Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΛΑΔΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

 ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΝΟΜΙΜΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ...ΝΟΜΙΜΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΓΑΖΕΙ... ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ! 
Η κ. Πεδιαδίτη, ανακρίτρια της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ στην αναφορά της προς τον Εισαγγελέα Εφετών, βγάζει ...λάδι τον μεγάλο υπεύθυνο για την αλλοίωση των στοιχείων και επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής κ. Γεωργίου! 
Στην αναφορά της, ουσιαστικά λέει ότι όλα έγιναν καλώς από τον Α. Γεωργίου και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Eurostat!!! Eπιπλέον, βγάζει σκάρτη τόσο την Ζωή Γεωργαντά που αποκάλυψε τα διογκωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και όσους στηλίτευσαν τις ενέργειες του κ. Γεωργίου. 

Η στάση της ανακρίτριας της υπόθεσης κας Πεδιαδίτη, κρίνεται τουλάχιστον περίεργη, μάλιστα δε αρκετοί τη συνδυάζουν με το σπάσιμο του αυτοκινήτου της που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, από το οποίο άγνωστοι τής αφαίρεσαν όλο το ανακριτικό υλικό, με αποτέλεσμα η ίδια να αναγκαστεί να ξανακαλέσει τους μάρτυρες να υπογράψουν τις καταθέσεις τους τις οποίες κρατούσε back up στο αρχείο της!!!
Το σπάσιμο του αυτοκινήτου της ανακρίτριας, ο Τύπος το είχε ερμηνεύσει ως εκφοβιστική σε βάρος της ενέργεια προκειμένου να μην απαγγείλλει κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. 
Τότε δε, γράφαμε ότι "κάποιοι τρομοκράτες έχουν τις καταθεσεις στα χέρια τους". Αυτό το γεγονός λοιπόν, μερικοί το επαναφέρουν στην μνήμη τους και το συνδυάζουν με την αναφορά-πόρισμα της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη η οποία βγάζει κυριολεκτικά λάδι τον κατηγορούμενο για τη διόγκωση του ελλείμματος Α. Γεωργίου!
H στάση της 5ης Ειδικής Ανακρίτριας  του Πρωτοδικείου Αθηνών προκαλεί και για το γεγονός ότι περαίωσε την κύρια ανάκριση καλώντας τους κατηγορουμένους Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ, με  απλές τυπικές κλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιοι δεν υποχρεώνονται να παραστούν για κατάθεση και προφανώς ούτε θα το κάνουν!  Η κ. Πεδιαδίτη δεν τους κλήτευσε ποτέ και ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων  για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις:

1) ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα  45, 242 §§3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθ 1 Ν 1608/1950), και

2) της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α , 98, 259 ΠΚ).


Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν της σε βάθος προκαταρκτικής έρευνας των Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών Οικονομικού Εγκλήματος κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για την πιστοποιημένη ψευδή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από τους κατηγορουμένους. Η ανακρίτρια δηλαδή αγνόησε παντελώς το έργο των  προκατόχων κ.κ. Μουζακίτη-Πεπόνη!

Η ψευδής διόγκωση του ελλείμματος του 2009 είχε έννομες συνέπειες σε βάρος του Ελληνικού Κράτους καθ’ όσον η παράνομη αυτή ψευδής πιστοποίηση αφ’ ενός δεν υπογράφτηκε από το 7-μελές Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά υπογράφτηκε μονομερώς μόνο από τον κ. Γεωργίου, και αφ’ ετέρου τα ψευδή νούμερα χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες για μεγαλύτερο δανεισμό της χώρας και πρόκλησης υπέρογκων τοκοχρεωλυσίων, βάρη τα οποία έπρεπε να αντιμετωπισθούν  με πρόσθετα μέτρα κατά των Ελλήνων Πολιτών και των Ασφαλιστικών Ταμείων και να αντιμετωπισθεί η Ελλάδα ως διεθνές πειραματόζωο. 



Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών λόγω του εγκλήματος του άρθρου 1 Ν 1608/1950.



Σύμφωνα με την υποβλητική  αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η Ανακρίτρια «είδε» ως σωστές, δηλαδή ως μη αξιόποινες, τις πράξεις των κατηγορουμένων, στηριζόμενη  κατά βάση σε  αφηγήσεις-μαρτυρίες του κυβερνητικού περιβάλλοντος (κκ Παπανδρέου,  Προβόπουλου,  Στουρνάρα, Κοντοπυράκη),  το οποίο είχε κάθε λόγο να υποστηρίξει τους  κατηγορουμένους για να καλύψει τα νώτα του και την εθνική ευθύνη που τους βαραίνει για τον υπέρογκο δανεισμό της χώρας.  Η Ανακρίτρια με περίεργο τρόπο συνταυτίζεται με τους κυβερνητικούς παράγοντες, υπεύθυνους για την υπερχρέωση της χώρας, αποφεύγοντας να εστιάσει με καθαρό νομικό λόγο τις εγκληματικές πράξεις των κατηγορουμένων  που εντόπισαν οι αρμόδιοι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Αποφεύγει να καταγράψει τι προέβλεπαν  αναλυτικά οι σχετικοί κανόνες δικαίου για την πιστοποίηση του Δημοσιονομικού Χρέους της Ελλάδος ως χώρας μέλους της ΕΕ και τί έπραξαν οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη περίπτωση  με την πιστοποίηση–βεβαίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009. Προσπαθεί  να απαλλάξει θολώνοντας ύποπτα  τα περιστατικά με τις κυβερνητικές μαρτυρικές καταθέσεις.  Έτσι, η  ηθελημένη αοριστία της στη νομική θεμελίωση της αναφοράς της,  εν μέσω καλοκαιριού, αναδεικνύει το περίεργο ξεπέταγμα της δικογραφίας σε τόσο σοβαρό εθνικό θέμα  μείζονος ενδιαφέροντος, που για το λόγο αυτό σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έπρεπε να συνέλθει η Ολομέλεια των Δικαστών του Εφετείου Αθηνών (όπως ήδη έγινε στις υποθέσεις  Ζήμενς, Βατοπεδίου κλπ). 



Η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά η οποία αποκάλυψε την όζουσα υπόθεση και την έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης, υπέβαλε δήλωση πολιτικής αγωγής, ως υφιστάμενη ηθική βλάβη στην επιστημονική της εντιμότητα  ως μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, με επιφύλαξη, καθώς και για στήριξη των κατηγοριών  επί της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και ζήτησε λόγω του μείζονος πανελλαδικού ενδιαφέροντος του θέματος  να ασχοληθεί η Ολομέλεια των Δικαστών του Εφετείου Αθηνών με την ποινική υπόθεση αρμοδίως σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΚΠΔ και 120 παρ 2 του Συντάγματος  και να ορισθεί Ειδικός Εφέτης Ανακριτής για την ανάκριση των κατηγορουμένων.



Να δούμε τώρα αν οι Δικαστές του Εφετείου Αθηνών, ως ανεξάρτητη Δικαιοσύνη  και ισότιμη εξουσία  με τις άλλες εξουσίες,  θα έχουν το σθένος να ασχοληθούν με την υπόθεση.

1 σχόλιο:

  1. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια..
    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ, για όσους πρόδωσαν τον Ελληνικό λαό. Και η δικαιοσύνη, δια των προδοτών της, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

    Πόπη Σουφλή
    attikaea.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή