Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο …ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ!


Κουβέλης: «Στη συμφωνία με τους εταίρους μας δεν ήταν οι απολύσεις»
Για την αυτοκτονία της απολυμένης από την ΕΡΤ 3 ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός;




Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο κ. Κουβέλης απεχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά διότι -έστω- την τελευταία στιγμή, διαπίστωσε ότι ο Πρωθυπουργός κάνει του κεφαλιού του! Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο …έκατσε στα τέσσερα ενώπιον των δανειστών αλλά αποφάσισε να ξεπεράσει ακόμη και τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους!  Ο εργασιακός αποκεφαλισμός των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν αιφνίδια απόφαση του ίδιου του Σαμαρά, στην προσπάθειά του να …ικανοποιήσει τους τροϊκανούς! Ο κ. Κουβέλης ήταν σαφής: «Στη συμφωνία με τους εταίρους μας δεν ήταν οι απολύσεις. Ήταν η λεγόμενη "κινητικότητα"», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δείχνοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος όχι μόνο σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πήγε αλλά πρότεινε ο ίδιος την καρατόμηση των υπαλλήλων. Επειδή το κράτος ήταν απόλυτα ανέτοιμο να προβεί στις απαραίτητες αξιολογήσεις για την μετακίνηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις, αποφάσισε να …πάρει το δρεπάνι και να κόβει αδιακρίτως τα κεφάλια των εργαζομένων!

Έτσι, ο κ. Σαμαράς, ανίκανος να προβεί στη συμφωνηθείσα «κινητικότητα»- «αναδιάρθρωση» του δημοσίου τομέα, μέσα σε ένα βράδυ έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε πάνω από 2,500 υπαλλήλους! Το ίδιο έκανε με 2.500 εκπαιδευτικούς στα Τεχνικά Λύκεια, το ίδιο έπραξε με τους δημοτικούς αστυνόμους και σχολικούς φύλακες, το ίδιο κάνει και με την αμυντική βιομηχανία της χώρας.  

Ο κ. Κουβέλης σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε: «Θέλουν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μία ισοπέδωση που έχει καταγραφεί με εξαιρετικά χαρακτηριστικό τρόπο και στο ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όψιμα και πέρα από κάθε αρχική συμφωνία, ήρθε η τρόικα, δηλαδή οι δανειστές μας, να επιβάλει τις οριζόντιες απολύσεις. Η συμφωνία με τους εταίρους μας δεν περιλάμβανε απολύσεις αλλά την "κινητικότητα". Και μάλιστα, είχε αποφευχθεί στο γνωστό Eurogroup ότι δε θα συμπεριληφθεί ο όρος "έξοδος". Και ήρθε κάποια στιγμή η τρόικα και μάλιστα με έναν απαράδεκτο τρόπο -θα έλεγα και χωρίς την αναγκαία διαπραγμάτευση από την πλευρά της χώρα μας- να ζητήσει οριζόντιες απολύσεις".

Κύριε Κουβέλη, ο άνθρωπος που στηρίξατε για Πρωθυπουργό της χώρας, έδωσε την λύση της σφαγής στους τροϊκανούς. Και προφανώς επρόκειτο για λύση που δεν την επινόησε ξαφνικά. Βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με την γερμανίδα καγκελάριο η οποία του είχε υπαγορεύσει την σφαγή των εργαζομένων! Αν θυμάστε κύριε Κουβέλη, μετά την καρατόμηση των 2.500 και πλέον υπαλλήλων της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε δηλώσει: «Η κ. Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τον σεβασμό και την υποστήριξή της στον σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησής του»!!!

Αλλά και έτσι να είναι όπως το περιγράφετε εσείς κύριε Κουβέλη, καταδεικνύεται η προδοσία του λαού από τον κ. Σαμαρά. Ενώ υποσχόταν ότι δεν θα απέλυε εργαζομένους, τους απέλυσε κατά παράβαση των μνημονιακών υποχρεώσεών μας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους εγκληματίες τοκογλύφους! 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για "διαφορετική διαπραγμάτευση με την τρόικα, που θα αναδεικνύει όλα εκείνα τα πολιτικά στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση με τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά έχουν σχέση με αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση". Ποια διαπραγμάτευση και από ποιον; Από αυτόν που το έχει δηλώσει ότι θα κάθεται στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές;
ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 3! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ;
Την περασμένη Πέμπτη, 43χρονη απολυμένη από τον Σαμαρά υπάλληλος της ΕΡΤ 3, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Περδίκα στην Θεσσαλονίκη.
Ήταν μία από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο μετά το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ο κ. Σαμαράς ξέρει να συλλαμβάνει ως υπεύθυνους εγκληματικής οργάνωσης τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος όμως που οδηγεί στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες δεν είναι ηθικός αυτουργός όλων αυτών των αυτοκτονιών;  

ΠΟΙΟΙ ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Η λίστα με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ανά υπηρεσία και υπουργείο έχει ως εξής:

Υπουργείο Υγείας: 1.835
Υπουργείο Εσωτερικών: 3.200 Δημοτικοί αστυνομικοί

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 50

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 500

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 50

Υπουργείο Οικονομικών: Καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 618

Υπουργείο Παιδείας: 1.500 άτομα
Υπουργείο Υποδομών και μεταφορών: 330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, 128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.

Υπουργείο Πολιτισμού: 125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Υπουργείο Τουρισμού: Από τους 138 υπαλλήλους του υπουργείου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT,

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 131 άτομα θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ.

 "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου