Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

      Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο βουλιμικός αυτός πολιτικός, το πολιτικό όνειδος της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκπροσωπεί το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας και συναποφασίζει καταστρέφοντας τις ζωές μας, με τη δεύτερη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, θέσπισε, ως εισηγητής, το περιβόητο άρθρο 86 του Ν.3126/2003, πιο γνωστού ως νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με αυτό το Νόμο, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών αλλά και των συνεργατών τους, σε τέλεση πλημμεληματικών ή κακουργηματικών πράξεων κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, θέσπισε το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός, παραγράφονται “με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης”. Η διάρκεια παραγραφής μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να είναι μόλις δυο χρόνια. Έτσι, αυτός ο άθλιος πολιτικός που πολλές φορές μας κουνάει με θρασύτητα και επιδεκτικά το δάκτυλο, δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να απαλλάσσονται των συνεπειών του Νόμου, παρ΄ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις, και αυτό ισχύει αντίθετα από ότι ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.
      Έτσι, προστατεύθηκαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα τα οποία παραβιάζοντας τον όρκο τους απέναντι στο Θεό και την Πατρίδα, ως υπουργοί διαφόρων κυβερνήσεων, έβαλαν βαθειά το δάκτυλό τους στο γεμάτο μέλι του βάζου της Εξουσίας, και καρπώθηκαν αμέτρητα οικονομικά οφέλη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Άλλωστε, για την απαλλαγή όλων αυτών «φρόντισε» ο παχύσαρκος Βενιζέλος, αφού ορίσθηκε ως Δικαστής των άνομων πράξεών τους η Βουλή των Ελλήνων, η οποία λειτουργεί ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καθαγιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις αυτών των λωποδυτών, που ο Ελληνικός λαός τους εμπιστεύθηκε τις τύχες του.
      Μια τέτοια ιστορία, της οποίας προστατεύονται επιμελώς όλα τα πολιτικά πρόσωπα που «λαδώθηκαν», είναι και της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, με τα «μαύρα ταμεία» της. Προς προστασία τους λοιπόν, φρόντισαν κάποιοι επιμελώς να «εξάγουν» στο εξωτερικό το Γενικό Διευθυντή της Siemens, Μάκη Χριστοφοράκο, ο οποίος χαίρει της πολιτικής ασυλίας της Μέρκελ, απολαμβάνοντας την ελευθερία του στο φιλόξενο γι΄ αυτόν Μόναχο και του Οικονομικού Διευθυντού Επικοινωνιών (βλέπε συμβάσεις με ΟΤΕ), Χρήστου Καραβέλα, τον οποίο έχει καταπιεί η γη και δεν μπορούν να τον βρουν η CIA, η Interpol και όλες οι άλλες μυστικές υπηρεσίες της υφηλίου. Επιπρόσθετα, η δικαστική έρευνα γι΄ αυτό το πολύκροτο σκάνδαλο καρκινοβατεί και η ανακρίτρια Νικολακέα, η οποία είναι επιφορτισμένη με το φάκελο της υποθέσεως Siemens κωλυσιεργεί προφανώς, εκτελώντας εντολές άνωθεν. Ταυτόχρονα, η μοναδική ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί.
            Κατά το παρελθόν έχουμε πολλές φορές γράψει ρεπορτάζ με αδιάσειστα στοιχεία στις φιλόξενες σελίδες της εφημερίδος «Ελεύθερη Ώρα», αποδεικνύοντας την παραβίαση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού σε όλα του τα σημεία. Την περασμένη Κυριακή δε, αναδείξαμε για άλλη μια φορά πως δυο σημαντικά σημεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού βιάσθηκαν και εξακολουθούν να βιάζονται από τη Siemens. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Siemens δεν απασχολεί σήμερα 600 άτομα όπως είχε δεσμευθεί (διατηρεί περί τα 270 και σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθούν και άλλες απολύσεις), όπως επίσης ποτέ δεν ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολούσε 700 άτομα!!! Στο σημείο αυτό θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ρωτήσουμε τι ακριβώς κάνει η Επιτροπή Εταιρικής Συμμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με επικεφαλής την κ. Πηνελόπη Παγώνη - προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών - η οποία συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθεί και να φροντίζει την υλοποίηση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού; Γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «Διαύγεια»;
            Βεβαίως, για όλες τις παραπάνω ηθελημένες «αβλεψίες» της Μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, πιστεύω πως αποδεικνύεται περίτρανα η εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου και στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας εναντίον του. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως κανένας Εισαγγελέας, μετά από τόσες καταγγελίες, δεν ευαισθητοποιείται να επέμβει αυτεπάγγελτα και να ξεκινήσει προκαταρκτική ανάκριση! Αλλά δυστυχώς κωφεύουν και όλα τα άλλα κόμματα και δεν καταθέτουν εμπεριστατωμένη αναφορά στην εισαγγελία προκειμένου να αρχίσει έρευνα εις βάθος!!!
            Από τη δική μας πλευρά, θα δώσουμε σήμερα μια ακόμη πτυχή του καρκινογόνου εξωδικαστικού συμβιβασμού!!
            Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, στο κεφάλαιο ΙΙΙ, στην παράγραφο 2 και στην υποπαράγραφο 4, αναφέρεται ρητά πως η γερμανική εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση: “προγραμμάτων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της αστικής ανάπτυξης μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κάθε έτος θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα παροχής μέχρι 100 τέτοιων υποτροφιών”.
            Και όπως έγραψε το «Βήμα» στις 20/12/2013: 14”
            Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ είναι η κ. Έφη Κ. Μπάσδρα και η οποία είχε δηλώσει: “Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους νέους στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας. Πρέπει να σταθούμε ακόμη πιο πολύ δίπλα τους. Το ΙΚΥ με ταχύτατες διαδικασίες υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα ενισχύοντας την έρευνα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, το άριστο ερευνητικό δυναμικό της χώρας, ιδιαίτερα στο σημερινό άνυδρο ερευνητικό τοπίο”.
                        http://www.tovima.gr/society/article/?aid=551008

            Μέχρι αυτού του σημείου, θα μπορούσαμε να πούμε πως μπράβο στη Siemens, τηρεί έστω και έναν από τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όμως, το μεμπτό της υποθέσεως κρύβεται αλλού, γιατί ως γνωστόν “η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι”. Έτσι, είναι δυνατόν η Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ, κ. Έφη Μπάσδρα να έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα; Είναι δυνατόν να δεχτούμε στην προκειμένη περίπτωση τη ρήση του λαού μας: “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει;” Δηλαδή, από τη στιγμή που η Πρόεδρος του ΙΚΥ είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουμε μέγα ηθικό ζήτημα;
                        http://www.nd.gr/web/secretary-women/people

            Συνεπώς, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα γίνει ορθή αξιολόγηση των προϋποθέσεων της προκήρυξης του διαγωνισμού και δεν θα προωθηθούν τα δικά τους παιδιά, δηλαδή τα γαλάζια παιδιά; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, όταν έχουμε επίσης, το παράδειγμα της φιλικής σχέσεως της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων της Siemens, Μαρί Αγαλιώτου με τον εξ απορρήτων σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, κ. Σταύρο Παπασταύρου;   
 "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου