Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 
 ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ! ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ¨Η ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ;

Η πρώτη, θα έλεγε κανείς η πιο "πρόχειρη", ήθελε.. δαγκωτό Ισλανδία, άντε και Ρουμανία, στη λογική "είναι του χεριού μας και οι δύο". Για Γαλλία και Σουηδία ούτε λόγος...
Η δεύτερη, που είχε εκφραστεί κυρίως από τους... απ' έξω, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την Εθνική, ήθελε την ομάδα μας να είναι αντιμέτωπη με Γαλλία ή Σουηδία, καθώς "...στα δύσκολα δεν φοβάμαι την Εθνική".
Ολα αυτά ανήκουν στη θεωρία, καθώς η πράξη έβγαλε... ζευγάρι Ελλάδα - Ρουμανία.
Η Εθνική μας καλείται να βγει "ατσαλάκωτη" από τις δύο αναμετρήσεις με τους Ρουμάνους -κι ας το πετύχει με... μισό - μηδέν, όπως τρία χρόνια πριν, όταν ξανά σε διαδικασία μπαράζ πετούσε εκτός την Ουκρανία (0-0 και 0-1) και έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής.
Η Ρουμανία, με μια πρόχειρη ματιά, είναι ομάδα των... κυβικών μας. Στη διαδρομή της στα προκριματικά του Μουντιάλ πέτυχε μόλις μία μεγάλη νίκη, αυτή στην Πόλη επί της Τουρκίας. Στα δύσκολα ματς με την Ολλανδία έχασε με κάτω τα χέρια, όπως και στο εντός με τους Τούρκους.
Τα τελευταία χρόνια οι Ρουμάνοι ψάχνουν με το... κιάλι μια προοπτική διάκρισης. Πρέπει, εξάλλου, να γυρίσει κανείς 13 χρόνια πίσω, για να εντοπίσει μια πραγματικά καλή πορεία σε μεγάλη διοργάνωση, την είσοδό τους στα προημιτελικά του Euro 2000, στο οποίο μάλιστα είχαν προκριθεί χωρίς ήττα (7-3-0) στα προκριματικά.

Ο Κώστας Κατσουράνης σε μια πρώτη προσέγγιση των δύο αγώνων, έδωσε το σύνθημα για το πώς πρέπει να τους αντιμετωπίσει η ομάδα μας: με τη γνωστή - επιτυχημένη συνταγή, με αμυντική προσήλωση, αλλά ταυτόχρονα και καλύτερη λειτουργία στην επίθεση απ' ό,τι στα τελευταία δύο - τρία ματς της προκριματικής φάσης, που βγάλαμε φάσεις με το σταγονόμετρο.
Το μηδέν στην άμυνα, εξάλλου, σου εξασφαλίζει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης, το γκολ ή ακόμα καλύτερα τα γκολ είναι αυτά που θα τσεκάρουν το εισιτήριο...
Η πιο σημαντική παράμετρος, όμως, που έβαλε στο "τραπέζι" ο διεθνής άσος είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οι δικοί μας παίκτες, μέσω αυτής της Εθνικής, έχουν μάθει να διαχειρίζονται τέτοιου είδους ματς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων με επιτυχία...

sport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου