Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ! ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ!

Προς : ΔΟΕ, σύλλογοι ΠΕ, τα μέλη
                                                                                                                         

200 συνάδελφοι από το σύλλογο μπλόκαραν και τα 3 “επιμορφωτικά Κέντρα”

Ολα τα σεμινάρια ακυρώθηκαν – η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το ΔΣ του συλλόγου χαιρετίζει τους περίπου 200 συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν μαζικά, στο κάλεσμα του συλλόγου και δημιουργησαν 3 μεγάλες συγκεντρώσεις έξω και από τα 3 “επιμορφωτικά” κέντρα (1ο ΔΣ Καλυβίων, 2ο Γλυκών Νερών και το ΔΣ Βάρκιζας). Πολλά σχολεία είχαν μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων ενώ υπήρχαν σχολεία που κατέγραψαν συμμετοχή με πάνω από τους μισούς συναδέλφους του σχολείου και συμμετείχαν σχεδόν σύσωμα.
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους διευθυντές που δηλώσαν απεργία και πήραν ξεκάθαρη θέση με τη μεριά των συναδέλφων τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την ιδιότητα του μέλους του συνδικάτου, του συναδέλφου και του δασκάλου. Πολύ από αυτούς βρέθηκαν στα μπλόκα έξω από τα σχολεία μαζί με όλους τους συναδελφους.
Χαιρετίζουμε τη μικρή αλλά σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων γονέων και τοπικών φορέων (καθώς δεν καλέσαμε ανοιχτά) που υπήρξε και δείχνει τη δυνατότητα ευρύτερου αγωνιστικού συντονισμού.
Η συγκλονιστική συμμετοχή των συναδέλφων απέδειξε ότι όσα τερτίπια και αν κάνουν το Υπουργείο και η διοίκηση όταν οι εκπαιδευτικοί σταθούμε ενωμένοι, αποφασιστικά και μαζικά μπροστά τους, διαλύουμε τα σχέδια τους και μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η πολυδιασπαση των κέντρων (8 στην Αν Αττική και 57 στην Αττική!), οι τηλεφωνικές ειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής, τα “μυστικά και ψέμματα” τους αχρηστεύτηκαν. Οι δεκάδες και εκατοντάδες σε πολλές περιπτώσεις συγκεντρωμένοι από της 7 και 7.30 πμ έξω από κάθε κέντρο κονιορτοποίησαν το σχεδιο του υπουργείου και της διοίκησης. Υποχρέωσαν, σε πολλές περιπτώσεις, να μην εμφανιστούν κάν οι επιμορφωτές στα κέντρα όπως έγινε και στα 3 κέντρα των σχολείων του συλλόγου μας!
Τα αντανακλαστικά των εκπαιδευτικών αλλά και των συλλόγων μας που καταφεράν  να οργανώσουν και να συντονίσουν τις συγκεντρώσεις σε ελάχιστο χρόνο και με κλειστά σχολεία σε “χαλαρή” περίοδο δείχνουν τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Τετάρτη 18/6
στο Δ. Σχ. Βάρκιζας
στις 7:30, οι συνάδελφοι από τα  σχολεία Π.Ράφτη- Μαρκόπουλου και όποιοι άλλοι από άλλα σχολεία του συλλόγου μπορούν

Πέμπτη 19/6
στο 1ο Δ. Σχ. Καλυβίων
στις 7:30, οι συνάδελφοι από τους δήμους Σαρωνικού  -
Λαυρεωτικής και όποιος άλλος από Π.Ράφτη- Μαρκόπουλο

Πέμπτη 19/6
Στο 2ο Γλυκών Νερών
στις 7:30, οι συνάδελφοι από τους δήμους Παιανίας –Κορωπίου και όποιος άλλος από Π.Ράφτη- Μαρκόπουλο


Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει 24ωρη απεργία από τη ΔΟΕ για τους Διευθυντές και για τη 2η μέρα του σεμιναρίου και 3ωρη στάση 

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


1. ΕΝΑΝΤΙΑ στην αυτοαξιολόγηση, στους συλλόγους διδασκόντων δεν εγκρίνουμε πουθενά εκθέσεις με τους δείκτες του παρατηρητήριου. Αυτό δηλώθηκε από τους συγκεντρωμένους έξω από τα “κέντρα”. Αυτό φάνηκε από το γεγονός, ότι μέχρι τώρα, και ενώ οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έχουν κάνει τις τελικές τους συνεδριάσεις, σε 9 σχολεία του συλλόγου έχουν ήδη αποφασίσει την κατάθεση της έκθεσης της ΔΟΕ – σε πολλές περιπτώσεις απορρίπτοντας τους δείκτες που είχαν ήδη κατατεθεί - ενώ υπάρχουν ορισμένα σχολεία και νηπιαγωγεία που συζητάνε την μη έγκριση καμιάς έκθεσης.

2.        Για την ΑΚΥΡΩΣΗ και της 2ης μέρας των σεμιναρίων των δ/ντών. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στις 7.30πμ έξω από τα “επιμορφωτικά” κέντρα – ακόμα περισσότεροι αυτή τη φορά καθώς θα μπορούμε να ειδοποιήσουμε όλους τους συναδέλφους και έχουμε το χρόνο για την ακόμα πιο μαζική και οργανωμένη παρουσία μας!
Καλούμε και συλλόγους γονέων και άλλους τοπικούς φορέίς και συλλογικότητες στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Κώστας Τουλγαρίδης                                     Ιωάννης Ρούπας



Φωτογραφίες από τα μπλόκα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου