Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ!

Ο Νικολάου προσέβαλε την αδειοδότησή του



Το ψυχανεμιζόμασταν ότι ο Νικολάου θα εναντιωνόταν στη λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου, κάτι το οποίο έγινε και επισήμως μετά από προσφυγή του πρώην δημάρχου Χολαργού προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο.
Με την υπ. Αριθμ. 1747/14396/12-5-11 προσφυγή του, ο κ. Νικολάου προσβάλλει την υπ. Αριθμ. 119/2011 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, σύμφωνα με την οποία θα επαναλειτουργήσει το δημοτικό αναψυκτήριο ως κυλικείο του δημαρχείου και η επιχείρηση θα εκμισθωθεί για ένα χρόνο (δοκιμαστικά) σε ιδιώτη.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σημειώνει στο έγγραφο ο πρώην δήμαρχος Χολαργού, ο οποίος  σημειωτέον λειτούργησε επί δυο και πλέον έτη το ίδιο κυλικείο, με τρόπο ο οποίος καταγγέλθηκε από τον τοπικό τύπο! Όπως μας δήλωσε ο Δ. Νικολάου, δεν παραμένει αντίθετος στην λειτουργία του δημοτικού καφέ ως δημοτικής επιχείρησης, κάτι που έγινε και επι΄θητείας του. Μια τέτοια λύση θα την υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.
Ιδού ποια επιχειρήματα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου:
  1. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι νόμιμη καθώς δεν υφίσταται στο δήμο δικαίωμα εκμίσθωσης του χώρου για συγκεκριμένη χρήση. Συγκεκριμένως ο μέλλων να εκμισθωθεί χώρος, εμβαδού 5,5Χ5,85 μ. (κλειστός) δεν προβλέπεται από την πολεοδομική άδεια κατασκευής του Δημαρχείου ως χώρος καταστήματος αλλά χώρος κυλικείου, δι’ εξυπηρέτησιν των υπαλλήλων του Δήμου και όχι του κοινού. Δεν πληροί δε ούτε στοιχειώδεις πολεοδομικές και λοιπές προϋποθέσεις για την λειτουργία καταστήματος.
  2. Διότι  απόφασις του Δημοτικού Συμβουλίου καίτοι αναφέρεται σε μίσθωση καταστήματος εις την ουσία αποβλέπει εις την εκμίσθωση κοινοχρήστου χώρου, αφού επιτρέπει την ανάπτυξη 100 τραπεζοκαθισμάτων στο άλσος.
  3. Διότι η απόφασις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται εις παραχώρησιν χρήσης  κοινοχρήστου χώρου πρωτίστως, άνευ τηρήσεως των νομίμων, καθ’ όσον εκ των διατάξεων του νόμου προκύπτει ότι οι εκτάσεις επί κοινοχρήστων χώρων πλατειών, διατίθενται έναντι τέλους εις επιχειρήσεις αίτινες έχουν πρόσωπον εις τον κοινόχρηστον χώρον.
  4. Είναι προφανές ότι η απόφασις του Δημοτικού Συμβουλίου ψευδεπιγράφως αναφέρεται σε εκμίσθωση κυλικείου και ουσιαστικώς σκοπεί στην παραχώρησιν κοινοχρήστου χώρου εις επιχειρηματία. 

Υ.Γ. Φαίνεται πως ο Νικολάου, τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, προπονείται και στην ελληνική γραμματική! Π,ως να εξηγήσει κανείς την αρχαϊζουσα γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί με τόση ευχέρεια;  Μπράβο πρόοδος!!!


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου