Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΑΠΕΣΥΡΑΝ 7 ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ! ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

Το έγκλημα του χαρακτηρισμού της νήσου Στρογγύλης σε "αρχαιολογικό χώρο" φαίνεται πως ολοκληρώνεται για τη χώρα μας με το πλήρες γκριζάρισμα της περιοχής και της παράδοσής της στους Τούρκους. Η ΑΟΖ παύει να υπάρχει για την Ελλάδα στο σημείο, διότι σύμφωνα με τον Νόμο της Θάλασσας η αρχαιολογική περιοχή δεν έχει οικονομική ζωή! Άρα, τέλος η ΑΟΖ. 
Γι' αυτό προφανώς τον λόγο η κυβέρνηση φρόντισε να αποσύρει τους 7 κομάντος που ήταν εγκατεστειμμένοι στο νησί! 
Αυτό αναφέρει η "Ελεύθερη Ώρα" και ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Γεωργούσης: "Στο εν λόγω νησί υπήρχαν 7 καταδρομείς από συγκεκριμένη Μοίρα της Ρόδου. Όπως επίσης 15 κάτοικοι έδιναν οικονομική ζωή στο νησί. Με άνωθεν εντολή τόσο οι καταδρομείς, όσο και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το αεροσύνορο του ελληνισμού, μας εξομολογείται αξιωματικός. Η κατάθεση ψυχής του αξιωματικού και τα ανατριχιατικά στοιχεία που αποκάλυψε, δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον μεθόδευσης, που αγγίζει τα όρια εθνικής μειοδοσίας", σημειώνει στο ρεπορτάζ της η "Ελεέυθερη Ώρα" και απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, υπογραμμίζει: "Ο αρμόδιος υπουργός εξωτερικών οφείλει εξηγήσεις. Άραγε τι απαντά γι΄αυτή τη νέα εντυπωσιακή παράμετρο που προστέθηκε στην αποκρουστική νεοταξική γεωπολιτική εξίσωση, κατασκευασμένη από την υπάκουη γαλαζο-πράσινη διακυβέρνηση; Αληθεύει ή όχι αυτή η νέα συνταρκατική αποκάλυψη; Μετά την...εγκατάλειψη της Μικρασίας, την παραχώρηση χωρίς ντουφεκιά της Ανατολικής Θράκης και την προδοσία της Κύπρου μήπως είναι η σειρά της Στρογγύλης και του Καστελόριζου;".
Όπως δε υπογραμμίζει η εφημερίδα, η πληροφορία ότι δόθηκε εντολή από υψηλά κλιμάκια να αόχωρήσουν οιειδικές δυνάμεις από την Στρογγύλη, έχειπλέον φτάσει και στο Κοινοβούλιο, ενώ καλεί και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντήσει και να πάρει θέση για το θέμα που συγκλονίζει τη χώρα!

4 σχόλια:

 1. Σας παρακαλώ να ελέγξετε τις πηγές σας. Είμαι φαντάρος και αυτή τη στιγμή σας στέλνω ενώ είμαι στη μικρόνησο Στρογγύλη εκτελώντας υπηρεσία!

  Το ότι ανακυρήχθηκε αρχαιολογικός χώρος (απ' όσο γνωρίζω) ισχύει. Το ότι αυτό συνεπάγεται κατάργηση της ΑΟΖ δε γνωρίζω αν ισχύει αλλά το έχω ακούσει.

  Τα μόνα σίγουρα είναι ότι:
  - Το εν λόγω στρατιωτικό παρατηρητήριο ΔΕΝ έχει εκκενωθεί (μακάρι να ήταν έτσι, δε θα ταλαιπωρούμασταν κ εμείς οι φαντάροι κάθε τόσο κουβαλώντας προμήθειες στην τεράστια ανηφόρα που έχει εδώ)
  - Η Στρογγύλη ΔΕΝ έχει κανέναν μόνιμο κάτοικο - δεν υπάρχει καν άλλο κτίσμα πέρα απ' το φυλάκιο κ τον φάρο - οι μόνοι που μένουν εδώ είναι οι στρατιωτικοί που επανδρώνουν τα επανδρώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήθελα να το γράψω και εγώ,αλλά έχω αρκετά χρόνια να πάω στο Καστελλόριζο και δεν ήμουν σίγουρος για αυτό που θα έγραφα : μόνιμοι κάτοικοι στην Στρογγύλη;;;; απ'ότι θυμάμαι ήταν οι 7 καταδρομείς και ένας υπαξιωματικός του Π.Ν. με την ειδικότητα του φαροφύλακα.
  Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν: χτιστήκανε σπίτια στην Στρογγύλη; στο σύμπλεγμα αυτό των βραχονησίδων έκανα 2 χρόνια και 4 ημέρες.
  Έχει δίκιο ο παραπάνω Στρατιώτης και θα ήθελα να πω και σε αυτόν και στους υπόλοιπους 6,αλλά και στον Φαροφύλακα(αν υπάρχει ακόμα η θέση αυτή),ότι είναι πραγματικοί ήρωες.
  Καλό κουράγιο παιδιά !!!
  Υ.Γ.: Καστελλόριζο-Ρω-Στρογγύλη 1999-2001.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παντα διαβαζουμε για οτι αφορα ΕΛΛΑΔΑ αλλα τι πρεπει να κανομε να παρομε κανα καλασνικοφ και νατο αδειασομε στο ξεροκεφλο του χοντρου η του αντωνακη; δηθεν πολιτικοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΒΛΑΚΕΙΣ ΛΕΤΕ!! ΡΩΤΗΣΑ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ... ΑΡΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑ!! ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!
  ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΛΟΜΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ.
  "ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΟΤΙ Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ;; (Νίκος Λυγερός).

  ΑπάντησηΔιαγραφή