Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΠΕΥΚΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ;

ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ 
ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ;
Το σοβαρό θέμα αναδεικνύει αναγνώστρια με επιστολή της στο myxolargos. Ιδού τι αναφέρει:
"Το Σάββατο 14-06-2014 κάποιοι θέλησαν να καθαρίσουν ,προφανώς την δασική οδό από Π.Φ Παπάγου έως κάποιο σημείο της διαδρομής προς Γλυκά Νερά ,(από τα προεξέχοντα κλαριά ,τα οποία εμπόδιζαν την διέλευση των διερχομένων οχημάτων). Το έργο όμως αυτό είναι αρμοδιότητα του ΣΠΑΥ ,ο οποίος επιλαμβάνεται του καθαρισμού της δασικής οδού κόβοντας τα σπάρτα που κλείνουν τον δρόμο.
Θα ήταν ευχής έργο αν ο καθαρισμός αυτός περιοριζόταν στην κοπή των σπάρτων και την περισυλλογή τους. Όμως αυτοί οι οποίοι ανέλαβαν ,με εντολή από ποιους ,ή ποιον ,τον υποτιθέμενο καθαρισμό ,"πετσόκοψαν" τα καημένα τα πεύκα και τα εγκατέλειψαν δεξιά και αριστερά του δρόμου. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι έγινε καθαρισμός για διευκόλυνση της κυκλοφορίας ,διότι για ανενόχλητη κυκλοφορία ,έπρεπε να "κόψουν" από την ρίζα τα πεύκα που είναι δεξιά και αριστερά του δρόμου. Μην τρελαθούμε τελείως!!! Εδώ προσπαθούμε να κάνουμε αναδασώσεις και το δασαρχείο αν κάποιος κόψει ένα φύλλο, τον διώκει.
100 3851
Ποιοι έκαναν ανενόχλητοι Σαββάτο απόγευμα όλο αυτό το «έργο» και δημιούργησαν ένα «τέλειο προσάναμμα», για το ανυπεράσπιστο βουνό μας;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όχημα της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. (Εθελοντική Δασοπροστασία) με αλυσοπρίονο και δύο εθελοντές έκοβαν-έκοβαν-έκοβαν. Η πληροφορία δια της ατόπου απαγωγής πρέπει να είναι  αληθής. Διότι ο ΣΠΑΥ που πραγματοποιεί καθαρισμούς δεν ήταν και μάλιστα Σάββατο απόγευμα, ούτε το δασαρχείο ,ούτε η Πολιτική Προστασία ,ούτε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ,ούτε η πυροσβεστική. Δεν μπορεί να δουλεύουν τα αλυσοπρίονα επί ώρες , να γίνεται παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και οι άνθρωποι που λένε ότι φυλάνε τον Υμηττό δεν πήραν χαμπάρι τίποτα.
Βέβαια δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και στην αντικατάσταση του καμμένου από το 2012 πυροφυλάκιο τοποθεσίας Τζανής ή Πευκάκι. Στερείτε το βουνό από ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο φύλαξης.
100 3879
Και αν πράγματι ήταν η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., πως ιδιώτες, διότι οι εθελοντές είναι ιδιώτες, πήγαν να κόψουν ότι εμπόδιζε; Δεν μπορεί όποιος ιδιώτης θέλει να κάνει «το Θεό» στον Υμηττό και να δρα ανεξέλικτα, με την πρόφαση ότι φροντίζει για το καλό του Υμηττού ,ενώ όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι.
Το ίδιο μήπως δεν έγινε και με τους καθαρισμούς την ημέρα του περιβάλλοντος στις 5-6-2014 πλησίον του ΔΟΠΑΠ σε χώρο του ΑΟΟΑ με προτροπή του υπευθύνου συνένωσης των δύο εθελοντικών ομάδων Παπάγου και Χολαργού; Καθαρίστηκε, ότι καθαρίστηκε από τη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και όλους όσους προσήλθαν να βοηθήσουν και από τις 5 Ιουνίου έως και σήμερα 16-6-2014 εκεί είναι οι σακούλες, τα ξερά χόρτα ένα «τέλειο προσάναμμα» για φωτιά. ΝΤΡΟΠΗ!
100 3895
Και γιατί καθαρίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος ανήκει στον ΑΟΟΑ και όχι κάποιος άλλος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού;  Ναι μεν αυτός έδωσε φωτιές το 2013, αλλά ο ΑΟΟΑ είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό του και όχι οι εθελοντές και ο κόσμος. Το πράγμα έχει ξεφύγει. Τραβήξτε χαλινάρια πριν κάποιοι «θεοί» κάνουν ότι θέλουν στον Παπάγο -Χολαργό.
Έπεται και συνέχεια…". 
Εμείς με τη σειρά μας ρωτάμε: Πού είναι το Δασαρχείο Πεντέλης; Γιατί δίνει την εντύπωση ότι εγκατέλειψε στην τύχη του τον Υμηττό; Πού είναι οι συχνές περιπολίες που έκανε στο παρελθόν και οφείλει να κάνει σχεδόν καθημερινά στο βουνό; Κοιμούνται ή μήπως έχουν απολυθεί ελλέω τρόικας και λειτουργεί με 1-2 υπαλλήλους; Τους το...κλείσανε το μαγαζί; 
100 3861

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου