Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

kairos
Σάββατο 2/3/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες νεφώσεις μόνο στα δυτικά και βορειοδυτική που θα είναι πυκνές κατά διαστήματα.Όσο βαδίζουμε προς το απόγευμα και το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα.
Να πούμε επίσης οτι τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες όσον αφορά την βόρεια Ελλάδα και κυρίως την δυτική και κεντρική Μακεδονία οτι είναι πιθανόν η πυκνή αυτή νέφωση να δώσει κάποιες ψιχάλες η ασθενείς βροχές .
Στην υπόλοιπη χώρα το Σάββατο μέχρι και αργά το απόγευμα θα κυλίσει αρκετά ομαλά με λίγες αραιές νεφώσεις .
Νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή 2-3/3/2013:
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα αρχικά στην δυτική νοτιοδυτική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά και στην κεντρική και βορειοανατολική ενώ γρήγορα θα επεκταθούν προς την νοτιοανατολική Στερεά και την Έυβοια.
Άστατος ο καιρός και στην δυτική Ελλάδα (Ήπειρο-δυτική Στερεά-νησιά Ιονίου-βορειοδυτική Θεσσαλία) όπου οι βροχές θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και βορειοανατολική Στερεά αλλά και την Θεσσαλία και προς το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα ενταθούν.
Όσον αφορά την βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν κάποιες βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία που όσο πιο ανατολικά τόσο πιο εξαθσενημένα θα είναι τα φαινόμενα. Στην δυτική Μακεδονία θα έχουμε χιόνι η χιονόνερο αρχικά ενώ γρήγορα θα το γυρίσει σε χιόνι ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Κοζάνη,Πτολεμαίδα και στα Γρεβενά.
Στην υπόλοιπη χώρα,και συγκεκριμένα στην Θράκη,τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη σταδιακά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην δυτική και κεντρική Κρήτη και αρκετά αργότερα προς τις πρωινές ώρες και στο ανατολικό Αιγαίο.
Κυριακή 3/3/30213:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά άστατος στην δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί με κάποιες βροχές-μπόρες που γρήγορα όμως όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα παίρνουν ολοένα και πιο τοπικό χαρακτήρα και θα εξασθενούν. Στην βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες θα έχουμε κάποια ασθενή φαινόμενα με την μορφή χιονιού ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας ενώ βροχές θα σημειωθούν και στην κεντρική Μακεδονία που γρήγορα πριν το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί . Στην Θράκη ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές όπως και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ωστόσο αρκετά κλειστός και βροχερός θα είναι ο καιρός στην ανατολική και κεντρική Θεσσαλία ,την ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες μέχρι και την κεντρική -βορειοανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο ,όπου ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως όμως σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουμε και στις Κυκλάδες,στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άστατος ο καιρός και στην Κρήτη με μπόρες-σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.
Όσον αφορά τις Χιονοπτώσεις:
Χιονοπτώσεις πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής Στερεάς της ανατολικής νοτιοανατολικής και νοτιοδυτικής Μαγνησίας αλλά και στην Εύβοια και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Πάνω από τα 900-1000 μέτρα στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην Αρκαδία.
Χιονοπτώσεις πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στην Πάρνηθα,1000-1100 μέτρα στο Κιθαιρώνα,900-1000 μέτρα στα ορεινά της Φθιώτιδας-Φωκίδας-Μαγνησίας ενώ στην δυτική Μακεδονία το χιόνι το πρωί της Κυριακής θα κατέβει και στα 500-600 μέτρα πρόσκαιρα.
Προγνώσεις καιρού για Αττική-Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 2-3/3/2013:
Αττική :
Σάββατο 2/3/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια σχετικά περιορισμένη την ορατότητα και πολύ λίγες νεφώσεις. Μέχρι και το μεσημέρι -απόγευμα θα υπάρχουν κάποιες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Από αργά το βράδυ-νύχτα πρρς το ξημέρωμα θα αρχίσουν οι πρώτες ασθενείς βροχές οι οποίες προς τα ξημερώματα θα αρχίσουν να γενικεύνονται και να εντείνονται στο νομό.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και σταδιακά ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-16οC.
Κυριακή 3/3/2013:
Μουντός και βροχερός ο καιρός με έντονες βροχές κατά διαστήματα που θα χαρακτηρίζονται από διάρκεια και ένταση. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο νότιοανατολικό Σαρωνικό-νότιο Ευβοικό και πιθανώς και στην ανατολική νοτιοανατολική Αττική. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στα βορειοανατολικά όπου μέχρι αργά το απόγευμα θα βρέχει κατά διαστήματα έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί το ξημέρωμα αλλά γρήγορα προς το πρωί θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει το μεσημέρι τους 9-11οC. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-4οC χαμηλότερη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Πάρνηθα(πάνω από τα 1000-1100 μέτρα) και Κιθαιρώνα(900-1000 μέτρα). Τονίζεται οτι σε εξάρσεις μπορεί να κατέβει το χιόνι 100 μέτρα από τα αναγραφόμενα.
Θεσσαλονίκη :
Σάββατο 2/3/3013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας ωστόσο αυτές οι νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώνουν αρκετά και ίσως δώσουν κάποιες ψιχάλες η ψιλόβροχο πολύ πρόσκαιρα όμως μέχρι και το μεσημέρι-απόγευμα. Από αργά την νύχτα προς την Κυριακή αναμένεται να βρέξει πιο αξιόλογα στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης .
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και σταδιακά θα μπει βαρδάρης σχετικά ασθενής όμως και αργότερα ίσως ενισχυθεί λίογ .Από αργά το βράδυ και κυρίως το ξημέρωμα θα ενισχυθεί σταδιακά ο βαρδάρης.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12-14οC κατά μέσο όρο.
Κυριακή 3/3/2013 :
Ο καιρός νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που θα δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές. Μέσα στην ημέρα όμως και όσο βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα εξασθενήσουν. Έτσι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και με την είσοδο του ενισχυμένου βαρδάρη.
Ο βαρδάρης θα πνέει στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα εξασθενίσει σημαντικά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10-12οC κατά μέσο όρο.
kalavrita-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου