Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ: "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Με νέα μέτρα προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους
Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ" δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με νέα μέτρα σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.
"Αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη", είπε.
"Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς", επισήμανε.
"Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (...) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι", διεμήνυσε.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ "ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα. Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ". Προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης καταλόγισε από την πλευρά του στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος.

"Ο υφυπουργός Υγείας δεν προσεγγίζει σωστά το θέμα και παραπλανά καθώς ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν εχει υπαλληλική εξάρτηση στο ιδιωτικό του γραφείο", είπε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου