με όσα δημοσιεύσαμε!!!
Και επί Σημίτη φτιάχτηκε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αλλά ο τότε Πρωθυπουργός είχε την ευαισθησία να αφιερώσει το όνομα της γέφυρας στον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος είχε όραμά του την ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου. Εμείς, προς Θεού δεν ζητάμε καμιά τιμή, αλλά απαιτούμε να σέβεστε, να γνωρίζετε και προπαντός να μην χλευάζετε με τον τρόπο σας τις επίμονες προσπάθειες του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επομένως τα όσα λέτε για «παραπληροφόρηση», σας τα επιστρέφουμε. Εσείς επιδιώκετε να παραπληροφορήσετε με τα όσα προκλητικά λέτε!
Το γιατί στο δημοσίευμά μας δεν αναφερθήκαμε στο Σύνδεσμο Μακεδόνων Θρακών Παπάγου-Χολαργού  αναζητείστε το στις δικές σας ευθύνες: Και εγώ Θρακιώτης είμαι, αλλά ποτέ, ούτε ως άτομο ούτε ως εφημερίδα, δεν έλαβα την παραμικρή ενημέρωση ή δελτίο τύπου από το σωματείο σας. Μην ζητάτε τα ρέστα λοιπόν από την εφημερίδα μας, την οποία αγνοείτε επιδεικτικά από συστάσεως του σωματείου σας, ερχόμενοι οψίμως να υποβάλλετε τις ενστάσεις σας και να μας καταλογίσετε ελλιπή πληροφόρηση. Ένα σωματείο ή σύνδεσμος, όταν ζητά ολοκληρωμένη πληροφόρηση, οφείλει πρώτα να τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και να αποστέλλει έγκαιρη ενημέρωση και δελτία τύπου στον τοπικό τύπο.
 Συνεπώς η όχλησή σας για την μη αναφορά μας στην πρωτοβουλία του συνδέσμου σας, πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στην δική σας αβελτηρία να μην μας αποστείλετε ολοκληρωμένο δελτίο τύπου. Όσο για την μη αναφορά μας στον  «ευπατρίδη συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο», εκτός του ότι ο χαρακτηρισμός σας είναι πολύ βαρύγδουπος, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την σωρεία αυτών των δωρεών, τις οποίες δεν θέλουμε να αναλύσουμε εδώ.
Σας ξένισε ακόμη και η δημοσιευθείσα από την εφημερίδα μας φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία λέτε, προκάλεσε… σύγχυση!!!
Κύριε Παρίση, είχατε βγάλει μακέτα του ανδριάντα και δεν το γνωρίζουμε; Αφού δεν είχατε μακέτα εμείς δεν έπρεπε να δημοσιεύσουμε καμιά φωτογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ή μήπως αντί για τον μέγιστο Έλληνα, στην θέση του  θα έπρεπε να βάζαμε το λογότυπο του συνδέσμου σας ή τη φωτογραφία του δωρητή Στάϊκου;

Υπερβήκατε τα εσκαμμένα κύριε Παρίση. Έτσι όπως πάτε, με το να μας υποδεικνύετε μέχρι και πώς θα φτιάξουμε το κασέ της εφημερίδας ή πόσες σειρές θα αφιερώσουμε σε μια είδηση, δεν μένει παρά να μας πείτε να φύγουμε και να’ ρθείτε εσείς να κάνετε τη δουλειά μας.
Φροντίστε κατά πρώτον να ενημερώνετε ως σωματείο με δελτία τύπου και ανακοινώσεις τον τοπικό Τύπο για τις πρωτοβουλίες σας και μετά τα ξαναλέμε.

Μάκης Βραχιολίδης
Εκδότης ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Υ.Γ.  Θεωρείτε ότι με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάπου μεταξύ Κατεχάκη και Πίνδου, τιμάται όπως του αξίζει ο μέγιστος των Ελλήνων; Δεν θα έπρεπε ο ανδριάντας του μεγάλου στρατηλάτη να  ετοποθετείτο σε κεντρικό σημείο του δήμου Παπάγου-Χολαργού και δη σε μια πλατεία όπως είχε υποδείξει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου