Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ THN ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

     
  · Κατάργησαν την αναφορά του θρησκεύματος στην ελληνική ταυτότητα
·    Αφαίρεσαν το σταυρό από το έμβλημα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας
·         Ο υπουργός Παιδείας κατάργησε τις εναπομείνασες ώρες  των Θρησκευτικών
γράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Κάθε μέτρο και ανθελληνικότερο ... Από την Ελλάδα στο Ελλαδιστάν;
Πριν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια είχε γίνει θέμα η απόφαση να αφαιρεθεί η αναφορά θρησκεύματος από την ελληνική ταυτότητα.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:
Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου 2000 ανακοινώθηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Σταθόπουλο ότι η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στις ταυτότητες ήταν αντισυνταγματική και κόντρα στα προσωπικά δεδομένα.
Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από την Ελληνική Εκκλησία με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Μακαριστό Χριστόδουλο να κάνει το δικό του δημοψήφισμα σε όλη την Ελλάδα για το αν θέλουμε ως λαός να αναγράφεται το θρήσκευμα μαζεύοντας πάνω από τρία εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι υπογραφές παραδόθηκαν στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ο οποίος δεν τις ενέκρινε προτείνοντας τη συμμόρφωση των πολιτών στους νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Έτσι απλώς υπήρξε μια αντιπρόταση σε αυτήν την αντίσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αναγράφεται προαιρετικά κι εφόσον το θέλει ο πολίτης δίπλα στην χειρόγραφη υπογραφή του το ακρωνύμιο Χ.Ο. (Χριστιανός Ορθόδοξος).
Κι ενώ βρισκόμαστε σε περιόδους λιτότητας και η παιδεία έχει πάρει την κάτω βόλτα έρχεται και δεύτερο πλήγμα. Αυτή τη φορά όχι στη θρησκεία μόνο αλλά και στην πατρίδα. Πώς;
Αφαιρώντας το σταυρό από το έμβλημα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Να και κάτι που δεν συζητήθηκε πολύ. Η εξήγηση που δόθηκε από τους αρμόδιους φορείς ήταν λόγω της ύπαρξης πολλών αλλοεθνών και αλλόθρησκων στη χώρα μας. Αυτών που εμείς σαν κράτος αφήσαμε να μπαίνουν παράνομα. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να εγκατασταθούν παράνομα και τώρα κάνουμε παραχωρήσεις για λόγους ανεξιθρησκίας. Γινόμαστε όλο και πιο ουδέτεροι και χάνουμε την ταυτότητά μας με κάθε νέα απόφαση του Ελληνικού κατά τα άλλα κράτους. Κι όμως, δεν έγινε τόσο μεγάλο θέμα ποτέ γιατί δεν παίχτηκε από τα μεγάλα κανάλια. Όμως ναι, είναι αληθινό γεγονός και μάλιστα επιβλήθηκε και πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν υπάκουσαν στην εντολή.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό ένα διακριτικό σε ένστολο, όμως από την άλλη πλευρά είναι ευρέως κατανοητές οι διαθέσεις των εκάστοτε σύγχρονων κυβερνήσεων που προσπαθούν με κάθε μέσο να κάνουν τη συνείδηση του Νεοέλληνα πιο ουδέτερη.
Πού είναι το κακό; Κακό βρίσκω άμεσα στο ότι διαστρεβλώνεται απότομα η μορφή ενός γένους, ενός φύλου, του ελληνικού. Μας προτιμούν Ευρωπαίους πολίτες πρωτίστως κι όχι Έλληνες. Όμως, όπως όλα τα κράτη είναι αυτόνομα κι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά έτσι θα έπρεπε και η Ελλάδα να είναι περήφανο κράτος κι όχι χώρα που ευτελίζεται από τα άλλα κράτη της υφηλίου και που αναγκάζεται να υπακούει στις υποδείξεις άλλων κρατών κάνοντας "το μικρότερο".
Τρίτο πλήγμα. Ανακύπτουν πολλά θέματα όμως με αυτό. Δεν είναι πλήγμα μόνο στη θρησκεία, αλλά και στην παιδεία και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και μερικών ανθρώπων που ήδη πλήττονται από αυτό το μέτρο.
Πρόσφατα, ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε στην αφαίρεση όλων των εναπομεινάντων ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Το ζήτημα όπως προαναφέρθηκε πάραυτα, είναι τριπολικό.
Πρώτο και πιο σημαντικό. Οι ήδη υπάρχοντες σε αυτό το πόστο (του θεολόγου) έμειναν ανεπάγγελτοι μέσα σε μια νύχτα. Πώς θα απορροφηθούν αυτά τα άτομα; Κάνουμε λόγο για επιστήμονες που κατ' αναλογίαν είναι ένας ανά γυμνάσιο και κάποιοι αποσπασμένοι σε λύκεια. Τόσα χρόνια είχαν μόνιμη δουλειά, πολλοί από αυτούς και διορισμένοι. Τι θα γίνει;
Αυτό όμως είναι η μία πλευρά. Η δεύτερη, χειρότερη κατά το δοκούν είναι ότι ακυρώνεται αφενός ο ρόλος των εκκλησιαστικών λυκείων και αφετέρου η ουσιαστική ύπαρξη σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού δεν προσφέρουν καμία επαγγελματική αποκατάσταση. Υπάρχουν φοιτητές σε σχολές θεολογικής και φυσικά υπήρχαν αρκετά νέα παιδιά που ακολουθούσαν εκκλησιαστική εκπαίδευση.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έδωσε λύση στα προβλήματα που προέκυψαν. Δεν τα υπολόγισε καν.
Τρίτη και χειρότερη. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις παραπάνω μειονότητες αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ένα μάθημα που είναι πιστά και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο ανατροφής και εκπαίδευσης όπως είναι τα θρησκευτικά δεν θα έπρεπε να καταργείται εντελώς. Είναι αποδεκτό ότι υπάρχουν ανάγκες για συμπλήρωση διδακτικών ωρών με μαθήματα αυξημένης δυσκολίας όπως τα μαθηματικά ή τα αρχαία αλλά και πάλι, για ποιο λόγο το μάθημα των θρησκευτικών να καταργείται;
Είναι όλα μέσα στο πλαίσιο να μας κάνουν πιο αποστασιοποιημένους από τις ρίζες μας. Τις ελληνικές μας ρίζες. Όμως ο Έλληνας μεγάλωσε με το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία κι οικογένεια. Και με αυτό γαλούχησε και την επόμενη γενιά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικογένειες που σέβονται αυτό το τρίπτυχο. Είναι κάτι σαν το δικό μας ιερό.
Την πατρίδα μας τη ρημάξανε. Τους αφήσαμε εμείς δηλαδή, τους το επιτρέψαμε. Την θρησκεία την βάλλουν ακατάπαυστα. Άφησαν την οικογένεια; Όχι βέβαια. Φρόντισαν με την οικονομική κρίση να κατακερματίσουν την μέση οικογένεια προσθέτοντας κι άλλα προβλήματα στις τόσο δύσκολες σχέσεις. Έτσι αυξήθηκαν οι χωρισμοί και τα διαζύγια. Κι από την άλλη σου επιβάλλουν εκθέσεις σαν της Λούνατσεκ, όπου κι εγκρίθηκε να αναγράφεται πλέον γονέας α΄ και γονέας β' αντί να λέγεται πατέρας και μητέρα αντίστοιχα. Γιατί; Επειδή πολύ απλά έτσι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι πιο εύκολο να ενταχθούν στην κοινωνία και να έχουν και παιδιά.
Κάπως έτσι λοιπόν προσπαθούν να μετατρέψουν τους συμπαγείς λαούς όπως τον ελληνικό σε μωσαϊκό πολιτισμών, θρησκειών χαρακτηριστικών. Έχουν οραματιστεί την Ελλάδα ΜΑΣ ως Ελλαδιστάν.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Να το θυμάσαι.

το άρθρο δημοσιεύεται και στην "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου