Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σημαντικές Δραστηριότητες Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού


του Θανάση Αυγουρόπουλου
Προσωπικά, επειδή γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και επιμορφωτικό έργο που επιτελείται από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, θεώρησα υποχρέωσή μου να δημοσιεύω ενδεικτικά κάποιες από τις δραστηριότητες για να ενημερωθούν οι συνδημότες μας.
1.Ενοριακές δραστηριότητες
Σχολή Γονέων, Σύναξη νέων ζευγαριών, Σύναξη νέων, Μελέτη Αγίας Γραφής.
2. Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο
Το Φιλόπτωχο της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης, το 2011 διέθεσε ειδικά στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας το ποσό των 63.850 ευρώ.
Συγκεκριμένα προσέφερε:
·         42.000 ευρώ σε 549 συνανθρώπους μας, μαθητές και φοιτητές από 100ε ή 60ε κάθε μήνα για όλο το χρόνο.
·         5.000 ευρώ έκτακτα βοηθήματα για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων σε 71 οικογένειες, σε εορταστικά δώρα στους ασθενείς των ιδρυμάτων της ενορίας μας, Φιλίππειο, Αμερικάνικο οίκο και Ιασώ General και στο ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο Ίδρυμα».
·         5.000 ευρώ στα Ιδρύματα της Αθήνας που τα φροντίζει ολοκληρωτικά η Εκκλησία της Ελλάδος.
·         1.500 ευρώ για τις δύο αιμοδοσίες που έγιναν στο Ναό της Φανερωμένης και συγκεντρώθηκαν συνολικά 122 φιάλες αίμα για τις ανάγκες των ενοριτών μας.
·         9.550 ευρώ σε ενοίκια, λογαριασμούς, σχολικά είδη, ιατρικά, φροντιστήρια, βιβλία, έκτακτα βοηθήματα κλπ.
·         374 δέματα ρουχισμού και υποδημάτων σε οικογένειες του Χολαργού και μετανάστες.
·         145 μεγάλες κούτες με ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια σε Ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.
·         100 μερίδες φαγητού τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου.
·         852 τσάντες με τρόφιμα σε ενδεή πρόσωπα της ενορίας μας.
·         Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (Κ.Ε.Α.) δέχονται καθημερινά 10-12 π.μ. και προσφέρουν καθαρά ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, τρόφιμα, εξετάζοντας κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται και επεμβαίνουν κατά δυνατόν.
·         Καθημερινά ετοιμάζουν 50 μερίδες ζεστού φαγητού και τις διανέμουν στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Επειδή το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης στην οδό Βουτσινά δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, παραχωρήθηκε ο κατάλληλος χώρος του Συλλόγου «Σήμαντρο» στην οδό Ελ. Βενιζέλου 59 στο Χολαργό.
3. Πολιτιστικές δραστηριότητες
·        Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής για αρχάριους και προχωρημένους.
·        Μαθήματα δημοτικών παραδοσιακών χορών.
·        Διάφορες εκδηλώσεις με την ευκαιρία των θρησκευτικών και εθνικών εορτών στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο συναυλίες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, εκθέσεις βιβλίου και χειροτεχνημάτων, υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Ιερού Ναού κλπ.
·        Απογευματινά προσκυνήματα σε Ιερές και εκδρομές, μονοήμερες ή και πολυήμερες, σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας ή και στο εξωτερικό, που παρουσιάζουν θρησκευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Συμεών και στους εξαιρετικούς συνεργάτες του, Ιερείς, Επιτρόπους και Εθελόντριες Κυρίες.
Πηγή: www.faneromenihol.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου