Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ!

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, Τ'ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS, ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Την δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως ετοιμάζει ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος σύμφωνα με συνομιλητές του έχει βάλει πλώρη για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η πύκνωση των δημοσίων εμφανίσεών του πρώην πρωθυπουργού καθώς και η «στρατηγική συμφωνία» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της κίνησης των «58» για την Κεντροαριστερά.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχει κάνει δύο δημόσιες παρεμβάσεις σε τρεις μέρες και μια ακόμη πριν από ενάμιση μήνα. Πρόκειται για έναν αξιοσημείωτο απολογισμό, ειδικά για τον Κώστα Σημίτη που δεν κάνει ποτέ κάτι στην τύχη.

Παράλληλα ο Κώστας Σημίτης επιχειρεί να δικαιώσει τις κυβερνητικές του επιλογές, κάτι που κατέστη σαφές  και από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. Στην παρέμβασή του ο Κώστας Σημίτης επιτέθηκε τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και στον Χοσέ Μπαρόζο για το «φούσκωμα» του χρέους το 2004 ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες πολιτικές όπως την υπόθεση των Ιμίων.
Στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς εκτιμούν πως μια υποψηφιότητα του κ. Σημίτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015 μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες για την ανασύνθεση του συγκεκριμένου χώρου και τη δημιουργία ενός σχηματισμού που θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο παρά τα σχέδια και τις φιλοδοξίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να προκρίνει τη λύση Σημίτη για την Προεδρία, καθώς θεωρείται «κόκκινο πανί» για πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους.
Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικά στην περίπτωση που έως τότε δεν στηθούν πρόωρες κάλπες. Και αυτό καθώς θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προχωρήσει στην πρόκληση εκλογών, έστω και αν το Μέγαρο Μαξίμου προτείνει υποψήφιο από το χώρο της Αριστεράς ή και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Την εκτίμηση αυτή, άλλωστε, φέρεται να έχει και ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ως απώτερο όριο της θητείας της κυβέρνησής του τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης το 2015.

  koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου