Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ;

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ;"
Επιχείρηση παράνομων ελληνοποιήσεων και νομιμοποιήσεων παράνομων πιστοποιητικών γέννησης έχουν στήσει κυκλώματα σε διάφορους δήμους της χώρας. Θυμόμαστε τι έγινε πριν από μερικούς μήνες στο δημαρχείο Παπάγου; Τι έγινε με εκείνη την υπόθεση όπου το τμήμα αλοδαπών έγινε κάρβουνο; Προφανώς χάθηκαν στοιχεία για τα οποία κάποιοι φοβόντουσαν αποκαλύψεις. όπως μάλιστα ανέφερε η "Καθημερινή" μια σύμπτωση, οδήγησε τις Αρχές στην αναζήτηση των δραστών ανάμεσα σε υπαλλήλους του δήμου, και δη σε επίορκους.
Μία μόλις εβδομάδα πριν το συμβάν, είχε σημειωθεί διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του δημαρχείου Χολαργού - Παπάγου, στην οδό Περικλέους, στην οποία οι δράστες αφαίρεσαν από γραφείο τον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και διέφυγαν.
Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η δημοτική αρχή αντικατέστησε κλειδαριές στο κτίριο του δημαρχείου.

Η υπόθεση βρωμάει και στα ληξιαρχεία και στα γραφεία νομιμοποιήσεων αλλοδαπών, με τις διωκτικές αρχές να αναζητούν τα κυκλώματα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν την κάλυψη δημοτικών υπαλλήλων ...αδιάφθορων!
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το enikos.gr, εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις, αρχικά  κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως και σήμερα. 
Εάν ναι, η κυρία Κουτζαμάνη καλεί του εισαγγελείς να διερευνηθεί περαιτέρω η αλήθεια του περιεχομένου των υπεύθυνων αυτών δηλώσεων και εφόσον διακριβωθεί ότι ότι δεν είναι αληθείς, να προβούν στις νόμιμες ενέργειες και να γνωστοποιήσουν στον Άρειο Πάγο τα αποτελέσματα των ερευνών.
Η εντολή δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει ότι η υπόθεση που αφορά την ανήλικη Μαρία (σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις), δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ενδέχεται να έχει λάβει χώρα και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας. Τούτο οφείλεται, πιθανώς, στο γεγονός της ευχέρειας που έχει δώσει ο νομοθέτης να καταχωρούνται γεννήσεις παιδιών και με υπεύθυνες δηλώσεις, αναφέρει η εισαγγελέας στην εντολή για διενέργεια έρευνας.

Η κυρία Κουτζαμάνη καλεί τους εισαγγελείς να διερευνήσουν εάν σε σχέση προς τα παιδιά, για τα οποία συντάχθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεώς τους με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, έχουν τελεσθεί περαιτέρω αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες  κλπ ή έχουν χρησιμοποιηθεί οι συνταχθείσες ληξιαρχικές πράξεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων.
Τέλος, τους καλεί τους εισαγγελείς πρωτοδικών της χώρας να διενεργήσουν και επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των Ληξιαρχικών Βιβλίων Γεννήσεων των Ληξιαρχείων της περιφέρειάς τους για πράξεις, που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2008 έως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου