Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ" ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας:
Χαρακτήρισε ζήτημα επιβίωσης και εθνικής κυριαρχίας τις εκλογές: «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα πέσει από δολιοφθορά όπως υπονοεί ο πρωθυπουργός, αλλά από την αντίσταση και τη λαϊκή κινητοποίηση», είπε εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «σύντομα θα πέσει».
Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα μίλησε για συμμορία μπράβων που επιτίθεται όχι μνόνο σε ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα αλλά και σε ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες. Επιτέθηκε δε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας πως «παρότι λαλίστατος» όπως τον χαρακτήρισε, δεν βρήκε μία λέξη να καταδικάσει τη βάναυση επίθεση εις βάρος μελών κόμματος του κοινοβουλίου.
Κατήγγειλε μάλιστα ότι στο μυαλό ορισμένων στην κυβερνητική παράταξη υπάρχουν κρυφές σκέψεις για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή: «Οποιος παίρνεις ίσες αποστάσεις από τον Μανόλη Γλέζο και τον Ν. Μιχαλολιάκο» οφείλει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη», είπε χαρακτηριστικά.
Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την πλειοψηφία στη επόμενη Βουλή αλλά ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα στηριχθεί και από ευρύτερες δυνάμεις.
Επανέλαβε ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με τα προγράμματα λιτότητας και έθεσε ως τρίπτυχο εξόδου την αναστολή πληρωμή τόκων, το κούρεμα του χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.
Ερωτηθείς για την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κινδύνους στη δημόσια υγεία και για αύξηση των τιμολογίων ποθυ ελλοχεύουν σε μια τέτοια περίπτωση, παραπέμποντας σε διεθνή παραδείγματα. «Θα ακυρώσουμε πράξεις και συμφωνίες που βλάπτουν το Δημόσιο» πρόσθεσε.
Σαμαράς και Μνημόνιο θα φύγουν μαζί
«Από το Μνημόνιο δεν θα φύγουμε με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το Μνημόνιο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντας «οβιδιακές μεταμορφώσεις» στη στάση του πρωθυπουργού έναντι της δανειακής σύμβασης.

Για το Burberry..
Κληθείς να σχολιάσει εάν παραδέχεται ως επικοινωνιακό λάθος την εμφάνισή του με το μάρκας Burberry πουκάμισο, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Ο ελληνικόςκλαός έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι χρώμα ή τι μάρκα πουκάμισο φοράω» , είπε ο κ. Τσίπρας που χρέωσε σε μερίδα Μέσων επιθέσεις εναντίον του χωρίς πολιτικά επιχειρήματα. «Δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε αυτού του είδους τη συζήτηση, σε μία σοβαρή, πιστεύω, συνέντευξη Τύπoυ».
Για το κατοχικό δάνειο
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε ακόμη να ασχολιάσει την απόρριψη εκ μέρους του Die Linke της πρόθεσης του κ. Τσίπρα για διεκδίκηση του κατοχικού δανείου.

«Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη συνέντευξη και σε ποιο πλαίσιο δόθηκε, εγώ ξέρω τις επίσημες θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος», είπε ο κ. Τσίπρας που χαρακτήρισε εθνικό θέμα τη συγκεκριμένη διεκδίκηση και χαρακτήρισε «εξαιρετικά θλιβερό το γεγονός» ότι η κυβέρνηση δεν συνεκάλεσε ποτέ τη σχετική συζήτηση στη Βουλή: «Φαίνεται ότι η γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ότι μόνο οι Ελληνες χρωστάνε».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου