Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ’, ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΡΕΥΝΗΤΗ!

«Oι αρχαιολόγοι δεν έχουν εκτιμήσει το σημείο του λόφου Καστά, ο οποίος είναι κατασκευασμένος «τύμβος» σύμφωνα με τους γεωμετρικούς κώδικες της εποχής! Aπλώς διαπιστώνουν με την ανασκαφή την έννοια του ευρήματος “ τύμβος”»

*«Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τις “λέξεις – ονόματα – αριθμούς”, λέξεις κλειδιά για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τους, όπως γλώσσα, επιστήμες, κατασκευές, θέσεις πόλεων, ναών, τύμβων»

* «Οι αρχαιολόγοι συνήθως αδιαφορούν ή και απαξιούν πιθανές αξιόλογες αποκαλύψεις αξιόλογων ευρητών»

* «Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την αρμόδια αρχαιολόγο του τύμβου Αμφίπολης, κα Περιστέρη, της έστειλα e-mail αλλά δεν έλαβα απάντηση»
* «Ο τύμβος της ΒΕΡΓΙΝΑΣ είναι του ΑΡΡΙΔΑΙΟΥ και όχι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’, ο οποίος βρίσκεται στην ΠΕΛΛΑ και δεν “ανασκάφηκε” ακόμη»

Ρεπορτάζ-συνέντευξη Μάκης Βραχιολίδης
vrachiolidis@yahoo.gr
 
Ο Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος, ασχολείται επί 25 συναπτά έτη με τα ιστορικά δρώμενα  της περιοχής του, (Ηλεία,  Ήλιδα, Ολυμπία, Νεστορική Πύλο) και όχι μόνο. Ομηρική  Ιθάκη (Φισκάρδο  Κεφαλονιάς), Αρχαία Εφύρα (Αυγεία), Αρχαία  Ελίκη (σημερινό Αίγιο), τάφους (Αχιλλέα, Οδυσσέα, Φιλίππου Β’, Μέγα Αλέξανδρου). 
«Οι αρχαιολόγοι ΔΕΝ  ερμηνεύουν σωστά το κείμενο και τον χάρτη», επισημαίνει ο κ. Ανδρουτσόπουλος και συνεχίζει: «Οι  ΔΕΛΦΟΙ  το κέντρο   τηs ΓΗΣ  επελέγη από μυημένους τηs ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ. Ο τύμβοs  ΚΑΤΣΑ έχει ειδική απόσταση από το ΚΕΝΤΡΟ τηs  Αγοράς, καθώs και από το ανάκτορο  που δεν έχει βρεθεί ακόμη. Σύμφωνα με τουs  ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ βρίσκεται κοντά στο μουσείο  ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ». Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Ανδρουτσόπουλος, εκτός των άλλων μαρτυρούν και την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αρχαιολόγοι απέναντι σε ερευνητές των οποίων τα στοιχεία αν αξιοποιούσα θα  ήταν προς όφελος της ίδιας της αρχαιολογίας.

Κύριε Ανδρουτσόπουλε, λέτε ότι ασχολείστε επί 25 χρόνια με τα ιστορικά δρώμενα της Ηλείας αλλά και με ιστορικά ευρήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Τι σας ώθησε σε αυτή σας την ενασχόληση;
Ανδρουτσόπουλος: Το 1990 δημιουργήθηκε στην Αμαλιάδα η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, πρωτοβουλία του κατ’ εξοχήν ερευνητού αείμνηστου Νικολάου Γιαλούρη, όπου διετέλεσα Γεν. Γραμματέας της, ξεκινώντας ταυτόχρονα και ΦΕΣΤΙΒΑΛ εκδηλώσεων και αρχαίου Θεάτρου. Την ίδια χρονιά η ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιχορήγησε ομάδα τοπογράφων αρχαιοτήτων, όπου αποτύπωσε ΟΛΑ τα μέχρις στιγμής ΕΥΡΗΜΑΤΑ ανασκαφών 90 χρόνων της αρχαίας πόλης, σε ΔΥΟ αναλυτικούς χάρτες. Βλέποντάς τους εντυπωσιάστηκα, κάνοντας την πρώτη μέτρηση στον χώρο των κύριων ευρημάτων. Η διάμετρος κύκλου του χώρου μέτρησης ήταν 350 μ. και η ακτίνα 175 μ. γνωρίζοντας την έννοια των ΛΕΞΑΡΙΘΜΩΝ, διαπίστωσα αμέσως τη θέση της αγοράς, αφού 175=ΑΓΟΡΑ. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας πολυετούς κι επίπονης έρευνας.

Αναφέρεστε σε λεξάριθμους και βλέπω επιμένετε σε αυτούς. Βοηθούν οι λεξάριθμοι στην αποκάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων και με ποιο τρόπο; 
Ανδρουτσόπουλος: Ασφαλώς και βοηθούν, αρκεί να υπάρξει συνεργασία. Όπως ανέφερα, οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τις «λέξεις – ονόματα – αριθμούς», λέξεις κλειδιά για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τους, όπως γλώσσα, επιστήμες, κατασκευές, θέσεις πόλεων, ναών, τύμβων κλπ. Το γεωμετρικό σχέδιο της συμμετρίας και της αναλογίας της επιφάνειας της Γης, ήταν μυστικό σχέδιο της αρχαιότητας, σχέδιο απόκρυφο  των Μαντείων, βάσει του οποίου χτίζονταν κατόπιν προγραμματισμού και υπολογισμού, ΟΛΑ σχεδόν τα ΔΗΜΟΣΙΑ θέματα (πόλεις, ναοί, ιερά, τάφοι και άλλα), όπως κάνουν σήμερα οι πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κλπ. Οι περισσότεροι ερευνητές, που δεν είναι αρχαιολόγοι, προσπαθούν, κοπιάζουν, ερευνούν με αγάπη να εντοπίσουν και να υποδείξουν με βιβλιογραφία τους, διάφορα αρχαιολογικά θέματα. Στις προσπάθειές τους δεν στέκονται «αρωγοί» οι επιστήμονες. Συνήθως αδιαφορούν, ίσως και απαξιούν πιθανές αποκαλύψεις αξιόλογων ευρημάτων.

Οι όποιες μελέτες και αναλύσεις κάνετε, πόσο επιστημονικό υπόβαθρο έχουν; Πώς πείθετε ότι είναι έγκυρες;
Ανδρουτσόπουλος: Οι πρώτες έρευνες κι αναλύσεις ΕΓΙΝΑΝ στα γνωστά «αποτυπωμένα» ευρήματα της Ήλιδας (αγοράς, στοών, θεάτρου, ακρόπολης, ιερών κλπ.), ερμηνεύοντας τ’ αρχαία κείμενα του Στράβωνα και Παυσανία. Έτσι διαπίστωσα ότι οι αποστάσεις ΕΙΧΑΝ αριθμητικές αξίες λέξεων της Ελληνικής Γλώσσας, γνωστοί ως «κωδικοί – λεξάριθμοι» που εφήρμοσαν οι αρχαίοι Έλληνες μύστες των Μαντείων, με σπουδαιότερο των Δελφών, κατά τους ερευνητές Θεοφ. Μανιά, Αθ. Αγγελόπουλο, Ηλ. Τσατσόμοιρο και άλλους. Κατά την ταπεινή γνώμη μου οι αναλύσεις κι επαληθεύσεις μου ΕΙΝΑΙ έγκυρες λόγω ταυτόσημων εννοιών κι ερμηνειών.

Αναφορικά με το ταφικό περίβολο Καστά στην αρχαία Αμφίπολη, μας λέτε ότι οι αρχαιολόγοι δεν ερμηνεύουν το κείμενο και τον χάρτη. Πού κάνουν λάθος και τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν υποτιμήσει το σημείο;
Ανδρουτσόπουλος: Συνήθως όταν οι αρχαιολόγοι ερευνούν έναν χώρο, δεν διαθέτουν ευρύ  κι αναλυτικό χάρτη περιοχής. Έτσι, με μικρό τμήμα χάρτη δεν έχουν το ανάγλυφο αυτής, αλλά και τις λεπτομέρειες. Κάθε πόλη της αρχαιότητας είχε το ΚΕΝΤΡΟ της, που ήταν η ΑΓΟΡΑ. Από την αγορά ή άλλα ειδικά σημεία αναφορά, ξεκινούσαν οι αποστάσεις των «ευρημάτων» (οικοδομημάτων, ναών, τύμβων, γυμνασίων, θεάτρων κλπ.) που σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλους πολιτικά (VII 1331a), «τα ιδρύματα τα καθιερωμένα ου μόνον εις τον κατάλληλον τόπον δέον είναι ιδρυμένα, αλλά και εις τον αυτόν, εκτός εάν ο ΝΟΜΟΣ ορίζει άλλους ή Μαντείον τι πυθόχρηστον». Οι αποστάσεις αντιπροσώπευαν ακέραιους αριθμούς σταδίων, αλλά και κωδικούς αριθμούς για λόγους γεωδαιτικούς, ζωγραφικούς κλπ. Όσο για τους αρχαιολόγους, δεν έχουν εκτιμήσει το σημείο του λόφου Καστά, ο οποίος έχει – είναι κατασκευασμένος, «τύμβος» σύμφωνα με τους γεωμετρικούς κώδικες για το «θέμα» της εποχής, απλώς διαπιστώνουν με την ανασκαφή την έννοια του ευρήματος, «τύμβος».

Πιστεύετε ότι στο σημείο μπορεί να βρίσκεται ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου; 
Ανδρουτσόπουλος: Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο τύμβος Καστά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάφος του Μέγα Αλέξανδρου, αφού οι «κωδικοί» του τον δείχνουν στο όαση SIWA. Αντιθέτως στο λόφο Καστά, οι κωδικοί δείχνουν ότι υπάρχουν δύο ταφές «ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ». Κατά τους τοπογράφους ΤΕΙ Αθηνών, οι ακριβείς μετρήσεις του περίβολου έδειξαν διάμετρο 158,40 μ. Ανατρέχουμε στον λόγο Π=3,14, υπολογίζοντας την περιφέρεια σε τέλειο κύκλο: (158,40μ.x3,1415926535=497,6282 μ. και υπερβαίνοντας το ήμισυ κατά προσέγγιση 498 μ.). Όμως, εάν αφαιρέσουμε ή προσθέσουμε στο 498 +- 1 μονάδα, τότε έχουμε:
α) 497 = ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
β) 498 = ΥΜΗΝ (=δεσμός;)
γ) 499 = ΘΡΟΝΟΣ (Ηγεμών = Βασιλιάς = Διάδοχος;)
Ο δεύτερος κι ο τρίτος κωδικός, δείχνουν βασιλική καταγωγή και δεσμό των ΔΥΟ ταφών «ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ».
Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες και εικασίες των αρχαιολόγων στα ΜΜΕ, «εκεί», πρέπει να βρίσκονται, σύζυγος και γιος του Μέγα Αλεξάνδρου, Ρωξάνη και Αλέξανδρος Δ’. Την πεποίθησή μας, για την Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Δ’, ενισχύουν οι παρακάτω «κωδικοί – λεξάριθμοι»:
-         Αρχικά το υψομετρικό του λόφου είναι 122 μ. = ΚΑΡΑ (κεφαλή).
-         Απόσταση από το ΑΝΑΚΤΟΡΟ της Αμφίπολης μέχρι 1151μ. =  185,45 μ. (στάδιον) = 6,20x100 = 620 = ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ.
-         Επιπλέον αποστάσεις από το κέντρο «Κ» της αγοράς Αμφίπολης:
α) Απόσταση μέχρι 1220 μ. (επί του τύμβου): 10 = 122.
β) Απόσταση μέχρι 1.230 μ.:10=123=ΕΛΛΗΝ=ΞΕΝΗ (Ρωξάνη λόγω καταγωγής).
γ) Απόσταση μέχρι 1244 μ. = Ο ΑΝΗΡ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΕΣΤΙ (Δύο ταφές).
-         Τέλος το Τρίγωνο: Από Κέντρο Αγοράς – Ανάκτορο – Τύμβο – Κέντρο = 3.250 μ.
Όμως ο αριθμός 3250:10 (ιερός αριθμός) = 325 = ΚΛΕΟΣ (Δόξα).
Εδώ αναφέρουμε και το επιτύμβιο «ΛΙΟΝΤΑΡΙ» της Αμφίπολης. Ήταν στοιχείο ισχύος της «δυναστείας» των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Καθόλου τυχαίο.

Έχετε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους αρχαιολόγους της περιοχής να τους πείτε πού να προσανατολίσουν τις οι έρευνές τους;
Ανδρουτσόπουλος: Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την κα Περιστέρη, τον Αύγουστο 2013, όταν  διαπίστωσα – μετά τις σχετικές έρευνές μου – τις δύο ταφές του τύμβου (ΑΝΗΡ+ΓΥΝΗ), υποθέτοντας ότι ανήκουν στην Ρωξάνη και στον Αλέξανδρο Δ’. Έστειλα e-mail και δεν έλαβα απάντηση. Γνωρίζω ότι οι αρχαιολόγοι δεν ανακοινώνουν τα ευρήματα των ανασκαφών, πριν τ’ αναλύσουν στα επιστημονικά συνέδριά τους.

Για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ενώ αρχικά η επικεφαλής των ερευνών, αρχαιολόγος κα Περιστέρη αναφέρθηκε σε τεράστια ανακάλυψη, τελικά τα μάζεψε σε τέτοιο σημείο, έτσι που σήμερα να μην θεωρείται αξιόλογη αρχαιολογική ανακάλυψη. Πώς το σχολιάζετε; Λέτε  κάποιοι να μην θέλουν να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τον Μέγα Αλέξανδρο και γιατί;
Ανδρουτσόπουλος: Δε νομίζω ότι η κα Περιστέρη θέλει ν’ αποκρύψει μια μεγάλη αποκάλυψη, τη στιγμή που έλαβε τόση δημοσιότητα, λόγω μεγέθους του Τύμβου λόφου Κατσά. Το ξαναλέω ότι οι αρχαιολόγοι δεν ανακοινώνουν εύκολα στοιχεία ανασκαφών πριν ενημερώσουν τα επιστημονικά τους συνέδρια. Υπάρχουν μεταξύ τους «αμφισβητήσεις» κι αντεγκλήσεις. Ελπίζω σύντομα να κάνουν ανακοινώσεις δίνοντάς μας χαρά.

Με τις έρευνές σας έχετε αμφισβητήσει και άλλους αρχαιολόγους, σε άλλες περιοχές; Και αν ναι, πού; Έχετε να επιδείξετε κάποια δική σας επιτυχή αποκάλυψη;
Ανδρουτσόπουλος: Οι δικές μου «επαληθεύσεις» εντοπίζονται κυρίως στην αρχαία Ήλιδα, γνωρίζοντας την περιοχή μου κι ερευνώντας την αυστηρά, σύμφωνα με τα «τοπογραφικά» της περιοχής, έχοντας πλέον γνωστά τα ευρήματα. Με την έρευνα υποδεικνύω πόλεις, ιερά, γυμνάσια, τον ιππόδρομο της Ολυμπίας, βάσει των αρχαίων κειμένων και του τοπογραφικού αναλυτικού χάρτη, αλλά και τη βοήθεια (ακριβείς μετρήσεις) του GOOGLE EARTH του διαδυκτίου. Τα στοιχεία ΕΑΝ αμφισβητούνται από «μερικούς» επιστήμονες, μετά τις επαληθεύσεις κι αποκαλύψεις τους, θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν. Η πρώτη πρωτεύουσα των ΑΡΓΕΑΔΩΝ Μακεδόνων ήταν αι ΑΙΓΑΙ, η σημερινή ΕΔΕΣΣΑ. Έχει υψόμετρο 318 μ. Είναι λεξάριθμος, αφού 318 = ΗΛΙΟΣ (το έμβλημά τους). Οι 16 ακτίνες, είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ (16 ζυγοί πεζικού). Η ΠΕΛΛΑ είναι η συνέχεια των απογόνων, αφού η απόσταση «ΑΙΓΑΙ – ΠΕΛΛΑ»  = 39300 μ.:100=393=ΓΟΝΟΣ. Η ΒΕΡΓΙΝΑ είναι η αρχαία ΜΙΕΖΑ κι έχει την έννοια, ως μαστός, μάθησης άθροισης ανθρώπων. Είναι επίσης και η Νεκρόπολη των Βασιλιάδων κλπ. Ο τύμβος εκεί είναι του ΑΡΡΙΔΑΙΟΥ κι όχι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’, ο οποίος δεν «ανασκάφηκε» ακόμη στην ΠΕΛΛΑ.

Η αγάπη σας για την αρχαιολογία σας έκανε και ερευνητή αλλά και συγγραφέα. Τι βιβλία έχετε εκδώσει σε αυτό το αντικείμενο; Αναφέρετέ μας ένα-δυο.
Ανδρουτσόπουλος: Αρχαιολογικά θέματα που δεν έχουν ακόμη ανασκαφή κι έγιναν βιβλία μου, ΕΙΝΑΙ:
1.      Ο τάφος του πρώτου Ολυμπιονίκου ΚΟΡΟΙΒΟΥ του Ηλείου. 1997
2.      Φισκάρδο Κεφαλληνίας: Η πραγματική Ιθάκη του Οδυσσέα. 1999.
3.      Αίγιο: Η αρχαία Ελίκη 2003
4.      Τριφυλιακός Πύλος: Πύλος ο ημαθόεις (η πραγματική πρωτεύουσα του Νέστορος). (ΕΙΝΑΙ το σημερινό ΑΝΗΛΙΟ της Ζαχάρως). 2004.

 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος είναι γέννημα θρέμμα της Αμαλιάδας και τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται επισταμένα με τα ιστορικά ευρήματα και με τις αρχαιολογικές έρευνες. Είναι δε και πολυγραφότατος έχοντας εκδώσει πολλά βιβλία με μελέτες και έρευνες που έχει κάνει. Στα γράμματα πρωτοεμφανίσθηκε επίσημα το 1970 μ’ ένα αφήγημα από τη Φιλολογική σελίδα της εφημερίδας «Η Βραδυνή». Έκτοτε πολλές εργασίες του δημοσιεύτηκαν  σε τοπικά και άλλα έντυπα της περιοχής. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών ενώ έχει έτοιμα υπό έκδοση και νέα έργα.

 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου