Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 4.000.000 € ΣΕ ΔΗΜΟ!!!

Σήμερα, Σάββατο 21 και αύριο Κυριακή 22 Ιουνίου, το epoli.gr αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑοκτώ κραυγαλέες περιπτώσεις υπαλλήλων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο, για άκρως σοβαρά παραπτώματα και αδικήματα, με δύο απ' αυτές να προκαλούν, κυριολεκτικά ΠΑΤΑΓΟ!
Απ' ότι φαίνεται, με ταχύτατα βήματα σπάει, πλέον, η "ομερτά", που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στο δημόσιο τομέα, όταν προϊστάμενοι και απλοί υπάλληλοι, κάλυπταν συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν υποπέσει σε βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα και την ίδια στιγμή, ενώ έπρεπε άμεσα να κινηθούν και οι πειθαρχικές διαδικασίες, αυτές στην κυριολεξία «παραπέμπονταν στις καλένδες»... 
Αποτέλεσμα αυτή της τακτικής, ήταν να παραμένουν στο Δημόσιο και μάλιστα να πληρώνονται, υπάλληλοι, οι οποίοι μπορεί να είχαν καταχραστεί χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, να είχαν εμπλακεί σε λαθρεμπόριο, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων, ή να είχαν συμμετάσχει ακόμη και σε ληστεία! 
Συγκεκριμένα, ακολουθεί η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ενώ ακολουθούν και... κάποιες άλλες:
1. Υπάλληλος Δήμου, στον οποίο από το έτος 1990 είχε ανατεθεί η διαχείριση χρηματικών ποσών, σχετικά με την πληρωμή εισφορών και κρατήσεων προς Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία και Τρίτους, καταχρώμενος της εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και της Υπηρεσίας, κατά την άσκηση των ανατιθεμένων σε αυτόν καθηκόντων, παραβίασε τις υποχρεώσεις διαχείρισης, χρεωπίστωσης, που ανέρχονται στο ποσό των4.000.000 ευρώ!
2. Υπάλληλος Δήμου, κατήρτισε πλαστά έγγραφα, πλαστογράφησε υπογραφές επ’ αυτών, ώστε να υπάρχει νομιμοφάνεια και υπεξαίρεσε χρήματα, συνολικού ύψους 327.000 ευρώ.
3. Ταμίας σε Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου και ενώ της είχαν ανατεθεί υπό την ιδιότητά της αυτή, η είσπραξη των διδάκτρων και η άμεση απόδοση αυτών στο Ταμείο του Δήμου, έκανε χρήση από τα εισπραχθέντα κατά το άνω χρονικό διάστημα δίδακτρα ποσού 70.769 ευρώ.
4. Υπάλληλος Δήμου δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία, για τους λόγους της απουσίας του, κατά το χρονικό διάστημα, από 1-6-09 μέχρι και την 30-4-10, και από 3-5-10 έως 20-9-10, ούτε κατέθεσε άδεια, αναρρωτική ή κανονική, ως όφειλε.
Προς ολοκλήρωση των ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, επισημαίνεται ότι, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι, μετά και τις εντολές του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Πιο συγκεκριμένα: 
• Το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι.
• Το Α’ τετράμηνο (Ιανουάριος - Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.
Την Κυριακή, η δεύτερη και ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου