Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΑΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! ΝΕΚΡΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΑΣΚΑΛΟΙ!!!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί. Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ θα μεταβούν το Σάββατο στη Ρόδο για να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού των δύο ατόμων. Περισσότερες από 140 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.



Μια γυναίκα 40 ετών ανασύρθηκε νεκρή, από άνδρες της Πυροσβεστικής από την κοίτη χειμάρρου στην γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή αφού υποχώρησαν τα νερά μετά την θεομηνία που έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού.
Την ίδια ώρα σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για τους δύο δασκάλους, ηλικίας 50 και 27 ετών, οι οποίοι αγνοούνται από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, όλοι εκπαιδευτικοί.
Το αυτοκίνητο καθώς και ο ένας επιβάτης, βρέθηκαν μετά από λίγο.
Επειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.
Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.
Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί περισσότερες από 140 κλήσεις οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν άντληση υδάτων, αλλά και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους όταν αυτά παρασύρθηκαν από χειμάρρους.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος, έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο νησί.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου