Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ!!!

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΗΜΙΤΗΣ & ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΕΘΑΨΑΝ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! 
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ!!!
Λιάνα Σουβαλτζή (αρχαιολόγος): "Προδοθήκαμε! Προδοθήκαμε αισχρά από την ίδια μας τη χώρα. Διαχωρίζω τον ελληνικό λαό από τους κυβερνώντες. Θέλησαν (οι κυβερνώντες) να παρουσιάσουν στον κόσμο ότι όλα αυτά ήτανε στην φαντασία μου, ότι δεν υπήρχε τίποτε στο χώρο αυτό, ότι ήμουνα μία τρελή και οι εφημερίδες του κατεστημένου πέρναγαν αυτή τη γραμμή. μιας παλαβής, μιας τρελής που ξύπνησε ένα πρωί και είπε πάω να βρω τον τάφο του Μέγα-Αλέξανδρου". 
Αυτά είπε η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή στην εκπομπή "Μυστικά Περάσματα" του Βαγγέλη Μπεξή. Στην διακεκριμένη επιστήμονα στην αρχή μπήκε και πάγος και σε χρόνο ρεκόρ την ξήλωσαν από την Αίγυπτο όπου έκανε με δικά της χρήματα έρευνες από το 1989. Εκεί όπου πέτυχε και ανακάλυψε τον τάφο του Μέγα-Αλέξανδρου! 
Ο Πάγκαλος, ως Υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που ουσιαστικά ξήλωσε την επιφανή αρχαιολόγο από την Αίγυπτο. Ο ίδιος είχε πει επί λέξει στην κα Σουβαλτζή: «Να μην μιλάμε για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί δημιουργεί εθνισμό. Να ρίξουμε τους τόνους». Ωστόσο την εντολή για να την «καθαρίσουν» από τις έρευνες την έδωσε προσωπικά ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Η αρχαιολόγος κ. Σουβαλτζή υπογράμμισε: «Την εντολή για την διακοπή των ανασκαφών την έδωσε προσωπικά ο κ. Σημίτης. Την έδωσε στον τότε εκεί ευρισκόμενο Κωστή Μοσκώφ που ήταν μορφωτικός σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, για την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή. Μάλιστα είχε τοποθετηθεί από  την ίδια την Μελίνα Μερκούρη. Εκτελώντας ο Μοσκώφ τις εντολές της κυβέρνησης Σημίτη, ζήτησε από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση όχι μόνο να σταματήσει το έργο αλλά να μην μπορούμε ποτέ να ξανακατεβούμε στην Αίγυπτο».
Ο κ. Τατούλης όταν ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στην κα Σουβαλτζή της είχε πει: «Εγώ το προχώρησα μέχρι που έπεσα σε τοίχο, κάποιοι το σταματούν (το ανασκαφικό έργο)». Η αρχαιολόγος συνεχίζει: «Δεν μου είπε ποτέ ποιοι ήταν αυτοί που το σταματούν».
Πάντως, ξένοι αρχαιολόγοι και δημοσιογράφοι απήντησαν στο συγκεκριμένο ερώτημα ως εξής: «Δυστυχώς είστε άτυχη, είστε Ελληνίδα. Αν  ήσασταν από την Αμερική ή το Ισραήλ θα μπορούσατε να συνεχίσετε το έργο σας».
Ο συγγραφέας και σύζυγος της αρχαιολόγου, Μάνος Σουβαλτζής, επισήμανε: "Η ελληνική κυβέρνηση έκανε υπέρβαση εξουσίας. Πέρασε τα σύνορά της κι έκανε κουμάντο σε άλλη χώρα για τις αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονταν σε αιγυπτιακό έδαφος".


Η κυρία Σουβαλτζή από το 1989 είχε ξεκινήσει τις ανασκαφές στην όαση Σίουα  της Αιγύπτου με άδεια του αιγυπτιακού κράτους. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση και όλη η χρηματοδότηση των ανασκαφών γινόταν με χρήματα της αρχαιολογικής αποστολής, υπό την κα Λιάνα Σουβαλτζή.
Όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της η κα Σουβαλτζή, μέσα στην πρώτη εβδομάδα εργασιών «πέσαμε στην είσοδο ενός μνημείου  που η πρόοδος των ανασκαφών μας έδειξε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα τεράστιο μακεδονικό τάφο. Τον τάφο αυτό τον φέραμε όλο στο φως και είναι 525 τ.μ. ο δε χώρος που τον περιβάλλει ξεπερνά τα 12.000 τ.μ. όταν στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος τάφος είναι του Φιλίππου , που μαζί με τον χώρο που ορίζει, δεν ξεπερνά τα 40 τ.μ. Και μόνον από το μέγεθος καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν ένας τάφος για έναν ηγεμονίσκο ή για έναν αξιωματούχο. Ανακαλύψαμε λέοντες που φύλαγαν την είσοδο του τάφου, ανακαλύψαμε το πρόπυλο, στην πρώτη είσοδο δηλ. πριν μπει κανείς στο κεντρικό μνημείο, όπου ανακαλύψαμε αγάλματα λεόντων, το μνημείο το ίδιο στον τρυγό του είχε κεφαλές λεόντων κι εκεί που αντιστοιχεί το τριθάλαμο του τάφου, στο πάνω σημείο βρέθηκαν κομμάτια από το λιοντάρι, που θύμιζε πολύ τον λέοντα της Χαιρώνειας. Η ύπαρξη λεόντων δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με βασιλικό τάφο και έναν τάφο που ανήκει σε πολύ σπουδαίο πρόσωπο. Το ίδιο το μνημείο φέρει διακοσμήσεις καθαρά ελληνικές, έχουμε υπέροχα τρίγλυφα, μετώπες κι έχουμε υπολογίσει ότι το ύψος του πρέπει να έφτανε τα 8 μέτρα. Βρήκαμε και το χρώμα που είχαν αυτά. Βρήκαμε τρίγλυφα που έσωζαν το γαλάζιο χρώμα και μετώπες που είχαν το γήινο χρώμα της τερακότα. Βρήκαμε επίσης ότι ο διάδρομος που οδηγούσε στο τριθάλαμο εχρησιμοποιείτο για τελετές-μυστήρια αφιερωμένα στον Αλέξανδρο, με πάρα πολλά σύμβολα που έχουν σχέση με τέτοιες τελετές. Και βέβαια, βρέθηκαν οι περίφημες ελληνικές επιγραφές που τόσο πολύ αμφισβητήθησαν και τόσα πολλά ελέγχθησαν γι’ αυτές, που δεν έχουν βάση. Είναι καθαρά ελληνικές επιγραφές. Ήταν 3 διαφορετικές επιγραφές, η πρώτη μάλιστα έφερε επάνω το όνομα "Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα" Λείπανε τρία γράμματα και ξεκινούσε το κείμενο που αναφερόταν στην μεταφορά που έγινε από τον Πτολεμαίο του σώματος του Αλεξάνδρου, στο χώρο αυτό. Και γνωρίζουμε ότι ήταν ο Πτολεμαίος γιατί μιλά σε πρώτο πρόσωπο και αναφέρει ότι ήταν ο θεφαλοφύλαξ του Αλεξάνδρου, ότι ήταν ο τελευταίος επιζών από τους στρατηγούς του Αλεξάνδρου και όντως ο Πτολεμαίος πέθανε σε μεγάλη ηλικία, ενώ όλοι οι άλλοι πέθαναν νωρίτερα γιατί αλληλοσκοτώθηκαν. Και αναφέρει ότι μετέφερε το σώμα που ζύγιζε όσο μια μικρή ασπίδα μακεδονική και τα λόγια του έχουν βάση διότι το σώμα του Αλεξάνδρου εταριχεύθη και κατά την ταρίχευση το 65% του βάρους του σώματος χάνεται. Γνωρίζουμε ότι ο Αλέξανδρος δεν ήταν ψηλός και σωματώδης, ίσα-ίσα, ήταν κοντός και λεπτός, οπότε τι απομένει όταν έρθει στο φως το σώμα του Αλεξάνδρου; Ίσως να είναι όπως το σώμα ενός μικρού παιδιού»!
Οι Σημίτης-Πάγκαλος όμως και οι πολιτικοί ολετήρες τού «μαζί τα φάγαμε» άλλα αποφάσισαν. Αποφάσισαν να «θάψουν» την εκπληκτική ανακάλυψη της αρχαιολόγου και να ξηλώσουν την ίδια από την όαση της Σίουα, βγάζοντάς την παλαβή και τρελή.
Έτσι εξηγείται και το τι γίνεται στην Αμφίπολη. Έτσι ερμηνεύεται για ποιο λόγο πέφτει πέπλο σιωπής και φίμωτρο στην σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη της Αμφίπολης. Πρώτοι το είχαμε δημοσιεύσει ότι στην επικεφαλής αρχαιολόγο κα Περιστέρη πρέπει να έχει μπει φίμωτρο. Η περίπτωσή της θυμίζει αυτή της κα Σουβαλτζή!  Τι δήλωνε αρχικα για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης και πώς...φρενάρησε μετά. Ιδού τι γράφαμε: 

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ;


«Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου)», είχε πει χαρακτηριστικά η κα Περιστέρη.
Η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη, υπογράμμισε επίσης ότι «δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος , ούτε στη Βεργίνα , ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό».
Έκτοτε όμως και όλως περιέργως, η αρχαιολόγος έπαψε να μιλάει! Παρέπεμπε στις ανακοινώσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, χωρίς η ίδια πλέον να εκφέρει την επιστημονική της άποψη! Λες και κάποιοι της έβαλαν φίμωτρο!  
Η  ανακοίνωση  του  υπουργείου  Πολιτισμού προφανώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι πολιτικά παιχνίδια ήταν αυτά που έσπευσαν να της βάλουν φίμωτρο: «Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».
Η ανακοίνωση αυτή όχι μόνο υποκρύπτει σαφή εντολή προς την κα Περιστέρη να …ράψει το στόμα της, αλλά ουσιαστικά την προσβάλει αμφισβητώντας ευθέως το επιστημονικό της κύρος! Τι άλλο σημαίνει το «Οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης»; Μα αφού κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μπροστά σας έχετε την επιστημονική άποψη της επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, γιατί σπεύδετε να της βουλώσετε το στόμα;  Επιστημονική άποψη δεν εκφράζει;  Ε;
Η κα Περιστέρη έκτοτε έπαψε να μιλάει.
"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι" 

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή