Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

"ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΟ ¨Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΖ;" Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "W.C.WORKSHOP'S CAST" ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«W.C  Workshop's  Cast»

-Να σας κεράσουμε ένα λουτρό; Ή μήπως προτιμάτε ένα κρύο ντουζ;
-Νερό, θα θέλαμε λίγο νερό. Φτάσαμε διψασμένοι. Όχι ταλαιπωρημένοι, μονάχα διψασμένοι.

Οι αποσκευές στοιβάχτηκαν στην Αρμίλα. Μια από τις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο, ο υδροβιότοπος 30 μελών του Εργαστηρίου Έκφρασης και Επικοινωνίας στη χρονιά που προηγήθηκε.
Η20 η αδιάκοπη ροή και η ροϊκότητα της ύπαρξης από τη γένεση ως και το σήμερα. Αφήγημα, σύμβολο και μεταφορά. Tο υγρό στοιχείο της ζωογόνου πηγής και της δίχως όρια - ή μήπως οριοθετημένης;-ανατροφοδότησης. Το νερό  διαθέτει την ιδιότητα να αποκτά άκοπα το σχήμα του χώρου, του δοχείου , του σκεύους στο οποίο διοχετεύεται. Τούτη τη στιγμή αποκτά το σχήμα μιας πολύπλευρης, βιωματικής, θεατρικής, αισθητικοκινητικής και φιλοσοφικής έρευνας μέσα από 15 project - ασκήσεις που περατώθηκαν και αναμένουν τη σκηνική τους σκελέτωση.
Αφηγήσεις με νερό, ένας υδάτινος θεατρικός κύκλος. Εξάτμιση, συμπύκνωση, κατακρήμνιση μέσα από κλασικά θεατρικά κείμενα, με αριστουργήματα της παγκόσμιας γραμματείας, με ελληνική ποίηση & μέσα από νέες πρωτότυπες κυήσεις μιας ομάδας στη σκέπη του Δ.Ο.Π.Α.Π. Παπάγου-Χολαργού.
Οι αναζητήσεις περιπλέκονται στις σωληνώσεις της Αρμίλα… Harold Pinter, Edward Albee, Tennessee Williams, Anton Tschechow, Bernard-Marie Koltès, Pablo Picasso, Martin Paz, Dante Alighieri, Κική Δημουλά, Μανόλης Πρατικάκης, Κωστής Γκιμοσούλης.
Δημόσιο και ιδιωτικό λουτρό, τα όρια συγκεκριμένα, συγκεχυμένα ήθελα να πω. Το νερό της βροχής και οι θάλασσες που κολυμπάμε ή δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε, τα νερά που δεν θα βουτήξουμε ποτέ, τα νερά που επιθυμούμε να βραχούμε.

"Μίλα μου για την βροχή..." θέλω να ακούσω κι άλλα.
"Άσε τώρα...που να φυτεύουμε Νερό πάνω σε Δάκρυα"

Πρωτότυπη ιδέα - Σύνθεση κειμένου – Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Παρζακώνη
Πρωτότυπη Μουσική Επένδυση: Χρήστος Τόλης
Κινησιολογία: Ιφιλένια Ζαχαριάδου

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "Μίκης Θεοδωράκης "
Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού - Περικλέους 55 Χολαργός
Σάββατο 7 /12/13  και  Κυριακή  8 /12/13 Ώρα: 20:00 - Είσοδος Ελεύθερη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου