Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ! Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Νεκρός έπεσε ένας Ρώσος δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης από πυρά πυροβολικού στην Ουκρανία ενώ αγνοείται η τύχη ενός συνάδελφου του.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η δολοφονική ενέδρα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ.

Ο 37χρονος Ιγκόρ Κορνέλιουκ υπέκυψε στο νοσοκομείο αφού δέχθηκε πυρά ενώ κάλυπτε τις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας όταν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στην κύρια αυτή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, διευκρίνισε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο. Τα μέσα αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη του Άντον Βολοσί ηχολήπτη του συνεργείου του Κορνέλιουκ.

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών του Λουχάνσκ δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Κορνέλιουκ και ο Βολοσίν έπεσαν θύματα μιας επίθεσης με βομβίδα που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην μεθόριο με την Ρωσία.

Ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στον ηχολήπτη ούτε στους περίπου 15 φιλορώσους αυτονομιστές που βρισκόντουσαν μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του Κορνέλιουκ όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Ο Κορνέλιουκ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που σκοτώνεται στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο που άρχισαν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά των φιλορώσων αυτονομιστών. Ο Ιταλός φωτοειδησεογράφος Αντρέα Ρονκέλι είχε σκοτωθεί κοντά στο Σλαβιάνσκ στα τέλη του Μαΐου, όπως και ο Ρώσος διερμηνέας του Αντρέι Μιρόνοφ.


thessbomb.bogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου