Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΙΔΟΥ ΟΙ 4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ!

 ΑΠΟ ΤΟ iefimerida.gr

Στη φυλακή βρίσκονται, πλέον, όλα σχεδόν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και των ανακριτριών Ιωάννα Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου να προφυλακιστεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης του απολογίας δεν είχε κριθεί προφυλακιστέος, οδηγήθηκε, τελικά, στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία του για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.

Γιατί προφυλακίστηκε σήμερα

Στην πολυσέλιδη απόφασή τους, εισαγγελέας και ανακρίτριες καταγράφουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν τώρα την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά οι βασικοί λόγοι:

  • Ο ηγετικός του ρόλος στην οργάνωση
  • Τα δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία είχε μετατρέψει σε πυροβόλα
  • Τα στοιχεία της δικογραφίας (φωτογραφίες και άλλα) που αποδεικνύουν ότι εκπαίδευε τα μέλη της οργάνωσης
  • Ο βίαιος χαρακτήρας του

Με βάση τα παραπάνω, ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρήθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκε στην φυλακή.

Η παραμονή του στο γραφείο των ανακριτριών διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και ο κατηγορούμενος βουλευτής παρέδωσε σύντομο απολογητικό υπόμνημα, ενώ φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν μόνο στην συμπληρωματική κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο απολογητικό του υπόμνημα, χαρακτηρίζει «φαιδρή» την συμπληρωματική κατηγορία, ενώ κάνει λόγο για «παράδοξο» το γεγονός ότι καλείται να δώσει εξηγήσεις για ένα όπλο το οποίο ανήκει στον πατέρα του.

Τα βασικά σημεία της απολογίας του:

  • Αυταπόδεικτη η φαιδρότητα της κατηγορίας
  • Κατηγορούμαι ότι εφοδίαζα εγκληματικη οργάνωση με δύο όπλα
  • Το όπλο ανήκει στον πατέρα μου, γεγονός που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο της διαδικασίας
  • Τα όπλα είναι καταχωρημένα με νόμιμες άδειες
  • Ασύλληπτος παραλογισμός η παραδοχή ότι διευθύνω εγκληματική οργάνωση
  • Κάθε πυροβολισμός, κάθε φυσίγγι έχει το όνομα «Κασιδιάρης»
  • Σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και να έγραφα πάνω «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης»
Είχε φοβηθεί την προφυλάκιση και έσπευσε να αλλάξει δικηγόρο

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε δίχως να συνοδεύεται από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως την υπεράσπιση του ανέλαβε ο Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος είναι συνήγορος και του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και γι αυτό επέλεξε τον κ. Αντωνιάδη. Λέγεται μάλιστα πως η κίνηση αυτή δείχνει πως η ΧΑ προχωράει σε μία νέα κεντρική γραμμή υπεράσπισης.

Ποιοι βουλευτές της ΧΑ είναι στη φυλακή

Στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης εντάσσονται - σύμφωνα με την κατηγορία - και οι 18 βουλευτές που εξελέγησαν με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Μετά και την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, οι βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού είναι εννέα μαζί και με τον ανεξάρτητο πλέον Στάθη Μπούκουρα. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Τι ισχύει για τους υπόλοιπους

Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί βρίσκονται είτε σε κατ' οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως και ο Νίκος Μίχος (μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι).

Από την άλλη πλευρά στο Μιχάλη Αρβανίτη απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΧΑ και η έξοδός του από τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο, ο οποίος πλήρωσε και εγγύηση 20.000 ευρώ. Στους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ. Στον Ηλία Παναγιώταρο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Η προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη είναι άδικη και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, οι λόγοι είναι που αναφέρονται είναι άδικοι και παράλογοι και αποδεικνύουν ότι Σαμαράς-Βενιζέλος και όλη η παράνομη εγκληματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ συν με Κλάπα-Ντογιάκος-Γκουτζαμάνη είναι προβληματικοί, ελατωματικοί με πολλά κουσούρια, κόμπλεξ και με παθήσεις σχιζοφρενικού τύπου πάνω από 100%!!! Αποδεικνύουν ότι όλοι αυτοί είναι εβραιοχατζαρικής καταγωγής με νοοτροπία σπηλαίων.

    Επομένως αποδεικνύεται ότι όλοι οι Βουλευτές, τα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κρατούνται παράνομα στις φυλακές για όλοι αυτοί της εγκληματικής οργάνωσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πολύ επικίνδυνοι και έχουν ελαττώματα, προβλήματα, είναι κομπλεξικοί και έχουν παθήσεις σχιζοφρενικού τύπου πάνω από 100%!!! Είναι πραγματικοί εβραιοχάτζαροι.

    Οι αλήθειες να λέγονται!

    Εύχομαι να πάθουν λέπρα και χολέρα οι εβραιοχάτζαροι πολιτικοί τυφλοπόντικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή