Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ! ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ...ΜΠAΙΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!

Ο ΠΙΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΑ!
Ο καιρός φτιάχνει. Στην πραγματικότητα δεν χάλασε ποτέ. Ο φετεινός χειμώνας στην Ελλάδα ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτος. Πέρα από τις πολλές βροχές που έρριξε, δεν έκανε καθόλου κρύα, στα δε βουνά έπεσαν από ελάχιστα έως καθόλου χιόνια. Για παράδειγμα στην Αττική, όπου στην Πάρνηθα είναι σχεδόν βέβαιον ότι ετησίως στρώνει χιόνι τουλάχιστον 6 φορές τον χρόνο, τον φετεινό χειμώνα τό 'στρωσε μόνο μια φορά (Οκτώβριο) και το χιόνι αυτό έλιωσε μέσα σε ελάχιστες ώρες. 
Οι μετεωρολόγοι και οιονοσκόποι απτέχυχαν οικτρά στις προβλέψεις τους για τον χειμώνα του 2013-14.Έκαναν λόγο για τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών προβλέποντας καρικές συνθήκες παρόμοιες με τον χειμώνα του 1940-41.
Τελικά, όπως είπαμε ο χειμώνας μάς τελίωσε για φέτος. 
Από εβδομάδα ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 20 βαθμός Κελσίου κι έτσι θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη. Ήδη, αν κάνετε μια βόλτα θα δείτε ότι το ένα δένδρο μετά το άλλο ανθίζει. 
Μπαίνουμε στην άνοιξη με γοργό ρυθμό. Πιο γοργό από ποτέ! 

1 σχόλιο:

  1. Μαύρα μαντάτα για το Στουρνάρ Αγά. Πέρσι έλεγε οτι τα έσοδα από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν λίγα εξ αιτίας του ήπιου χειμώνα. Φέτος τί θα κάνει ; Μάλλον θα βάλει φόρο ηλιοφάνειας.
    Μιλάμε για δαιμόνιο οικονομολόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή