Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΟΡΟΦΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ! 
Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή πολυσύχναστης παμπ στη Γλασκώβη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, ενώ μερικοί παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του κτηρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετά θύματα ωστόσο είναι πολύ νωρίς στην παρούσα φάση να δώσω περαιτέρω πληροφορίες», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας, Ρόουζ Φιτζπάτρικ.
Ανέφερε επίσης ότι τα συνεργεία διάσωσης κάνουν προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τα άτομα που είναι ακόμα παγιδευμένα εντός του κτηρίου.
Υπάλληλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι βρισκόταν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια. «Είναι σαφές ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η Φιτζπάτρικ.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δύο ξεχωριστά νοσοκομεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό η σοβαρότητα των τραυματισμών.
Νωρίτερα, ο πρώτος Υπουργός της Σκωτίας, ηγέτης της τοπικής κυβέρνησης Άλεξ Σάλμοντ, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες ζωής.
Το ελικόπτερο, το οποίο επιβεβαιώθηκε πως ανήκει στην αστυνομία, έπεσε στην οροφή της παμπ Clutha λίγο πριν τις 23:00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή. Όπως μεταδίδει το BBC, στο κτήριο βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι καθώς ένα τοπικό συγκρότημα έπαιζε μουσική τη στιγμή της συντριβής. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έφθασαν άμεσα στην περιοχή.
Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία δήλωσε πως το ελικόπτερο έπεσε και όχι συνετρίβη πάνω στην οροφή της παμπ.
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια του συμβάντος, ωστόσο εικάζεται ότι προκλήθηκε εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεδομένου πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν ήρεμες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου