Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ… ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ


ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Ο 21χρονος που συνελήφθη προ ημερών στην Πεύκη σε μια τυχαία επιχείρηση της ομάδας ΔΙΑΣ είναι… το παιδί της διπλανής πόρτας.  
Καλός μαθητής από τα χρόνια του Λυκείου, μαχητικός, ονειρευόταν να αλλάξει πολλά στον κόσμο. Με κίνητρο την ζωτικότητα και ενίοτε αντιδραστικότητα που σημαδεύει τα εφηβικά χρόνια, πρωταγωνίστησε στις καταλήψεις των Λυκείων Χολαργού.
Σε πολλά σχολεία όμως είχαν παρεισφρείσει ομάδες αντιεξουσιαστών που ενθάρρυναν μαθητές στους οποίους έβλεπαν ότι διέθεταν το ανάλογο υπόστρωμα για να δεχθούν την πλύση εγκεφάλου και τελικά να στρατολογηθούν.
Οι αντιεξουσιαστικές αυτές ομάδες, με το προκάλυμμα του αναρχισμού, στήριζαν την «ιδεολογία» τους στη  βία  και τρομοκρατία.
Παρεισέφρησαν λοιπόν στα σχολεία και άρχισαν να στρατολογούν νεαρούς καταληψίες.
Οι καταλήψεις και οι μεγάλες καταστροφές που έγιναν τον Οκτώβριο του 2008 στα Λύκεια του Χολαργού ήταν αποτέλεσμα των αντιεξουσιαστικών αυτών ομάδων, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το προκάλυμμα του αναρχισμού αλλά πρακτικά επρόκειτο για εγκληματικές-τρομοκρατικές οργανώσεις, πυρήνες νεανικής φωτιάς! 

Όσοι δεν ενθυμούνται τις μεγάλες καταστροφές του 2008 στο 1ο και 3ο Λύκειο Χολαργού, καταστροφές που επιβάρυναν τον δήμο με πάνω από 30.000 € ζημιές, τούς τις θυμίζουμε με τα αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα μας:
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η απόλυτη καταστροφή, με σπασμένα και καμμένα θρανία, κατεστραμμένο φωτοτυπικό υλικό από τα γραφεία των καθηγητών. Στο βάθος, πάνω στον τοίχο είναι γραμμένο το σύνθημα «ΦΩΤΙΑ Σ’ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ».

Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνονται καθαρά οι πεταμένες φωτοτυπίες και δισκέτες των κομπιούτερ του σχολείου.  
Στην επόμενη φωτογραφία, σπασμένο τζάμι από σχολική αίθουσα. Ακολουθεί φωτογραφία με έναν κάδο τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι καταληψίες για να καίνε θρανία και καρέκλες από τις σχολικές αίθουσες.


Στην παρακάτω φωτογραφία πάνω στον τοίχο έχουν σχηματίσει το σήμα του ναζισμού μέσα σε έναν κύκλο και στην πόρτα της σχολικής αίθουσας γράφει: 
«ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΖΩΗ ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».


Ακολουθεί άλλο σύνθημα: «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ». Ακόμη ένα…κοκτέηλ συνθημάτων από τις καταστροφές του 2008:  «Τρομοκρατία είναι οι Πανελλαδικές, καμμιά ειρήνη με τους καθηγητές», καθώς και απειλητικό μήνυμα προς τον διευθυντή του 3ου Λυκείου: «Πρόσεχε μικρέ Διευθυντά!».
Κανείς δεν είχε πιστέψει ότι οι καταλήψεις εκείνες ήταν αποτέλεσμα μαθητικών διεκδικήσεων για μια καλύτερη παιδεία. Όλοι είχαν υποπτευθεί ότι επρόκειτο για επίδειξη εγκληματικής-τρομοκρατικής πυγμής από εξωσχολική οργάνωση.
Ήταν τρομοκρατικοί πυρήνες οι οποίοι χρησιμοποιώντας πρωταγωνιστές των καταλήψεων που τους στρατολογούσαν, προέβαιναν σε χαώδεις καταστροφές.
Ο νεαρός σήμερα 21χρονος είχε μυηθεί σε αυτό το πνεύμα, προφανώς παρασυρμένος από την αχαλίνωτη νεανική ορμή του.
Οι γονείς του και ειδικά ο πατέρας του προσπαθούσε με νύχια και δόντια να πείσει τον γιο του να μην συμμετέχει στις σχολικές καταλήψεις. Έμπαινε μπροστά στα κάγκελα που είχαν κλείσει οι καταληψίες με κάδους απορριμμάτων, παρακαλώντας τον γιο του να απομακρυνθεί από τις καταλήψεις.
Δυστυχώς όμως, η πλύση εγκεφάλου είχε πιάσει τόπο.
Η νεανική φλόγα είχε ξεφύγει από τον ωφέλιμο στόχο της και ουσιαστικά έκαιγε τον ίδιο τον νέο!
Δεν είναι γνωστό εάν ο 21χρονος σήμερα συλληφθείς στην Πεύκη είχε συμμετάσχει στα μεγάλα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, που ακολούθησαν τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Πάντως, οι αντιεξουσιαστικές και τρομοκρατικές ομάδες είχαν πρωταγωνιστήσει και σε εκείνες τις καταστροφές.

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΤΑΛΙΜΠΑΝ»
Η πλύση εγκεφάλου που υφίστανται οι μυημένοι των τρομοκρατικών οργανώσεων από τους «πυρήνες της φωτιάς» και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες ως γνωστόν λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αποσκοπεί στην πλήρη αφοσίωση στην οργάνωση και στο μίσος απέναντι σε οτιδήποτε ταυτίζεται με την εξουσία.
Οι στρατολογημένοι στις οργανώσεις αυτές θεωρούν ότι αναλαμβάνουν ένα είδος ιερής αποστολής έναν «ιερό πόλεμο» σαν τους ισλαμιστές-ταλιμπάν εναντίον κάθε μορφής εξουσίας. Είναι αποφασισμένοι ακόμη και την ζωή τους να δώσουν και σε περίπτωση που συλληφθούν, όπως συνέβη και στην περίπτωση του 21χρονου Χολαργιώτη, θεωρούν τον εαυτό τους ένα είδος ιερομάρτυρα και «εθνικού ήρωα».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου