Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΜΕ ΘΥΜΑ ΠΕΖΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΜΑ

Η αναπλασθείσα οδός Φανερωμένης, είναι γεγονός ότι αποκτά ωραία όψη. Τα έργα όμως τα οποία ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με την επικίνδυνη οδήγηση ορισμένων ασυνείδητων οδηγών, δημιουργούν προϋποθέσεις για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος. Σήμερα το πρωί, παραλίγο να σημειωνόταν σοβαρό τροχαίο στην πλατεία Παλαμά, με θύμα πεζή γυναίκα.
Συγκεριμένα, οδηγός αυτοκινήτου που κατέβαινε την οδό Φανερωμένης προς την πλατεία Παλαμά, ήθελε να κατευθυνθεί στην οδό Ουρανίας. Αντί να κάνει τον κύκλο της πλατείας και να πάρει πορεία προν την Ουρανίας, μόλις έφτασε στην είσοδο της πλατείας, έκοψε απότομα το τιμόνι αριστερά και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα!!! Προκειμένου ο ασυνείδητος οδηγός να κερδίσει 2-3 δευτερόλεπτα και να παρακάμψει τον κύκλο της οδού Παλαμά, έκοψε δρόμο αλλά παραλίγο να έκοβε το νήμα της ζωής διερχόμενης από το σημείο πεζής γυναίκας!
Από τύχη και θεία εύνοια δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή.
Το πρόβλημα είναι από τα κορυφαία της πόλης και ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" το έχει επισημάνει κατ΄επανάληψη και επί δημαρχίας Νικολάου αλλά και παλαιότερα επί δημαρχίας Σκούρτη, όταν μερικοί ηλίθιοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν την πλατεία για επίδειξη των οδηγικών δεξιοτήτων τους. Κατέβαιναν με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Φανερωμένης και εισέρχοντο στην πλατεία Παλαμά, λες και ευρίσκοντο σε πίστα αγώνων φόρμουλα!
Σήμερα, με την σμίκρυνση της πλατείας Παλαμά, τα πράγματα έχουν γίνει περισσότερο επικύνδυνα. Όταν μάλιστα δίπλα στην πλατεία υπάρχει ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο, όπου μπαινοβγαίνουν παιδιά και γονείς, είναι αναγκαίο παρά ποτέ, εκεί όπου υπάρχουν οι διαγραμμίσεις (φωτό) να κατασκευαστεί μικρή νησίδα, ώστε οι αναίσθητοι οδηγοί αυτοκινήτων να κάνουν πλήρη στροφή προκειμένου να πάνε στην οδό Ουρανίας ή Ευτέρπης. Ελπίζουμε ότι η δημοτική αρχή θα δει και αυτό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου