Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Στην πατρίδα μας, το «Χριστός Ανέστη» αντήχησε σε όλες τις εκκλησίες, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται σήμερα με το ψήσιμο του οβελία, με χορό και τραγούδι, στις εξοχές, αλλά και τις γειτονιές της χώρας.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες Χριστιανοί συνέρευσαν στους ιερούς ναούς για να ακούσουν το χαρμόσυνο νέο της νίκης της ζωής επί του θανάτου. Μικρές και μεγάλες εκκλησίες, σε πόλεις και χωριά, γέμισαν με χιλιάδες πιστούς όλων των ηλικιών που έψαλαν με συγκίνηση το Χριστός Ανέστη, πήραν το Άγιο φως και αντάλλαξαν ευχές για υγεία και ευτυχία. Η ανταλλαγή των ευχών συνεχίστηκε γύρω από το εορταστικό τραπέζι με το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διέρχεται η ανθρωπότητα επικεντρώθηκαν τα μηνύματα των προκαθήμενων της Ορθοδοξίας, επισημαίνοντας ότι η σωτηρία θα προέλθει από την πίστη και την ελπίδα.
πηγή: ert.gr

Ευχαριστούμε τον Μανώλη Χάλκο για το παρακάτω βίντεο που δείχνει πώς  εορτάσθηκε η Ανάσταση στον Τίμιο Σταυρό Χολαργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου