Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!


του Μάκη Βραχιολίδη
Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά το …θάψιμο των αποδεικτικών στοιχείων  που αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία  προς την χώρα μας.

Η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το κατοχικό δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις», εκτός από τις πολιτικές και –ενδεχομένως- ποινικές ευθύνες που συνιστά μία τέτοια δήλωση, φαίνεται πως υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο εξαφάνισης κάθε ντοκουμέντου που αφορά στο μείζον αυτό θέμα. 

Το εγκληματικό σχέδιο κουκουλώματος των αποζημιώσεων της Γερμανίας, έχει βγει από τα γραφεία της Μέρκελ σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη δεν ήταν τυχαία. Ήρθε να προστεθεί στην παλαιότερη δήλωσή του ότι "όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Την ώρα που οι πολιτικοί καλλιεργούν ψευδή εικόνα, έρχεται ο κ. Σαχινίδης να …αδειάσει τον πολιτικό εσμό, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα. Όπως επί ΔΝΤ το πολιτικό σύστημα κορόιδευε τον κοσμάκη ότι οι αναπόφευκτες συνθήκες οδήγησαν την υπαγωγή της χώρας σε αυτό, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είχε προαποφασιστεί, έτσι και με τις πολεμικές αποζημιώσεις: ενώ καλλιεργείτο η εντύπωση ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα διεκδικούσε τα οφειλόμενα από την Γερμανία προς την χώρα μας στην περίοδο 1941-‘44 (μέχρι και ο Γ. Παπανδρέου είχε εκφράσει από βήματος της βουλής παρόμοια πρόθεση), ο Φ. Σαχινίδης δήλωσε ορθά-κοφτά ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από τις αποζημιώσεις!!!


Ο κ. Σαχινίδης που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, έκρινε ότι αυτή  ήταν η καταλληλότερη στιγμή να δημοσιοποιήσει την δήλωση-βόμβα  περί ανυπαρξίας αποδεικτικών στοιχείων από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την χώρα μας!
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα διατασσόταν ΕΔΕ και κάποιοι θα έπρεπε να παραιτηθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη, όμως, ο κ. Σαχινίδης ήξερε τι και πότε το έλεγε. Δυο μέρες μετά την δήλωσή του, ήρθε η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, ότι «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα", 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες "ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη" συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα πάντα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», ωστόσο, όπως επισημαίνει, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας» !!!

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ;
Μια σημαντική μαρτυρία που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στο διαδίκτυο και πρωτοδημοσιεύτηκε στο kourdisto portokali αναφέρει ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών στις 11 Μαρτίου 2012, χαρακτηρίστηκε «απόρρητη» από την Πυροσβεστική υπηρεσία, διότι σχετίζεται άμεσα με την καταστροφή των αποδεικτικών δεδομένων των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας. Ιδού τι ακριβώς αναφέρει ο «αυτόπτης μάρτυρας»:
«Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.
Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά. Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.
Οι άνδρες κατεβαίνουν στο υπόγειο του π. Οικονομικών και επιχειρούν να κατασβήσουν την μικρής έκτασης φωτιά η οποία έκαιγε σωρούς εγγράφων!
Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η εντολή του επικεφαλής ο οποίος θα διατάξει…
-Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..
Οι πυροσβέστες απόρησαν γιατί ήξεραν πως με το νερό θα καταστραφούν τα πολύτιμα έγγραφα του Αρχείου ανάμεσα στα οποία και αυτά που είχαν απομείνει και αφορούσαν τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις.
Κάποιος από τους ήρωες της Πυροσβεστικής σοκάρεται και αντιδρά, ενώ ένας άλλος μαζεύει και διασώζει κάποια έγγραφα- φωτιά τα οποία αποδεικνύουν το μεγάλο εθνικό έγκλημα.
Το συμβάν θα χαρακτηριστεί «απόρρητο» από τη Πυροσβεστική!
Μόνο που-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- τα ντοκουμέντα υπάρχουν όπως επίσης και οι μαρτυρίες- σοκ των ανδρών της Πυροσβεστικής!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ- ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ».
Η «Ελεύθερη Ώρα» επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η συνομιλία με τον αρμόδιο κ. Τσόγκα δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν γνώριζε εάν η υπόθεση έχει λήξει ή όχι  σε επίπεδο προανάκρισης ή όχι. «Πιθανόν να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε δεν θα μπορώ να σας δώσω περισσότερα στοιχεία», είπε ο κ. Τσόγκας.
Θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα,. Πάντως φαίνεται πως κάτι... ύποπτο μυρίζει η υπόθεση. Εάν όντως η προανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ή εάν τελικά έχει καταχωρηθεί στα  βιβλία συμβάντων της Πυροσβεστικής ως «απόρρητη», τότε μάλλον θα υπάρχει και…φωτιά!
Εν τω μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος, πληροφορηθείς τις θέσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Βεστερβέλε ότι δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων για την Γερμανία, έκανε  την παρακάτω δήλωση: «Η απάντηση είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου