Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΟΡΓΗ ΚΕΧΡΗ ΚΑΤΑ ΤΙΓΚΑ!


Η χθεσινή πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τίγκα με τίτλο:

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου-3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

προκάλεσε την άμεση αντίδραση-απάντηση του συναδέλφου του Γιάννη Κεχρή,η οποία δημοσιεύεται παρακάτω. Πρέπει όμως να ειπωθεί ότι πίσω από τις γραμμές της απάντησης Κεχρή κρύβεται οργή και αγανάκτηση, για τον λόγο ότι όπως υποστηρίζει ο κ. Κεχρής ο συνάδελφος και συνοδοιπόρος στην ίδια παράταξη, Κώστας Τίγκας όχι μόνον αντέγραψε τις προτάσεις του γιατρού, αλλά τις προσπέρασε λες και δεν τις άκουσε! 
"Μα πώς να τις ακούσει, αφού ήταν απών στο δημοτικό  Συμβούλιο που υποτίθεται ότι κατέθεσε την πρότασή του;", φέρεται να υποστηρίζει ο Γιάννης Κεχρής. 
Επίσης ο Γιάννης Κεχρής υπογραμμίζει για τον κ. Τίγκα ότι "αντίθετα από αυτό που υπονοεί, ότι ουδέποτε το θέμα αυτό ήλθε στο ΔΣ, έφερα στο ΔΣ το θέμα αυτό με συγκεκριμένες προτάσεις πριν από ένα μήνα".
Η απάντηση του Γιάννη Κεχρή:

"Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, στο διαδίκτυο και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του κ. Τίγκα για την ασφάλεια των μαθητών κατά την διέλευση τους από την διάβαση της οδού 17ης Νοέμβρη μπροστά από το Σχολικό Συγκρότημα. Για το ίδιο θέμα, ένα μήνα πριν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1/3/2012 κατέθεσα το παρακάτω ερώτημα:
            «Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου:
            Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Γονείς και τα Παιδιά τους των Σχολείων στην 17η Νοέμβρη, αφορά την Διάβαση της 17ης Νοεμβρίου και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος. Στην 17η Νοέμβρη πολλές φορές τα οχήματα «πιάνουν» μεγάλες ταχύτητες και δεν σέβονται την πρόθεση Γονέων και παιδιών να διέλθουν διαμέσου του δρόμου.
            Θα μπορούσαμε να ελαττώσουμε την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων με:
·         Λαστιχένια «σαμαράκια».
·         Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών.
·         Καλύτερη Διαγράμμιση.
·         Καλύτερη Σήμανση.
·         Προειδοποιητικά πορτοκαλί φώτα που αναβοσβήνουν.
            Απευθύνω το ερώτημα, αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία για μελέτη και εφαρμογή της καταλληλότερης λύσης με την ελπίδα ότι θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα».

            Αναφέρω επιπλέον ότι για το ίδιο θέμα έχουν  ασχοληθεί στο παρελθόν πολλοί αξιόλογοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Χολαργού. Υπήρξαν πολλές προτάσεις και κάποιες παρεμβάσεις, όπως Φωτεινός Σηματοδότης,  Σχολικός Τροχονόμος που όμως δεν έλυσαν πλήρως το πρόβλημα. Κάθε καινούργια πρόταση είναι καλοδεχούμενη αρκεί αυτός που την κάνει να σέβεται τις προσπάθειες των προγενέστερων, να μην υπονοεί ότι η παρέμβασή του ανήκει στα θέματα που «ουδέποτε έχουν έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο» και σε κάθε περίπτωση να είναι παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία υποτίθεται ότι παρουσίασε την πρότασή του.
Η μετατροπή τμήματος οδού βαριάς κυκλοφορίας σε ήπιας κυκλοφορίας, όπως στην οδό Κύπρου, πιθανότατα να μην ελαττώσει δραστικά την ταχύτητα των διερχομένων αυτοκινήτων.  Από την άλλη η πρόταση μου για «Υπερυψωμένη Διάβαση Πεζών», η ανύψωση δηλαδή του οδοστρώματος κατά οχτώ (8) εκατοστά για μήκος τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων πιθανότατα να είναι πιο αποτελεσματική στην μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων και σίγουρα πολύ φθηνότερη και άμεσα υλοποιήσιμη.
σε ήπιας κατά την ένοια της Κύπρου, πολύ απλά είναι πεταμένα λεφτά, μιας και τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνούν, με αμείωτη ταχύτητα.
Η υπερυψωμένη διάβαση πεζών κατά 8 εκατοστά από το οδόστρωμα αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μειώσουν ταχύτητα θέλοντας και μη. σε ήπιας κατά την ένοια της Κύπρου, πολύ απλά είναι πεταμένα λεφτά, μιας και τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνούν, με αμείωτη ταχύτητα.
Η υπερυψωμένη διάβαση πεζών κατά 8 εκατοστά από το οδόστρωμα αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μειώσουν ταχύτητα θέλοντας και μη
            Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που αξιόλογοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμβάλλουν και αυτοί με τις προτάσεις τους στην επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος θα πρέπει όμως  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατόπιν μιας επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης να δώσει την καταλληλότερη λύση.

Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου