Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ! LA REPPUBLICA: "ΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ Ν'ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"!

Χλευάζει την Ελλάδα και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η ιταλική εφημερίδας Repubblica σχολιάζοντας τον πανικό και την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γράφει ότι ο Α.Σαμαράς προσπαθώντς να γλιτώσει την εκλογική συντριβή θα έκανε ακόμα και τον σκέφτεται πολύ σοβαρά να προτείνει τον ... πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Το άρθρο φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Φεντερίκο Φουμπίνι και αναφέρεται συνολικά στην οικονομική κατάσταση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και αναφέρει ότι η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και η βέβαιη ήττα σε πιθανές εκλογές του Α.Σαμαρά τον οδηγεί σε λύσεις απελπισίας, όπως να προτείνει τον ... Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο του Ολυμπιακού, για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ελπίζοντας ότι θα πάρει τις ψήφους των Ολυμπιακών στις εκλογές!
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά να οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 25 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Κάνοντας "πλάκα" η Repubblica αναφέρει ότι  "Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και ο κ. Σαμαράς προσβλέπει στα εκατομμύρια των ψήφων του πιο λαοφιλούς αθλητικού συλλόγου της χώρας. Μια πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου του θα έδινε την απαιτούμενη τονωτική ένεση στη κυβέρνηση να ξεπεράσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις"!
Τι να πούμε; Καταντήσαμε η χλεύη όλου το πλανήτη! Και να πούμε και κάτι άλλο: Μακάρι να γινόταν πρωθυπουργός ο Μαρινάκης ή ο κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας που θα ήξερε να διαπραγματευθεί και να θέσει "κόκκινες γραμμές".
Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διακοσμητικός, βάσει τους Συντάγματος του 1985 που ισχύει μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την συγκεκριμένη διάταξη.
Να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις του ο επιχυμημένος εφοπλιστής και σχετικά νεαρός για να κάνει δεξιώσεις και να ακούει τα κάλαντα κάθε Χριστούγεννα από τους Πόντιους και τους Κρητικούς στο προεδρικό, είναι όντως ευφάνταστη πλάκα στον Α.Σαμαρά.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου