Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ!


Διαρκής είναι η ύφεση και η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας η οποία θα χειροτερέψει πολύ περισσότερο στο επόμενο διάστημα. Τα στοιχεία δηλαδή που δίνει το παρακάτω ρεπορτάζ της news.yahoo.com θα επιδεινωνθούν εξαιρετικά το επόμενο διάστημα με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση  (όποια είναι αυτή που υποκύπτει στα Μνημόνια) θα κληθεί να λάβει μέτρα θανάτου της ελληνικής κοινωνίας, που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 14 δις ευρώ!
Ιδού τι αναφέρει το news.yahoo.com:

"Την περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2012 προβλέπει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του, θεωρώντας επιβεβλημένη την αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού, λόγω της μεγάλης ύφεσης και της αποτυχίας στη συλλογή εσόδων.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται και επισήμως θα κινείται γύρω από το 20%, αν και η αύξηση θα γίνεται με ηπιότερους ρυθμούς.
"Η ταχύτατα φθίνουσα εγχώρια ζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες του 2011, που προήλθε από τις διαδοχικές δέσμες δημοσιονομικών μέτρων και την αύξηση της ανεργίας, θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα διαμόρφωσης των τάσεων στην ελληνική οικονομία", επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω σε επίπεδα κάτω του 1% από το 3,1% πέρυσι, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στο 20% από το επίπεδο ρεκόρ του 17,3% το 2011.
Το ΙΟΒΕ, προτείνει επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου