Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η 109η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Επετειακή εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Η 13η Οκτωβρίου, ημέρα θανάτου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα. Για μια ακόμα χρονιά, ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού οργάνωσε εορταστική εκδήλωση για την επέτειο αυτή, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013. Με την ευκαιρία μάλιστα της εκαντοετηρίδας της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (1913-2013), ο φετινός εορτασμός ήταν αφιερωμένος στους Κρήτες Μακεδονομάχους, οι οποίοι υπήρξαν η ισχυρότερη ομάδα εθελοντών από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην πάλη για τη διάσωση της Μακεδονίας.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Παπάγου έλαβε χώρα Αρτοκλασία και ομιλία για το ιστορικό και την σημασία της επετείου. Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου κα Χρύσα Παρίση. Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Μνημείο Ηρώων εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Βουλευτής κ. Αργύρης Ντινόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Παπάγου-Χολαργού κ. Γεωργία Πολιτάκη  και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας Αθηνών στρατηγός κ. Ανδρέας Ευαγγελίδης,  οι Διευθυντές των Λυκείου Παπάγου και 1ου Λυκείου Χολαργού, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. Επίσης παρέστησαν με τις σημαίες τους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου μας, Πρόσκοποι και Οδηγοί.
Για τον Σύνδεσμο Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παρίσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου