Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου-3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


   Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 27 Μαρ.2012, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας έκανε πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση για την Ασφάλεια των μαθητών των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων στον Άνω Χολαργό.
 Η συνεχής και μεθοδική προσπάθεια του Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα και των συνεργατών του για την παρουσίαση σοβαρών θεμάτων, που είτε χρονίζουν είτε ουδέποτε έχουν έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τον Παπάγο όσο και για το Χολαργό, όπως η παρέμβαση που ακολουθεί για τα 2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία , συναντά την ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή από τους κατοίκους και δημότες του Δήμου μας. 
Συγκεκριμένα   στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές του Δήμου μας, του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έκανε προ Ημερησίας Διατάξεως την παρακάτω Παρέμβαση – Πρόταση.

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
2ου-3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  ΑΝΩ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

         Στο Σχολικό Συγκρότημα της οδού 17ης Νοέμβρη 119 στεγάζονται τα 2ο – 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού και το σύνολο των μαθητών τη φετινή σχολική χρονιά είναι περίπου 400 και η συντριπτική πλειοψηφία εισέρχεται και εξέρχεται από την πόρτα της 17ης Νοέμβρη.
 Η κύρια και με πολύ μεγάλη κυκλοφορία οδός 17ης Νοέμβρη,  προσεγγίζει στα Σχολεία με κατεύθυνση από τα Ανατολικά προς τα  Δυτικά, αντίστοιχα δηλαδή  από το τέρμα της οδού 17 Νοέμβρη προς τη λεωφόρο Μεσογείων.
Στο ύψος της εξόδου των προαναφερθέντων Δημοτικών Σχολείων η οδός κάνει μια καμπή που περιορίζει αισθητά την ορατότητα των οδηγών. Επάνω ακριβώς στην καμπή υπάρχει φωτεινός σηματοδότης για τη διέλευση πεζών και βέβαια Σχολική Τροχονόμος κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών.



Το πρόβλημα που δημιουργείται από τις συνεχείς διελεύσεις οχημάτων, που δυστυχώς γίνονται με μεγάλη ταχύτητα, είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς που τα αναμένουν καθημερινά να τα παραλάβουν και να  αναχωρήσουν από το Σχολείο.
Πρόσφατα μάλιστα παρά λίγο να έχουμε σοβαρό τραυματισμό παιδιού εξ αιτίας της ταχύτητας αλλά και της περιορισμένης ορατότητας του οδηγού.

ΣΧΟΛΙΑ
 Αν κάποιος παρακολουθήσει την έξοδο των μαθητών των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων από την πόρτα  προς την οδό 17 Νοέμβρη, κατά τις μεσημβρινές ώρες, θα διαπιστώσει ότι τα παιδιά διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο από τα διερχόμενα οχήματα λόγω της ταχύτητας αλλά και της περιορισμένης ορατότητας των οδηγών.
Έγιναν και παλαιότερα  κάποιες προσπάθειες οι οποίες όμως δυστυχώς δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Η κατάσταση αυτή κρατά σε αναστάτωση από χρόνια τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού.
Είναι απόλυτα σαφές ότι το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο με την:

  α. Μετατροπή ενός τμήματος της  οδού 17ης Νοέμβρη  σε μήκος πενήντα μέτρων εντεύθεν και εκείθεν του φωτεινού σηματοδότη, σε οδό «Ήπιας Κυκλοφορίας», ώστε οι οδηγοί εκ των πραγμάτων να αναγκάζονται να ελαττώνουν ταχύτητα. Τούτο είναι δυνατό να γίνει κατά το πρότυπο της κατασκευής της οδού Κύπρου προ των Γυμνασίων και Λυκείων Παπάγου.
 β. Τοποθέτηση κρεμαστών προειδοποιητικών φωτεινών σηματοδοτών (alarm), ένας από κάθε κατεύθυνση.
  γ.  Συνέχιση της παρουσίας της Σχολικής Τροχονόμου.

ΠΡΟΤΑΣΗ

        Προτείνεται όπως στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, να δοθεί αποτελεσματική και μόνιμη λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρεί και απειλεί τη ζωή παιδιών και  γονέων των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, λύση με βάση τα προτεινόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

      Με την προτεινόμενη αντιμετώπιση συμφωνούν τόσο  οι Διευθυντές των δύο Σχολείων όσο και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς.

      Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως ισχυρή βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.

      Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
                                                           
                                                          Χολαργός, 27 Μαρτίου 2012

                                                         Σας ευχαριστώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου