Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Η elbisco είναι Ελληνική και κατακτά τα Βαλκάνια!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ELITE
Η ELBISCO Α.Ε. συμμετέχει πλειοψηφικά στις εταιρείες ELBISCO A.B.E.E. και ZITO LUKS A.D. SKOPJE, με μικρό ποσοστό στη ΧΑΝΟΓΛΟΥ Α.Ε., ενώ, µέσω της θυγατρικής της ELBISCO Α.Β.Ε.Ε., συμμετέχει στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και στην ΕΒΓΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

ZITO LUKS A.D. SCOPJE

Η ZITO LUKS ιδρύθηκε το 1947 στη FYROM και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, κατεψυγμένων προιόντων ζύμης και αλεύρων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της, με μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις αιχμής που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής μέχρι και τη διανομή με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών. Στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται όλες οι μεγάλες αλυσίδες supermarkets, μικρά καταστήματα τροφίμων, διανομείς με αποκλειστική συνεργασία, χονδρέμποροι και πελάτες HORECA. Διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο μύλο αλεύρου στη FYROM και σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις άρτου και αρτοσυσκευασμάτων. Η εταιρεία είναι στο στάδιο αναβάθμισης της Πιστοποίησης Ποιότητας κατά ISO 9001:2000 σε ISO 9001:2002 και της Πιστοποίησης HACCP. Η ZITO LUKS κατέχει δική της αλυσίδα λιανικής που αριθμεί 29 αρτοποιεία προσφάτως ανακαινισμένα και mini markets στη FYROM. Έχει αναπτύξει εξαγωγικές δραστηριότητες σε όµορες χώρες και στην Ελλάδα.


Η σημαντική παραγωγική δύναμη της Elbisco βασίζεται στα δύο εργοστάσιά της, στη Χαλκίδα και στο Πικέρμι.
Το εργοστάσιο στη Γλύφα Xαλκίδας, διαθέτει σήμερα 13 γραμμές παραγωγής, αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρου, καθώς και ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους, με μέγιστη παραγωγική του δυνατότητα στους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά τα μπισκότα, και στους 27.000 τόνους όσον αφορά το συσκευασμένο αλεύρι.
Το εργοστάσιο του Πικερμίου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και αρτοσκευασμάτων σε τυποποιημένη μορφή στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η παραγωγική του δυνατότητα φτάνει τους 14.500 τόνους φρυγανιάς και 6.500 τόνους φρέσκων αρτοσκευασμάτων, ετησίως.....στο δίκτυο καταστηµάτων της εταιρίας ZITO LUKS A.D διατίθενται όλα τα προϊόντα της ELBISCO (φρυγανιές, µπισκότα)....

ELBISCO Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 53,72% στο μετοχικό κεφάλαιο της ZITO LUKS A.D. SKOPJE. Αρχικά εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ZITO LUKS A.D. SKOPJE όταν απέκτησε το 51,9% των μετοχών της στις 14.03.2001. Η ZITO LUKS ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα τα Σκόπια. Κύριο αντικείµενο δραστηριότητας της εταιρίας είναι η παραγωγή και διανοµή ψωµιού, αρτοσκευασµάτων, κατεψυγµένων προϊόντων ζύµης και γλυκισµάτων καθώς και η παραγωγή και πώληση αλεύρων. Το 1985 ξεκίνησε η µερική ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, η οποία ολοκληρώθηκε το 1995 οπότε και οι µέτοχοι της πλέον ήταν κατά 100% οι εργαζόµενοι σε αυτήν. Το 1993 η ZITO LUKS κατασκεύασε έναν µύλο αλεύρου, ο οποίος µέχρι σήµερα είναι ο µεγαλύτερος και πιο σύγχρονος, στη FYROM.
Μέσα στα τελευταία 20 χρόνια η ZITO LUKS AD Skopje αναπτύχθηκε σε µια µοντέρνα βιοµηχανική και εµπορική εταιρία η οποία διαθέτει πλέον στην αγορά µια ευρεία γκάµα προϊόντων, που η ίδια παράγει µε τελευταίας τεχνολογίας µηχανολογικό εξοπλισµό σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής (από την αποθήκευση σταριού έως την τελική παρασκευή ψωµιού), ενώ στην συνέχεια µε το δικό της στόλο φορτηγών φροντίζει για την έγκαιρη διανοµή τους στα καταστήµατα και στους πελάτες της εταιρίας.
Η ZITO LUKS διαθέτει αλυσίδα καταστηµάτων στα Σκόπια µε 33 καταστήµατα (αρτοποιείο και µικρά mini markets). Εκτός από τα ιδιοπαραγόµενα προϊόντα, στο δίκτυο καταστηµάτων της εταιρίας διατίθενται όλα τα προϊόντα της ELBISCO (φρυγανιές, µπισκότα). Παράλληλα µε τη δραστηριοποίησή της στην εγχώρια αγορά, η ZITO LUKS έχει αναπτύξει εξαγωγικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, όπου εξάγει τρία είδη φρυγανιάς, καθώς και σε όµορες χώρες. Επίσης, η εταιρία παράγει αποκλειστικά για λογαριασµό της αλυσίδας εστιατορίων Mac Donald, στα Σκόπια, τα ψωµάκια που χρησιµοποιούνται στα προϊόντα της.

Η elbisco είναι Ελληνική και κατακτά τα Βαλκάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου