Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ PSI  ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ...
** ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 
** ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
** ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Η δανειακή σύμβαση, το περιβόητο PSI το οποίο ψήφισαν σαν λυσσασμένοι οι βουλευτές των δύο μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. , βάζει μπουρλότο στη χώρα και τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα την κρατική δομή της Ελλάδος. 
Οι ομολογιούχοι του Δημοσίου είναι τα μεγάλα θύματα, τούς οποίους καταδίκασε δολίως ο Βενιζέλος. Εντός συνόρων διαβεβαίωνε άπαντες ότι δεν θα θίγονταν τα ομόλογα των αποταμιευτών, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη υπέγραφε την κλοπή των χρημάτων τους. Η πισώπλατη μαχαιριά που επεφύλαξε στους ομολογιούχους του Δημοσίου ο κ. Βενιζέλος, εκτός από την οικονομική καταστροφή που τούς επέφερε, διέλυσε οποιοδήποτε ίχνος εμπιστοσύνης ενδεχομένως να είχαν προς το Δημόσιο, υποψήφιοι επενδυτές. Η απαράδεκτη ενέργεια Βενιζέλου να συμπεριλάβει στο κούρεμα του PSI και τα ομόλογα του Δημοσίου, απωθεί οποιονδήποτε επενδυτή. Τα ομόλογα του Δημοσίου κατέστησαν ήδη σκουπίδια, εξαιτίας του Βενιζέλου!

Η ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το "κούρεμα" του PSI είναι βέβαιον ότι τα οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή.
Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία διέθεταν αποθεματικά (εκτός των ακινήτων) περίπου 24 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 7,8 δισ. ήταν ομόλογα που είχαν αγοραστεί στο παρελθόν με απόφαση των Δ.Σ. των Ταμείων. Τα υπόλοιπα 16 δισ. ήταν αποθεματικά σε ρευστό, που υποχρεωτικά, βάσει νόμου, τα κατέθεσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτά τα 16 δισ. η ΤτΕ τα μετέτρεψε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, εν αγνοία και  χωρίς την έγκριση των Ταμείων!!!
Με το PSI, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  από τα 24 δισ. των κεφαλαίων τους, τα Ταμεία χάνουν τα 20,4 δις ευρώ, δηλαδή το 85% των χρημάτων τους! Με άλλα λόγια, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν μείνει "χωρίς σάλιο", όπως έλεγε το 2010 ο Α. Λοβέρδος. Με τη μόνη διαφορά ότι τα ταμεία τα κούρσεψε ο ίδιος ο Λοβέρδος και οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση!  


H ψήφος ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στο PSI βάζει λουκέτο και στα Πανεπιστήμια. 
Η επιλογή της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου να συναινέσει στο "κούρεμα" των χρημάτων μικροεπενδυτών κι όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταδικάζεται από τους προέδρους των ΤΕΙ και τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, το πρόσφατο PSI έχει οδηγήσει σε απώλειες της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βάλουν σύντομα λουκέτο. Πρόκειται περί εθνικού εγκλήματος το οποίο αποστεώνει το ελληνικό κράτος. 
Με την ψήφο τους στη νέα δανειακή σύμβαση, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιφέρουν την 
οριστική κατακρήμνιση της κρατικής δομής της χώρας
Καταργείται η παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση, ενώ σε μια μέρα σύρθηκαν στην πτώχευση οι μικροεπενδυτές, με την κλοπή των αποταμιεύσεών τους στα κρατικά ομόλογα! 
Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κίνδυνο που υπάρχει να σταματήσουν την λειτουργία τους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει μετά το PSI,  ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δήλωσε:
Ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργών ότι οι αποφάσεις τους για το PSI δεν θα ήταν "αναίμακτες". 'Ήξεραν, και το έχω πει δημόσια πως έστελναν τον λογαριασμό και στα Ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ όπως τον έστειλαν και στους μικροκαταθέτες που είχαν εμπιστευτεί τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους.
Εγώ έχω πίστη στον κοιμισμένο γίγαντα που λέγεται Έλληνας. Στο Ελληνικό μυαλό που διαπρέπει σε όλο τον κόσμο και δεν θα αφήσουμε να στερήσουν την δυνατότητα από τα Ελληνόπουλα να εκμεταλλευτούν το μυαλό τους για να προοδεύσουν. Αυτή είναι η περιουσία της χώρας μας. Με έχετε ξανακούσει να το λέω μέσα στην Βουλή και θλίβομαι που το λέω αλλά κάποιες αποφάσεις παίρνονται λες και κάποιοι  μισούν τους Έλληνες. Να ξέρουν πως θα μας βρουν απέναντι τους.
Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω πως μειώνονται κατά 50% οι  φοιτητές που σιτίζονται, ότι κινδυνεύουν από κατασχέσεις για απλήρωτους λογαριασμούς τα Πανεπιστήμια, ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα!
Να γιατί φωνάζαμε και λέγαμε "όχι" στον προεκλογικό μποναμά για την χρηματοδότηση των κομμάτων".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου