Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΑΦΤΙΖΕΙ" ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ '40-41!

Δείτε το πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, που μας έστειλε αναγνώστης μας.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί στους δήμους Νεάπολης και Πυλαίας-Χορτιάτη. Όπως αναφέρει η ίδια στην ταυτότητά της, αποτελεί έκδοση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Μάνος Λοϊζος". Από την ονομασία του συλλόγου καταλαβαίνει ο καθένας ότι πρόκειται για αριστερών φρονημάτων εφημερίδα. Δεν είναι κακό. Αυτό που σίγουρα όμως προκαλεί απέχθεια και σίγουρα θα εξόργιζε και τον Μάνο Λοίζο αν ζούσε, είναι το σκίτσο που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πρωτοσέλιδου. Ο... φασισμός κρατάει στο αριστερό χέρι του έναν χρυσαυγίτη και στο δεξί του έναν αντιστασιακό του έπους 40-41 ή και της επανάστασης του '21 αν προσέξει τα τσαρούχια του και πού αυτά παραπέμπουν! Τόσο ο χρυσαυγίτης όσο και ο Έλληνας αντιστασιακός κρατούν στο χέρι τους μαχαίρι ποτισμένο με αίμα, ενώ χαιρετούν και οι δύο ναζιστικά! 
Ύβρις, χυδαιότητα, πρόκληση; Ή και όλα μαζί. Η ταύτιση του Έλληνα στρατιώτη των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων με φασίστα και σφαγέα, μόνον από ανθέλληνες θα μπορούσε να γίνει!
Εκτός κι αν εννοεί κάτι άλλο ο...ποιητής και δεν το καταλαβαίνουμε!

1 σχόλιο:

  1. Ο τσαρουχάτος,είναι γερμανοτσολιάς-ταγματασφαλίτης,τι περίμενες να λέει ο ΄΄ποιητής΄΄?Εντάξει,ξέρουμε τώρα,αντίσταση έκαναν μόνο οι κομουνιστοσυμορίτες και καλά...!Τις μυστικές συμφωνίες μεταξύ Γερμανικής διοίκησης-ΕΑΜ-ΚΚΕ,δεν μας τις λένε!Τις συμφωνίες με τον σφαγέα Στάλιν,επίσης,δεν μας τις λένε...ούτε λόγος για την συμφωνία με τον Τίτο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το ξεπούλημα της,για να τους βοηθήσει την περίοδο της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ...κίχ! Βρέθηκε όμως ο Σαμαράς και τους συναγωνίζεται στην εθνική μειοδοσία και έτσι έχουμε ισορροπία στους προδότες!!! ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή