Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ: ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΛΙΜΟΥ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ!

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

              Την Πέμπτη 19/6/2014 στις 21:26 H ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ κινητοποιήθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση Δασικής πυρκαγιάς επί της λεωφόρου Αλίμου-Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη,200μ πριν τα φανάρια της Καισαριανής.
              Στο σημείο έσπευσε το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 (Bremach) με 3 εθελοντές, το οποίο άρχισε να προσβάλει την πυρκαγιά στις 21:32 και ενώ αυτή είχε μεταδοθεί σε πεύκα καθιστάμενη επικόρυφη. Μαζί με το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 επιχείρησαν οχήματα των εθελοντικών ομάδων του Βύρωνα και της Καισαριανής, καθώς και τα 1-30 και 1-1 Πρώτο του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.
   
          Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των οχημάτων η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα  υπό έλεγχο πριν προλάβει να “κατηφορίσει” προς την ρεματιά του παλαιού βλητικού Σταθμού της Καισαριανής, όπου θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο Δάσος.
             Λόγω της επικινδυνότητας του συμβάντος στο σημείο έσπευσαν ο Διοικητής Πόλεως (Άρης Αθηνών) του Π.Σ, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της επιχείρησης και ο Διοικητής του 1ου Π.Σ. Το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 αποδεσμεύτηκε από τον Διοικητή πόλης στις 22:30 και επέστρεψε στον τομέα του στις 22:45
             Η πυρκαγιά εντοπίστηκε από εθελοντή της Καισαριανής, ενώ η πρώτη προσβολή της εκτελέστηκε από το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 και εθελοντικά οχήματα του Βύρωνα και της Καισαριανής. Το σημείο της πυρκαγιάς επισκέφτηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Βασίλειος Κικίλιας

 Για την ΔΑΠΑΧΟ

Βαγγέλης Στογιάννης

3 σχόλια:

  1. Πάλι ψέμματα λες βρε... αρχιερέα του ψεύδους!!! Πότε πρόλαβες να πας τόσο γρήγορα, το δίκτυο της WIND είσαι και πας "σφαίρα"?
    Πριν ή μετά τα τσίπουρα οδήγησες το ΔΑΠΑΧΟ 2? Και όταν λες 3μελές πλήρωμα, θα εννοείς φυσικά όλη τη δύναμη της ομάδας σου, γιατί από ότι ξέρω τρείς και ο κούκος είστε όλη η ΔΑΠΑΧΟ.
    Επιπλέον θα μας πεις πως κατάφερες να κάψεις δύο αλυσοπρίονα κάνοντας κακή χρήση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε,οι χρονοι που αναφερονται τοσο στα δελτια τυπου της ομαδας οσο και στα δελτια συμβαντων που η ΔΑΠΑΧΟ αποστελει στην ΠΥ τονΣΠΑΥ και την ΓΓΠΠ,διασταυρωνονται με τους χρονους που κρατα το συντονιστικο κεντρο επιχειρησεων της ΠΥ το οποιο καταγραφει τον χρονο και το περιεχομενο ολων των διαβιβασεων απο και προς αυτο, συνεπως η ακριβεια του δελτιου μας προκυπτει απολυτως.Σε οτι αφορα τα υπολοιπα ισης σοβαροτητας θεματα που αναφερεις θα μπορουσα να σου απαντησω αν ειχες το θαρος να αναλαβεις ενυπογραφα την ευθυνη των οσων συκοφαντικα υποστηριζεις
      Βαγγελης Στογιαννης

      Διαγραφή
  2. Το να κρίνουμε με έναν τόσο παιδιάστικο τρόπο πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας με ανωνυμία είναι πολύ εύκολο ως και αηδιαστικό θα έλεγα, η ουσία και ο στόχος είναι το θέμα και όχι οι προσωπικές διαφορές κύριε ΤAΔΕ.

    Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της ΔΑΠΑΧΟ του Βύρωνα και της Καισαριανής που κατάφεραν με την έγκαιρη άφιξη τους στο συμβάν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά πριν προλάβει ο Υμηττός να γίνει ΦΛΑΜΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή