Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.


Προχωράει το σχέδιο Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλεισίματος κοινωνικών δομών των Δήμων.
Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο και το νόμο για την «αξιολόγηση» δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπαλλήλων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί", "μέτριοι" θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το "άριστα", σε ποιες το "καλός" και σε ποιες το "μέτριος" , ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιές θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!
ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΗ, ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.
Να απαιτήσει την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4250/2014
Να μην υπογράψει ο Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών αφού θα σημάνει ότι παίρνει και την ευθύνη να κλείσει και να ξεπουληθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες και δομές, και οι εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ που αντί για πραγματικό μαχητικό περιφρουρημένο αγώνα, καλλιεργούν τη μοιρολατρία, κατακερματίζουν τους αγώνες και δεν τους ενοποιούν ούτε στο θέμα της «αξιολόγησης». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μη συντονισμός στην υγεία, ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, ακόμα και στο επίπεδο γειτονιάς και η μη οργάνωση αγώνα αλληλεγγύης, διευκολύνοντας να περνάει η κυβερνητική πολιτική ξεμοναχιάζοντας έναν- έναν, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο.
Στοιχίζονται πίσω από τους Δημάρχους της αντιλαϊκής πολιτικής ευλογώντας ή σιωπώντας για τα έργα τους και ελπίζουν σε σωτήρες που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκρύβοντας ότι οι πολιτικές της είναι θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων που συνεχώς θα σφίγγει, χωρίς τέλος σε όλα τις πλευρές της ζωής τους.  Όλοι οι μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα της πόλης πρέπει να αντιδράσουν τώρα, στην κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και πρέπει ο εργατόκοσμος, οι άνεργοι, οι τσακισμένοι μικρομεσαίοι να το παρεμποδίσουν!
Είναι ψέμα ότι «αξιολογούνται» οι δημόσιοι οι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες! Αξιολογούνται για την σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλαση, για να βάζουμε εμείς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου