Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η...ΤΡΟΪΚΑ!


Αττική Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Καφέ Χολαργού
Εντολή προς τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης Δημοτικό Αναψυκτήριο" έδωσε η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού, ώστε οι τελευταίοι, να διευθετήσουν έως τις 25 Απριλίου τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δήμο! Υποχρεώσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν σε απίστευτα ύψη!!! Η συμφωνία με την οποία "έκλεισε" το μηνιαίο μίσθωμα, οριστικοποιήθηκε στο ποσό των 13.000 €!!! Ποσό το οποίο είναι εντελώς εξωπραγματικό και προκαλεί εντύπωση πώς η δημοτική αρχή άφησε τον πλειστηριασμό να σκαρφαλώσει σε τέτοια ύψη! Ούτε το κύπελλο του Λούη σε δημοπρασία του Λονδίνου, να "χτυπούσαν" οι διαγωνιζόμενοι!
Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης "δημοτικό αναψυκτήριο" από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν δυσχέρειες στην καταβολή του μισθώματος, με συνέπεια να αρχίζει να συσσωρεύεται το ένα μίσθιο μετά το άλλο. Οι κ.κ.Μαγδαληνός και Αθανασίου, βλέποντας την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν  στις υποχρεώσεις τους, έκαναν -όπως πληροφορηθήκαμε- αντιπρόταση προς τη δημοτική αρχή ώστε το ενοίκιο να προσαρμοστεί στα επίπεδα των 50.000 ευρώ ετησίως!
Φτάσαμε όμως στον Απρίλιο και απάντηση δεν έλαβαν οι μισθωτές! Και σήμερα, η δημοτική αρχή, τους ζητάει τα οφειλόμενα, τουτέστιν 13.000 € για κάθε μήνα. Εάν υπολογίσουμε ότι οφείλονται ήδη αρκετά ενοίκια, τότε οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, κινδυνεύουν να ...πάνε φυλακή!!!
Πήγαν να λειρουργήσουν μια επιχείρηση για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί και σήμερα με το "τοκογλυφικό" ενοίκιο των 13.000 € θα τους περάσουν χειροπέδες !!!
Η περίπτωση του δημοτικού αναψυκτηρίου και του παραπλεύρως δημαρχείου, μας θυμίζει την περίπτωση Ελλάδος- Μέρκελ! Όπως η Ελλαδίτσα πήρε τα υπέρογκα δάνεια με τοκογλυφικό επιτόκιο φτάνοντας στο χείλος του γκρεμού χωρίς να μπορεί να τα αποπληρώσει, έτσι και οι επιχειρηματίες του δημοτικού αναψυκτηρίου, έκαναν το λάθος να ενοικιάσουν μια επιχείρηση με ενοίκιο εξωπραγματικό, το οποίο σήμερα δεν μπορούν να καταβάλουν . Καλούνται όμως από την δημοτική αρχή να το πληρώσουν στο ακέραιο!
Νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να κινηθεί με γνώμονα την κοινή λογική και να μην είναι αμετακίνητη στα συμφωνηθέντα προ ενάμισι έτους! Να μην κρατήσει η δημοτική αρχή αδιάλλακτη στάση θυμίζοντας την σκληρή Μέρκελ ή την Λαγκάρντ!
Οφείλει η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τους επιχειρηματίες με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δεν μπορεί να ζητάει 13.000 € μηνιαίο μίσθωμα επειδή -λέει-έτσι συμφωνήθηκε! Μα κύριοι, τότε ήταν άλλα τα δεδομένα, σήμερα η οικονομία της Ελλάδος βυθίστηκε! Είναι δυνατόν να παραμείνετε αμετακίνητοι στις προ ενάμισι έτους υπογραφές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου