Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

- Καμία πρόβλεψη από τους γιατρούς του διάσημου πιλότου της F1 - Να μην μιλάμε για βελτίωση πριν τη δούμε, λέει η μάνατζερ του - Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Σταθερή αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από την Κυριακή, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του, η  κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση μετά τη δίωρη, δεύτερη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, όπως ανέφεραν δεν είναι σε θέση να πουν ακόμη αν ο πρώην πιλότος της F1 έχει διαφύγει τον κίνδυνο, τονίζοντας ότι οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Στεφάν Σαμπάρντ, οι μετεγχειρητικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν διάχυτες αιμορραγικές πληγές και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Μάλιστα, και η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεχμ, θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους, όσον αφορά στη βελτίωση της υγείας του αθλητή,

Η Κεχμ προειδοποίησε να μην γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν οι ανακοινώσεις των γιατρών.

«Δεν θα έλεγα ότι όσα λένε οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Νομίζω ότι κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν είναι αισιόδοξοι, ότι θα πρέπει να δουν αν υπάρχει πραγματικά ελαφριά βελτίωση», είπε αναφερόμενη στο ιατρικό ανακοινωθέν της Τρίτης που έκανε λόγο για μικρή βελτίωση.

Η μάνατζερ του Σουμάχερ δήλωσε επίσης ότι ο διάσημος Γερμανός χτύπησε στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν φίλο του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, σε βαθύ χιόνι, κλήθηκε να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει εκτός πίστας. Αφού τον βοήθησε και τον σήκωσε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε και πάλι το σκι, πήγε να κάνει μια στροφή και φέρεται να χτύπησε σε ένα βράχο που «κρυβόταν» κάτω από το παχύ χιόνι. Αυτό το χτύπημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του, ήταν και το μοιραίο καθώς τον εκτόξευσε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε με το κεφάλι σε έναν άλλο βράχο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Σουμάχερ δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εκείνη τη στιγμή και όσοι ήταν μαζί του πραγματικά σοκαρίστηκαν από το βαρύ τραυματισμό του. «Δεν ήταν θέμα ταχύτητας, αλλά από η γωνία που χτύπησε στο βράχο», είπε η Σαμπίν Κεμ.

Πάντως, χθες, Τρίτη, ο δημόσιος κατήγορος της Αλμπερτβίλ, Philippe Quincy, ανακοίνωσε ότι έχει πως ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια του ατυχήματος του Σουμάχερ και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Ξέρουμε πως το ατύχημα προκλήθηκε εκτός πίστας, όμως σε σημείο που οι βράχοι ήταν μερικώς ή πλήρως καλυμμένοι από χιόνι. Ο Schumacher έχασε την ισορροπία του εξ αιτίας ενός εξ αυτών», δήλωσε ο Quincy.

PROTOTHEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου