Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΑΝΔΡΑΣ!!!

Περί ψευδούς ερμαφροδιτισμού ή "όταν το πουλάκι δεν κελαδεί"
γράφει ο ιατρός Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Εγράφη : "Σε εγχείρηση αλλαγής φύλου υποβλήθηκε αστυνομικίνα κι έγινε ...άντρας, προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ", και σημειώνουμε τα ακόλουθα

Αυτά είναι τα νέα γελοία "καμώματα" της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης, που θέλει διαρκώς να μας εντυπωσιάζει εδώ και αρκετά χρόνια. Γυναίκα να γίνει άντρας - πρόκειται για τον λεγόμενο ψευδή ερμαφροδιτισμό - τώρα έχουν αλλάξει το όνομα - δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση, από την άποψη ότι η φερόμενη γυναίκα θα αποκτήσει τα εξωτερικά ανατομικά φυλογεννητικά γνωρίσματα του άρρενος. Εννοώ το ανδρικό μόριο. Μπορεί αυτό να υπάρχει, αλλά είναι υποπλαστικό και όχι επαρκές για συνεύρεση με το έτερο φύλο.

Ο λόγος, διότι στον ψευδή ερμαφροδιτισμό - γνήσιος ερμαφροδιτισμός ουδέποτε έχει περιγραφεί - υπερισχύουν τα φυλογενετικά χρωμοσώματα του θήλεος λόγω εσφαλμένης διαίρεσης του ζυγώτη ( γονιμοποιημένο ωάριο). 

Ειδικότερα :
Τα σπερματοζωάρια του ανδρός είτε φέρουν το Υ χρωμόσωμα, που καθορίζει τον άρρενα τύπο του κυήματος, είτε το Χ χρωμόσωμα, που καθορίζει τον θήλυ τύπο του κυήματος. (Σημείωση, το φύλο στο παιδί το δίνει ο άντρας και όχι η γυναίκα). Από την άλλη μεριά το ωάριο της γυναίκας φέρει δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Όταν γίνει η σύλληψη και δημιουργηθεί ο ζυγώτης ( : γονιμοποιημένο ωάριο) το ένα Χ χρωμόσωμα του ωαρίου αποβάλλεται και μένει μόνο το άλλο. Οπότε το κύημα είτε θα έχει τον φυλογενετικό τύπο ΧΥ, που αντιστοιχεί σε άρρενα, είτε το ΧΧ, που αντιστοιχεί σε θήλυ.

Αν δεν συμβεί η απόπτωση του ενός χρωματοσώματος Χ από τα δυο του ωαρίου μετά τη σύλληψη ( : δημιουργία του λεγόμενου ζυγωτού) τότε το προκύπτον χρωμοσωμιακά κύημα θα είναι του τύπου ΧΧΥ ή ενδεχομένως ΧΧΧ. Δηλαδή, θα έχει δυο - ή σπάνια τρία ΧΧΧ - αυτό δεν το σχολιάζω - χρωμοσώματα θήλεος τύπου και ένα άρρενος, το οποίο είναι το Υ. Ο συνδυασμός αυτός, λόγω της υπερίσχυσης των θηλυκών στοιχείων του ζυγώτη ( : δυο ΧΧ φυλογενετικά χρωμοσώματα) έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την υποπλασία των εξωτερικών ανατομικών γεννητικών οργάνων του κυήματος και αργότερα βρέφους. Η χορήγηση κατά την ήβη υψηλών δόσεων ανδρικών ορμονών για να ανασταλεί η δράση των υπερισχυόντων γυναικείων ορμονών λόγω των δυο ΧΧ χρωμοσωμάτων, δεν αποτελεί επαρκή συνθήκη, ώστε το βρέφος - έπειτα νήπιο και ύστερα παιδί - να οδηγηθεί στην αναμενόμενη αποκατάσταση με τα συνοδά εξωτερικά γεννητικά ανατομικά γνωρίσματα του ανδρός. Άνδρας μπορεί να φαίνεται λόγω της ορμονοθεραπείας, αλλά τα γεννητικά του όργανα θα υστερούν σημαντικά. Φυσικά, θα είναι αδύνατο να αποκτήσει απογόνους. Τούτο όμως, αν συμβεί και ο ερμαφρόδιτος παντρευτεί, υπερνικείται με την τεχνητή γονιμοποίηση από το σπέρμα άλλου.

Τι πρέπει να γίνεται στις περιπτώσεις αυτές είναι, νομίζω, προφανές, αφού φυλογενετικά - χρωμοσωμιακά εννοώ - οι άνθρωποι αυτοί είναι καθ΄ υπεροχή γυναίκες (έχουν τα δυο ΧΧ χρωματοσώματα) με ένα λειτουργικά αδρανές Υ χρωμόσωμα. Χειρουργική αποκατάσταση του κόλπου χρειάζεται και παράλληλα καταστολή των ανδρικών ορμονών

Η ιατρική επιστήμη ισχυρίζεται ότι τώρα μπορεί να κάνει τις γυναίκες άνδρες με τα ορμονικά σκευάσματα που διαθέτει, αλλά να μπορέσει να αποκαταστήσει σε φυσιολογικό επίπεδο το ανατομικό γεννητικό όργανο του ανδρός σε ερμαφρόδιτο ασθενή θήλεος τύπου είναι αδύνατο. Άνδρα θα τον κάνει, αλλά ... το πουλάκι δεν θα μπορεί να κελαδεί.

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ :

    http://galleries1.adult-empire.com/68/6847/135/3.jpg

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή