Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

του
Κωστή Αρβανίτη
Σμηνάρχου ε.α.- Ιπταμένου Χειριστού
                Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

         Με αφορμή τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις και λόγω της καθημερινής μου κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του δήμου μας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
          Κατά  τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας(λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετά φρεάτια υποδοχής ομβρίων υδάτων και παράλληλα όπου υπάρχουν λόγω θέσης ή πλημμελούς συντήρησης)δημιουργούνται στο οδόστρωμα περιοχές λιμναζόντων υδάτων και στις περισσότερες περιπτώσεις δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς.
          Το οδικό δίκτυο του δήμου μας έχει σε πάρα πολλά σημεία φθαρεί. Όπου έχει επιδιορθωθεί τα αρμόδια συνεργεία έχουν αφήσει πίσω κακοτεχνίες και μπαλώματα κακής ποιότητος με αποτέλεσμα οδηγοί να συναντούν, είτε μικρά σαμαράκια είτε λακκούβες. Επιπλέον σε αρκετά σημεία η διαγράμμιση είναι ελλιπής.
          Βέβαια οι προαναφερθείσες καταστάσεις εμφανίζονται και σε άλλους δήμους και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη οικονομικών πόρων λόγω της κρίσης πού βιώνουμε. Όμως εν μέρει κατά την άποψη μου οφείλονται σε πλημμελή έλεγχο και έλλειψη ενδιαφέροντος από τη δημοτική αρχή.
           Η κατάσταση των οδικών δικτύων (αρτιότητα, καθαριότητα )    εκτός του ότι αποτελεί δείγμα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού που σέβεται τις ανάγκες και την καθημερινότητα του πολίτη επηρεάζει και την οδική ασφάλεια των καθημερινώς διερχόμενων πολιτών.
          Οφείλει λοιπόν η εκάστοτε δημοτική αρχή να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 15θήμερο τουλάχιστον ) την κατάσταση των δρόμων, πεζοδρομίων και φρεατίων, όπως επίσης με καλύτερη διαχείριση   των πόρων να φροντίζει για τη συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου