Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΜΕΤΡ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ SIEMENS!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΑΠΩΝΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ …ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!
Του Μάκη Βραχιολίδη

O Κώστας Βαξεβάνης και το περιοδικό HOT DOC προχώρησαν σε αποκάλυψη-βόμβα για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αεροπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου, μετά από καταγγελία που έφτασε στα χέρια της ερευνητικής ομάδας του περιοδικού, σχετικά με ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ.!  Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, περίοδο που δεν είχαν εισοδήματα, αφού ήταν …φοιτητές!!!. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως!

Εφόσον τα ντοκουμέντα αυτά δεν διαψευστούν, ο Χαράλαμπος Αθανασίου θα αποτελεί όνειδος για το δικαστικό σώμα, διότι δεν υπήρξε ένα τυχαίο πρόσωπο: ήταν ο επικεφαλής  της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αυτός δηλαδή που είχαν επιλέξει οι δικαστές και εισαγγελείς να τους εκπροσωπεί!  Πολλώ δε μάλλον σήμερα που είναι υπουργός Δικαιοσύνης, όφειλε και οφείλει εκ της θέσεώς του να έχει άσπιλο και αμόλυντο παρελθόν και παρόν, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, σημείο αναφοράς και καθρέφτη αξιών για όλο το δικαστικό σώμα και τους πολίτες εν γένει! Αντ’ αυτών, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, με όσα αποκαλύπτονται, ντροπιάζει όλο το δικαστικό-εισαγγελικό σώμα, προσβάλλει τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ως θεματοφύλακα των νόμων και αντί παραιτήσεως απειλεί με μηνύσεις τον Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς ωστόσο να δίνει καμία απάντηση στα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτονται σε βάρος του! Βέβαια, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος σε επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, αν ήμασταν σε χώρα της Ανατολής  θα είχε κάνει χαρακίρι, εδώ όμως, στην Ελλάδα της διαφθοράς και της λαμογιάς, παραμένει ακλόνητος στην καρέκλα της εξουσίας σαν να μην τρέχει τίποτε! 
Όπως επίσης επισημαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης, «ο κ. Αθανασίου έχει αμφιλεγόμενο έργο κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα»…

Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη! Την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC. Δακτυλοδεικτούμενος συνεπώς για κουκούλωμα μιας σοβαρότατης υπόθεσης που πιθανότατα να έστελνε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον κ. Μιχελάκη.
Εκεί όμως που επίσης αφήνονται υπόνοιες σε βάρος του κ. Αθανασίου είναι το κουκούλωμα του σκανδάλου Siemens!

ΤΟ …ΚΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!
Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό φυσικός προϊστάμενος της ανακρίτριας στην υπόθεση Siemens,  Χρήστος Αθανασίου, λέγεται ότι  έβαλε το χεράκι του ώστε η το μέγα σκάνδαλο να παγώσει στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας κυρίας Νικολακέα! Η τελευταία, λες και έχει παρατημένη στο συρτάρι της την  υπόθεση Siemens χωρίς να βγάζει κανένα πόρισμα, με τον χρόνο να κυλά υπέρ της γερμανικής εταιρείας για την παραγραφή του σκανδάλου! Ο κ. Αθανασίου, όχι μόνον δεν ήλεγξε για τη βραδύτητά της την κυρία Νικολακέα, αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι η ανακρίτρια είχε γνωριμία με τον Πρόεδρο της Siemens κ. Ξυνή ο οποίος όταν συναντιόταν μαζί της, της ζητούσε να μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς του στον κ. Αθανασίου!!!
Μήπως γι’ αυτό τον λόγο ο Α. Σαμαράς πήρε τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών, κ. Χαρ. Αθανασίου και τον έβαλε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προκαλώντας πανελλήνια έκπληξη; Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύδοντας όλα τα σενάρια επέλεξε τον Αθανασίου να ηγηθεί της «γαλάζιας» λίστας, σήμερα δε τον έχει να ηγείται του υπουργείου Δικαιοσύνης! Μήπως, λέμε μήπως, αυτά είναι τα εύσημα από τον Σαμαρά προς τον Αθανασίου για το …χειρουργικό κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens;

Ο διάλογος που είχαμε με την ανακρίτρια της υπόθεσης
Siemens, τον Οκτώβριο του 2013, εκτός από την ομολογία της ότι δεν επρόκειτο να καλέσει προς εξέταση τον βασικότατο μάρτυρα Σέκερη (μπατζανάκη του Σαμαρά) απέσπασε και την υπόσχεσή της κας Νικολακέα ότι θα εξέδιδε σύντομα το ανακριτικό της πόρισμα! Από τότε  έχουν παρέλθει 9 μήνες (!) και το σκάνδαλο Siemens βαίνει ολοταχώς προς παραγραφή! Η κυρία Νικολακέα διατηρεί ακόμη την υπόθεση στο συρτάρι του γραφείου της!!!
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από τον επίμαχο διάλογο που είχαμε με την κα Νικολακέα:

Κυρία Νικολακέα, σε εκτενή ρεπορτάζ που κάνουμε για την Siemens σας έχουμε υποβάλει ερώτηση για ποιο λόγο δεν καλείτε τον κ. Σέκερη;

Νικολακέα: Δεν θα μπορέσω να σας δώσω στοιχεία για το τι κάνει ο ανακριτής και γιατί δεν καλεί ή γιατί καλεί τον άλλον. Τότε, παραβιάζουμε το καθήκον μας. Η ανάκριση είναι μυστική, έχουμε ευθύνη μεγάλη και δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες σε κανέναν.

Τον κ. Σέκερη τον είχατε καλέσει πριν από τρεισήμισι χρόνια και ξαφνικά σταματήσατε την κλήση αυτή. Έκτοτε δεν τον ξανακαλέσατε…

Νικολακέα: Τον είχαν καλέσει οι προηγούμενοι και προανακριτικά και ανακριτικά. Δεν χρειάστηκε να κληθεί πάλι.

Όχι, τον καλέσατε εσείς πριν από τριάμισι χρόνια και την ώρα που ήταν καθ΄οδόν τον σταματήσατε, λέγοντάς του ότι «θα σας ξανακαλέσω». Έκτοτε δεν τον καλέσατε ποτέ τον μάρτυρα.

Νικολακέα: Κοιτάξτε, δεν μπορώ να σας πω τίποτε από το τηλέφωνο ούτε βεβαίως διά ζώσης, γιατί η ανάκριση είναι μυστική.

Σαφώς ναι, αλλά επειδή δημιουργείται στην κοινή γνώμη η απορία για ποιο λόγο ο κ. Σέκερης…

Νικολακέα: Η κοινή γνώμη δεν ασχολείται για τον ένα μάρτυρα και για τον άλλο. Η κοινή γνώμη δεν ξέρει τις υποθέσεις που χειριζόμαστε. Εσείς οι δημοσιογράφοι τα δημοσιεύετε.
Έτσι είναι. Πάντως, η υπόθεση αυτή αφήνει την εντύπωση ότι έχει βαλτώσει, δεν προχωράει.

Νικολακέα: Όχι, δεν είναι έτσι. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, δουλεύουμε συνεχώς, καθημερινά. Προχωράει η υπόθεση.

Το πόρισμά σας πότε βλέπετε να ολοκληρώνετε;

Νικολακέα: Σύντομα θα τελειώσει. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, αλλά πολύ σύντομα.

Βρίσκεται δηλαδή στα τελευταία στάδια;

Νικολακέα: Ναι, στα τελευταία στάδια, αλλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πώς και τι και ποιες ενέργειες θα κάνουμε.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής-καταπέλτη του Κώστα Βαξεβάνη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ακόμη να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα του δημοσιογράφου:
«Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως η δική σου, σε μακρινές χώρες κάνουν από ευθιξία χαρακίρι, όχι μηνύσεις, αλλά ας μείνουμε στον δικό μας πολιτισμό.
…Θα ήθελα λοιπόν, έστω και τώρα, να βρεις το θάρρος και τα επιχειρήματα, φορώντας παντελόνια όπως θα λέγαμε και στο χωριό μας, να απαντήσεις ποια από όσα δημοσιεύουμε, δεν ισχύουν. Θα στα παραθέσω και πάλι να σε βοηθήσω. Να σε βοηθήσω ή να παραδεχθείς την αλήθεια ή να σηκώσεις το βάρος του ψέματος και της δικής σου συκοφαντίας. Σε ρωτώ λοιπόν και σημείωνε για να δώσεις απαντήσεις:
1) Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στη δήλωση που κατέθεσες για το Πόθεν Έσχες των περιουσιακών σου στοιχείων στη Βουλή ως υπουργός δηλώνεις σπίτι 350 τετραγωνικών μέτρων το οποίο κατέχεις από κοινού με τη σύζυγό σου; Είναι αλήθεια πως το διαμέρισμα αυτό στην πραγματικότητα είναι 631,52 τετραγωνικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο υποθηκοφυλακείο; Δηλαδή έχεις δηλώσει 282 τετραγωνικά λιγότερα, άρα και αξία περιουσιακών σου στοιχείων. Γιατί;
2) Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι στο ίδιο σπίτι, όταν ήσουν δικαστής, δηλαδή δίκαζες πολίτες και για πολεοδομικές παραβάσεις, είχες αυθαίρετα δομήσει την πυλωτή του σπιτιού σου και συγκεκριμένα 64 τετραγωνικά; Έτσι έχεις δηλώσει εσύ ο ίδιος στο υποθηκοφυλακείο νομιμοποιώντας αυτό το χώρο με το νέο νόμο. Πόσο ηθικό και νόμιμο ήταν αυτό για έναν αρεοπαγίτη; Τι θα πεις σε αυτούς που ενδεχομένως έχεις δικάσει αποδίδοντας Δικαιοσύνη;
3) Είναι αλήθεια ή όχι, ότι στο ίδιο υποθηκοφυλακείο φαίνεται, ότι τα δύο παιδιά σου έχουν ακίνητη περιουσία (το 50% συγκροτήματος μαιζονετών 730 τετραγωνικών) την οποία φαίνεται να αποκτούν την περίοδο που ήταν φοιτητές και δεν είχαν εισοδήματα; Άρα μπορεί να υποθέσει κάποιος, πως είναι δική σου περιουσία η οποία έχει κρυφτεί μέσω των παιδιών για να μην δηλώνεται στο πόθεν έσχες.
Όλα αυτά αγαπητέ Χαράλαμπε δεν αφορούν παλιές καταγγελίες όπως διαρρέεις στα συστημικά ΜΜΕ αντί να απαντάς επίσημα, όπως άλλωστε έκανες και στην περίπτωση της δικογραφίας Μιχελάκη που απέκρυψες. Είναι στοιχεία που αφορούν το Πόθεν Έσχες που κατέθεσες ως υπουργός στη Βουλή το 2013.
…Νομίζω πως πριν από την Δικαιοσύνη ή τα επιχειρήματα του πολιτικαντισμού υπάρχει η αξιοπρέπεια. Αν έχεις και θες να την υπερασπίσεις βγες και απάντησε στις ερωτήσεις. Διαφορετικά έχω δικαίωμα να σου επιστρέψω το χαρακτηρισμό των αθλιοτήτων και να σημειώσω απλώς «κλάφ’ τα Χαράλαμπε». Καλό κουράγιο στις νομικές σου περιπέτειες που μόλις ξεκινούν».

"Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου