Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 "Χέρι" στην αγροτική γη της εκκλησίας ορέγεται να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας! Λες και πρόκειται για το...τσιφλίκι της φαμίλιας του και λες και δεν υπάρχουν εμπράγματα ιδιοκτησιακά δικαώματα πάνω σε αυτήν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες σε παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ υποσχέθηκε πως θα "μοιράσει την αγροτική γη της Εκκλησίας". 
Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τσίπρας έχει παρασυρθεί τόσο πολύ από τον εποχιακό ...αριστερόστροφο πυρετό και από το κακέκτυπο της "σοσιαλμανίας" που πλασάρει συστηματικά, και τα οποία στα χρόνια του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού υπαγόρευαν "ανακατανομή της γης", αλλά να ξέρει πως ακόμη και όσον αφορά την αγροτική γη...ήρθε δεύτερος. 
Ήδη από πέρυσι τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δηλώσει πως η Εκκλησία διαθέτει σε όποιον άνεργο ή αναξιοπαθούντα το επιθυμεί την αγροτική της γη για να την καλλιεργήσει και να ζήσει την οικογένειά του. 
Άρα όλα αυτά που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας είναι για το θεαθήναι και για να ακούγονται τρόπον τινά...επαναστατικά στα αυτιά των αμαθών...

Για την ιστορία παραθέτουμε το απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του: 

"Δεσμευόμαστε, επίσης, και εφαρμόζουμε το αγροτικό κτηματολόγιο, το οποίο εντάσσεται στο εθνικό κτηματολόγιο. Και παίρνουμε μέτρα αποτροπής της ακαλλιέργητης παραγωγικής γης. Για παράδειγμα:

· αγροτική γη που έχει κατασχεθεί από την ΑΤΕ, έχει περάσει στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, και σήμερα δεν αξιοποιείται,

· αγροτεμάχια που βρίσκονται στην κυριότητα του δημοσίου και της Εκκλησίας,

Με νομοθετική ρύθμιση, υπό προϋποθέσεις και σε εθελοντική βάση, αποδίδονται για χρήση, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συνεταιρισμούς που θα συσταθούν για το σκοπό αυτό από άνεργους, αγρότες ή άλλους ενδιαφερόμενους.
Το κράτος πρέπει να παρέχει βοήθεια σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας, αλλά και στην απορρόφηση των προϊόντων.
Με το στήσιμο δημοπρατηρίων ή συνδρομή για τη διάθεση των προϊόντων στο εξωτερικό.
Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον κοινωνικό τομέα, με άμεση θετική συνέπεια στο εισόδημα και την απασχόληση."
Του Μάνου Χατζηγιάννη (agioritikovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου