Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΔΗ!


 γράφει ο Μάκης Βραχιολίδης
Θεωρώ ότι η δίκη Νικολάου σε βάρος Ξύδη και το γεγονός ότι ο πρώτος δεν την απέσυρε αλλά την προχωράει έως τέλους, αποτελεί μέγα λάθος με πολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες για τον ίδιο. 
Νικολάου και Ξύδης είναι οι παλιές πολιτικές καραβάνες στην περιοχή Χολαργού-Παπάγου, τους οποίους τους έχω ζήσει στο πετσί μου και τους δύο. Και ο Νικολάου και ο Ξύδης με κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διά του τύπου αδικήματα. 
Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι και οι δύο έχουν μεγάλο πολιτικό εγωισμό και δεν θέλουν να χάνουν. Και ο Νικολάου και ο Ξύδης που ηττήθηκαν από τον υπογράφοντα στο νομικό μέρος, βγήκαν από τις αίθουσες των δικαστηρίων με πληγωμένο εγωισμό. Με μια μεγάλη διαφορά. Ο Ξύδης έχει πολιτικό νου και ξέρει πού να σταματήσει. Σταμάτησε εκεί την εναντίον του 'Παρατηρητή" δικαστική διαμάχη, γιατί προφανώς είδε ότι είναι πολιτικό λάθος.  Ο Νικολάου όμως, με αχαλίνωτα πληγωμένο εγωισμό συνέχισε για 5 συνολικα φορές να τρέχει τον "Παρατηρητή" στα δικαστήρια. Τον καθοδηγούσε ένας περίεργος παρορμητισμός στο να τιμωρήσει τον τοπικό Τύπο και να τον παρουσιάσει ως "συκοφάντη και λασπολόγο" του. Δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, αυτό που "πέτυχε" ήταν να καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως διώκτης του Τύπου, μια και διώξεις σε βάρος των τοπικών εκδοτών επεφύλαξε και στον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο τον οποίο πρόσφατα έσυρε και στο αυτόφωρο.
Σήμερα, ο Δ. Νικολάου καθίζει στο σκαμνί του κατηγορουμένου τον Β. Ξύδη. Σε μία δίκη-σήριαλ η οποία θα κρατήσει σίγουρα δύο, αν όχι τρεις συνεδριάσεις. Το τι εξέλιξη θα έχει η δίκη κανείς δεν γνωρίζει. Η απόφαση ανήκει στην Δικαιοσύνη. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι πως το ότι ο Νικολάου ζυγίζει και αποφασίζει τα πράγματα ίδια και απράλλαχτα, χωρίς να έχει αλλάξει καθόλου το πολιτικό του προφίλ, τον κατατάσσουν ως τον πιο δικομανή αυτοδιοικητικό παράγοντα που πέρασε ποτέ από τον Χολαργό. Και βεβαίως αυτό μόνο στα θετικά του δεν καταγράφεται όταν θέλει να ξαναδιεκδικήσει την Δημαρχία. 
Εάν ο Β. Ξύδης αθωωθεί, τότε ο Νικολάου θα έχει καταφέρει να αναδείξει ήρωα τον Δήμαρχο!!! Εάν ο Β. Ξύδης αθωωθεί θα συμβούν δύο παράλληλα πράγματα: 1. Ο Νικολάου θα έχει τελειώσει πολιτικά για τον Χολαργό-Παπάγου (πολύ δύσκολα θα κατέβει να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών) και
2. Ο Ξύδης θα έχει αυξημένες πιθανότητες να επανδιεκδικήσει την Δημαρχία. 
Με λίγα λόγια, το πολιτικό λάθος του Νικολάου είναι ότι με την δίκη αυτή ανοίγει εκ νέου την πόρτα και της επόμενης δημαρχιακής θητείας στον Ξύδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου