Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!

Βουλευτική τροπολογία – ρουσφέτι στους δημάρχους ενόψει αυτοδιοικητικών έκανε αποδεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος παρά τις καταγγελίες της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι με την ρύθμιση επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την ρύθμιση που υπογράφει ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».
Η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.
Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επιχειρώντας να υποστηρίξει την τροπολογία του είπε ότι «όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο».
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν θυμίζουν «την τροπολογία Πάχτα» και ζήτησε την απόσυρσή της ενώ και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε ότι «επιχειρείτε να τους βγάλετε όλους αθώους ενόψει εκλογών».
Την απόσυρσή της ζήτησε και η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛΛ. Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) υποστήριξε την τροπολογία ενώ ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ύποπτες προθέσεις πίσω από την τροπολογία αλλά πρόθεση να διευκολυνθεί η δουλειά των Δήμων.
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου