Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!




Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
 
Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται συχνές, σχεδόν καθημερινά, βλάβες στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Χολαργό, με αποτέλεσμα αφενός να πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού και αφετέρου για πολλές ώρες να γίνεται διακοπή της υδροδότησης σε αρκετά οικοδομικά τετράγωνα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ οι συχνές βλάβες οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου – κάποιοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο δίκτυο εγκαταστάθηκε πριν από το 1940 - με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες.
Προσωπικά στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που είμαι μέλος, ζήτησα από τον Πρόεδρο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο να προβεί ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες προς την ΕΥΔΑΠ για να ξεκινήσει σταδιακά η αντικατάσταση του δικτύου.
Ακόμη ανέφερα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, η αντικατάσταση του δικτύου επιβάλλεται να γίνει οπωσδήποτε επειδή οι συγκεκριμένοι σωλήνες περιέχουν αμίαντο είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες για την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου